3.9 C
București
marți, decembrie 6, 2022

Cum gătești carne de porc Sous-Vide: rețetă pas cu pas

Bucurați-vă de carne de porc suculentă și fragedă, gătită minunat cu această rețetă sous-vide. Cu un efort minim, câteva ore sub apă și puțină răbdare, veți fi răsplătit cu una dintre cele mai uimitoare mese din viața dumneavoastră.

Trebuie să citești asta...

Tehnica sous-vide, cândva rezervată experților culinari, este o tehnică de gătit care folosește controlul de înaltă precizie al temperaturii și gătitul lent în apă pentru a obține rezultate care nu sunt posibile prin alte metode.

Restaurantele gastronomice folosesc adesea această metodă de gătit. Emisiunile culinare se întrec în a prezenta mâncăruri impresionante preparate în acest mod și, relativ recent, tehnica gastronomică folosită în restaurantele de calitate a câștigat adepți și este folosită în bucătăriile casnice cu același succes ca și în bucătăriile profesionale.

Carnea nu va fi prea uscată, prea gătită, cu o crustă dură, așa cum s-ar putea obține în cuptor sau în tigaie, aici va fi gătită delicat la temperaturi destul de scăzute. Un alt plus este că nu există substanțe cancerigene, nu există ulei în plus, totul este gătit în suc propriu cu condimente.

Carnea Sous-Vide gătită acasă se păstrează bine aproximativ o săptămână în frigider sau se pune la congelator după ce se răcește.

 • Timp de gătire generalactiv:6 ore/5 minute
 • Număr de porții:4 porții
 • Valoare calorică (100g):251 kcal
 • Cost:Foarte economic

Cum să gătești carne Sous-Vide

De ce avem nevoie:

 • Carne de porc – 800 g file de porc
 • Usturoi – 0,5 linguriță uscată
 • Ardei dulce – 0,5 linguriță măcinat
 • Cimbru – 0,5 linguriță uscată
 • Oregano – 0,5 linguriță uscată
 • Coriandru – 0,5 linguriță.
 • Piper negru – 0,5 linguriță.
 • Sare – 1 linguriță.
CITEȘTE ȘI:
Gazpacho cu creveți: rețetă pas cu pas

Pregătire:

Pasul 1

Pregătiți acasă toate ingredientele pentru carnea Sous-Vide. De fapt, singurele ingrediente aici sunt fileul de porc. Ei bine, mai sunt și condimentele, pe care le poți folosi după bunul tău plac. Eu, de exemplu, le schimb mereu compoziția, experimentez, găsesc noi arome. De data aceasta, este un amestec destul de bogat și aromat de ierburi uscate și condimente.

Nu am un termostat special pentru a menține temperatura, așa că folosesc o oală obișnuită cu apă și un termometru.

Pasul 2

Se amestecă toate condimentele: coriandru, piper, oregano, usturoi, cimbru și piper negru. Mie îmi place să frec sarea pe toată carnea în mod individual, apoi să presărăm amestecul de condimente în mod egal. Dar dacă obișnuiești să adaugi sare în amestecul uscat, fă-o cum vrei.

Cum gătești carne de porc sous-vide: rețetă pas cu pas

Pasul 3

Se taie venele, membranele și pielea, dacă există, de pe carne. Am început prin a cumpăra o bucată frumoasă de carne fără piele și fără oase, cu un strat subțire de grăsime la bază.

Cum gătești carne de porc sous-vide: rețetă pas cu pas

Pasul 4

Puneți carnea într-o pungă specială și folosiți un aspirator, evacuând tot aerul și închizând ermetic. Dacă nu aveți acest gadget, puteți folosi o pungă cu fermoar. Puneți carnea în pungă, aruncați-o într-un castron sau într-o cratiță plină cu apă până când se închide brusc. Apa va împinge tot aerul din pungă și o va închide imediat. Singurul lucru este să vă asigurați că apa însăși nu intră în pungă.

CITEȘTE ȘI:
Carne de porc cu ciuperci la cuptor: 3 rețete pas cu pas
Cum gătești carne de porc sous-vide: rețetă pas cu pas

Pasul 5

Se încălzește o oală cu apă la aproximativ 72 de grade și se dă focul la mic. Coborâți carnea în ea. Deoarece carnea noastră este rece, temperatura apei va scădea cu câteva grade. La 70 de grade, se fierbe carnea timp de aproximativ 5 ore.

Dacă mă uit la plita mea cu inducție, aș spune că menține perfect temperatura. Nu crește și nu scade prea mult. Voi verifica din când în când, pentru că termometrul este mereu în apă. Sunt acceptabile fluctuații de temperatură de + 2-3 grade.

Perfect dacă aveți un multicooker cu o setare de temperatură constantă si dacă dețineți un termostat, pentru care există Sous-Vide.

Cum gătești carne de porc sous-vide: rețetă pas cu pas

Pasul 6

Puneți carnea de casă ambalată în vid pe o farfurie. Dacă doriți să o tăiați în porții și să o serviți caldă, faceți-o. Întotdeauna o servesc la rece împreună cu sos sau, în loc de cârnați, in sandviș.

Cum gătești carne de porc sous-vide: rețetă pas cu pas

Pasul 7

Dacă carnea nu este destinată a fi consumată imediat, trebuie să o răciți destul de repede. Puteți face acest lucru umplând o farfurie cu gheață și punând-o în frigider după aproximativ 30-40 de minute. Carnea se păstrează bine timp de o săptămână și, cum este încă în vid, în suc propriu și cu condimente, marinarea și saturarea aromelor continuă, iar aromele nu se evaporă nicăieri.

CITEȘTE ȘI:
Cel mai bun sos tartar făcut de casă cu capere
Cum gătești carne de porc sous-vide: rețetă pas cu pas

Pasul 8

Gata, carnea noastră Sous-Vide facuta acasă este gata! Poftă bună!

Cum gătești carne de porc Sous-Vide: rețetă pas cu pas

Recipe by Organics FoodCourse: Gătit in vidCuisine: InternaționalăDifficulty: usor
Porții

4

porții
Timp de pregătire

5

minutes
Timp de gătire

6

hours 
Calorii

251

kcal
Timp total

6

hours 

5

minutes

Dacă doriți să gătiți carne de porc sous vide, citiți această rețetă pas cu pas. Aceasta va prezenta tot ceea ce trebuie să știți despre gătitul cărnii de porc sous vide – de la pregătire până la gătit și servit.

Ingrediente

 • Carne de porc – 800 g file de porc

 • Usturoi – 0,5 linguriță uscată

 • Ardei dulce – 0,5 linguriță măcinat

 • Cimbru – 0,5 linguriță uscată

 • Oregano – 0,5 linguriță uscată

 • Coriandru – 0,5 linguriță.

 • Piper negru – 0,5 linguriță.

 • Sare – 1 linguriță.

Mod de preparare

 • Pregătiți acasă toate ingredientele pentru carnea Sous-Vide.
 • Se amestecă toate condimentele: coriandru, piper, oregano, usturoi, cimbru și piper negru.
 • Se taie venele, membranele și pielea, dacă există, de pe carne.
 • Puneți carnea într-o pungă specială și folosiți un aspirator, evacuând tot aerul și închizând ermetic.
 • Se încălzește o oală cu apă la aproximativ 72 de grade și se dă focul la mic. Coborâți carnea în ea. Deoarece carnea noastră este rece, temperatura apei va scădea cu câteva grade. La 70 de grade, se fierbe carnea timp de aproximativ 5 ore.
 • Puneți carnea ambalată în vid pe o farfurie. Dacă doriți să o tăiați în porții și să o serviți caldă, faceți-o. Întotdeauna o servesc la rece împreună cu sos sau, în loc de cârnați, in sandviș.
 • Dacă carnea nu este destinată a fi consumată imediat, trebuie să o răciți destul de repede. Puteți face acest lucru umplând o farfurie cu gheață și punând-o în frigider după aproximativ 30-40 de minute. Carnea se păstrează bine timp de o săptămână și, cum este încă în vid, în suc propriu și cu condimente, marinarea și saturarea aromelor continuă, iar aromele nu se evaporă nicăieri.
 • Gata, carnea noastră Sous-Vide facuta acasă este gata! Poftă bună!

Citește și aceste articole:

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:
- Advertisement -

Ultimele rețete