0.9 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Cum evită cei mai longevivi oameni din Blue Zone să se îngrașe

Trebuie să citești asta...

De ce unele comunități din lume par să trăiască atât de mult, fericite și sănătoase

Cum evită oamenii care trăiesc mai mult sa se ingrase. Oamenii din zonele albastre (Blue Zone a Terrei) sunt printre cei mai sănătoși din lume chiar daca nu îi vei vedea în sală. Citiți mai departe pentru a afla câteva dintre modalitățile comune în care aceste comunități evită să se îngrașe.

Te-ai întrebat vreodată cum unele comunități din întreaga lume par să trăiască atât de mult, fericite și sănătoase? Acest lucru poate fi deosebit de deconcertant când te uiți la statisticile tot mai mari despre cât de mulți oameni din Occident trăiesc cu boli precum boli de inimă, diabet și hipertensiune arterială.

Deși există atât de mulți factori posibili pentru aceste tipuri de probleme de sănătate, un factor de risc comun pentru oameni este obezitatea abdominală.

Obezitatea abdominală poate fi dăunătoare sănătății, deoarece acest tip de grăsime poate crește efectiv în jurul organelor abdominale, ceea ce poate duce la mai multe complicații. Și, deși acest lucru este obișnuit in occident, nu este ceva care se vede deloc în regiunile Blue Zone ale lumii.

Aceste cinci regiuni sunt cunoscute drept cele mai sănătoase din lume și găzduiesc cea mai mare concentrație de oameni care trăiesc peste 100. Aceste locuri au, de asemenea, unele dintre cele mai scăzute rate de îmbolnăvire, motiv pentru care cercetătorii își examinează continuu obiceiurile și practicile zilnice.

CITEȘTE ȘI:
Ce condimente și mirodenii se adaugă la kebab?

Ei mănâncă multe cereale integrale.

Shutterstock

Toate cele cinci regiuni din zona albastră încorporează cereale integrale în dieta lor zilnică, ceea ce le menține nivelurile de fibre mult mai ridicate decât o persoană medie din tarile occidentale.

Se știe că fibrele alimentare au o serie de beneficii pentru sănătate, variind de la reducerea riscului de boli cardiovasculare, scăderea colesterolului, gestionarea zahărului din sânge și reducerea la minimum a grăsimii abdominale.

De fapt, un studiu a constatat că creșterea aportului zilnic de fibre cu 10 grame ar putea ajuta la reducerea riscului de grăsime abdominală (viscerală) cu 7,4%. Un alt studiu de cercetare din Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism a concluzionat că există o legătură absolută între consumul mai mare de fibre și un risc mai scăzut de adipoziție (obezitate abdominală).

Ei mănâncă multe fructe și legume.

Produse de grădină cum evită oamenii care trăiesc mai mult sa se ingrase.
Cum evită oamenii care trăiesc mai mult sa se ingrase. Shutterstock

Alături de cerealele integrale, mulți americani nu mănâncă suficiente fructe și legume pe parcursul zilei, lucru cu care centenarii Zonei Albastre nu par să aibă o problemă. Multe dintre aceste regiuni urmează ceea ce cercetătorii numesc „ Slant Slant ”, ceea ce înseamnă că își umplu stomacul cu alimente pe bază de plante și foarte puțină carne.

CITEȘTE ȘI:
Cei mai comuni 8 alergeni alimentari

Datorită concentrării lor pe alimente proaspete, integrale, cum ar fi fructele și legumele, mulți dintre acești centenari au evitat grăsimea abdominală sau creșterea în greutate.

De exemplu, legumele precum spanacul, ardeii și broccoli sunt cunoscute pentru ca ajuta la slăbit datorită densității nutritive și conținutului ridicat de fibre. S-a descoperit că fructe delicioase precum merele și fructele de pădure au efecte similare.

Ei beau destulă apă.

Femeie care bea apă. Cum evită oamenii care trăiesc mai mult sa se ingrase.
Cum evită oamenii care trăiesc mai mult sa se ingrase. Shutterstock

Asigurarea că ai suficientă apă pe parcursul zilei. Apa este esențială nu doar pentru obiectivele tale de pierdere în greutate, ci și pentru sănătatea ta generală. Și cei mai longevivi oameni din lume fac din asta o prioritate în fiecare zi.

De exemplu, adventiştii de ziua a şaptea de la Loma, Linda (singura zonă albastră a Americii) se asigură că bea suficientă apă pe tot parcursul zilei, deoarece aceasta poate reduce riscul de boli de inimă sau atac de cord. Iar cei care au studiat regiunea Nicoya din Costa Rica au atribuit o mare parte din longevitatea acestei comunități consumului de apă.

Cercetările arată, de asemenea, că apa potabilă poate ajuta, de asemenea, la reducerea grăsimii abdominale, iar o analiză arată că aportul mai mare de apă și hidratarea sunt asociate cu o pierdere mai mare în greutate în general.

CITEȘTE ȘI:
Ipohondria în sarcină: Cum să faci față fricii de boală

Ei mănâncă porții mai mici.

Farfurie. Cum evită oamenii care trăiesc mai mult sa se ingrase.
Cum evită oamenii care trăiesc mai mult sa se ingrase. Shutterstock

Okinawanezii din Japonia sunt cunoscuți pentru practica lor hara hachi bu, care este o veche practică confuciană de a mânca doar până când sunteți săturați în proporție de 80% la fiecare masă.

Peste tot în lume, în Loma Linda, California, adventiştii din Zona Albastră trăiesc adesea zicala: „mâncă micul dejun ca un rege, ia prânzul ca un prinţ şi cina ca un sărac”. Ei mănâncă porții mai mici seara pentru că le place să mănânce mai mult în orele active ale zilei.

Ele încorporează mișcarea naturală.

Drumeții de primăvară cuplu de seniori cu bastoane cum evită oamenii care trăiesc mai mult sa se ingrase.
Cum evită oamenii care trăiesc mai mult sa se ingrase.. Shutterstock

Și, în cele din urmă, în mod normal nu vei vedea pe cineva dintr-o comunitate Blue Zone la sală sau la o clasă de spinning. Cu toate acestea, ei rămân unii dintre cei mai activi oameni din lume, deoarece stilul lor de viață este construit în jurul mișcării naturale.

În Sardinia, Italia, multor oameni se bucură de grădinărit, de mers pe jos sau cu bicicleta până la casa unui prieten. În Okinawa, oamenii nu numai că se plimbă și merg cu bicicleta în majoritatea locurilor, ci se așează pe podea pentru activități precum citirea, mâncarea și vizitarea celor dragi. Din acest motiv, locuitorii din Okinawa stau în mod constant în picioare pe tot parcursul zilei, ceea ce implică mai multe mișcări naturale decât cei mai mulți dintre noi sunt obișnuiți.

CITEȘTE ȘI:
7 Super Fructe pentru stimularea sănătății și a sistemului imunitar
Dan buettner: cum sa traiesti 100 de ani +

A fost util articolul Cum evită cei mai longevivi oameni din Blue Zone să se îngrașe? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete