12.6 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022

Cum poți să înveți copilul mic să ceară ajutor fără să spună “ajutor”

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Copiii mici pot fi foarte amuzanți, dar pot fi, de asemenea, o pacoste. Copiii mici sunt plini de emoții și nu știu întotdeauna cum să le exprime cel mai bine. Acest lucru înseamnă că sunt predispuși la izbucniri și accese de furie. O parte din problema pe care o au cu exprimarea emoțiilor este că nu știu încă să comunice prin cuvinte.

Copiii mici învață încă să comunice și este posibil să nu fie cei mai eficienți cu cuvintele și propozițiile, iar acest lucru poate fi o provocare. De asemenea, poate fi o provocare pentru o mamă care vrea să poată înțelege ce spun și vrea ca ei să poată să le comunice înapoi.

Acest lucru se aplică în majoritatea situațiilor, dar mama și-ar dori foarte mult dacă copilul ei mic ar ști cum să ceară ajutor într-un mod sănătos. Dacă ar putea să-și folosească cuvintele sau gesturile pentru a cere ajutorul mamei în loc să plângă, să țipe sau să se plângă pentru a obține ceea ce are nevoie/și dorește.

Acest lucru înseamnă că mama trebuie să devină puțin creativă pentru a se gândi la modalități prin care își poate învăța copilul mic să ceară ajutor.

Învățați-i

Cum poți să înveți copilul mic să ceară ajutor fără să spună
Cum poți să înveți copilul mic să ceară ajutor fără să spună "ajutor"

Soluția cea mai evidentă este să îi învățăm cum să spună cuvintele, dar aceasta poate fi și cea mai dificilă. Potrivit Healthline, cheia pentru a învăța un copil mic cum să vorbească este de a folosi limbajul cât mai des posibil.

CITEȘTE ȘI:
Alăptarea: De ce să alăptezi la sân, beneficii si mituri

Atunci când copilul mic începe să se plângă pentru că are nevoie de ajutor, folosiți-vă cuvintele și povestiți ce vrea și ce puteți face pentru el.

Cu cât mai mult modelați limbajul, și comunicarea, cu atât mai repede va fi capabil să vă vorbească și în modul corect.

Folosiți limbajul semnelor

Cum poți să înveți copilul mic să ceară ajutor fără să spună

Limbajul semnelor este comunicare și a devenit foarte popular în rândul mamelor, iar acestea își învață chiar și bebelușii cum să folosească limbajul semnelor. Potrivit Universității ASL, îl puteți învăța pe copil cum să semnalizeze că are nevoie de ajutor. Acest lucru îi poate ajuta să comunice cu dvs. înainte de a sti cuvintele reale pentru a cere.

Semnul pentru “ajutor”, este închiderea mâinii stângi într-un pumn, plasarea palmei mâinii drepte sub pumn și apoi ridicarea ambelor în aer. Învățându-i cum să facă semnul pentru ajutor, ei vă pot cere fără a fi nevoiți să recurgă la văicăreli.

Dacă aceasta este metoda pe care o alegeți, poate doriți să o împărtășiți și cu cei apropiați vouă și copilului, pentru ca și ei să înțeleagă ce își dorește cel mic.

Scurt & Simplu

Pexels-karolina-grabowska-8910485

Potrivit Verywell Family, limbajul nu trebuie să fie complex, iar mama îl poate face mult mai simplu pentru copilul ei mic care nu vorbește încă. Dacă mama își poate face copilul mic să îi atragă atenția și îl poate învăța doar cuvântul ajutor, aceasta poate fi o comunicare suficientă.

CITEȘTE ȘI:
Infecția cu variola maimuței la copii: căi de infecție, simptome și tratament.

Nu trebuie să știe cum să spună “mami, poți să mă ajuți, te rog?”, când un simplu “ajutor” va fi suficient și va scăpa de văicăreală și frustrare.

Este important ca copilul dumneavoastră să știe că trebuie să vă atragă atenția, iar acest lucru îl poate face venind și atingându-vă brațul sau prin orice alt semnal la care vă puteți gândi.

Deși poate fi copleșitor să înveți un copil mic cum să vorbească și să își folosească abilitățile de comunicare, se poate face cu puțină muncă și răbdare atât din partea mamei, cât și a copilului mic.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete