0.6 C
București
joi, martie 30, 2023

Cum poți trata curbura coloanei vertebrale?

Trebuie să citești asta...

Cum poți trata curbura coloanei vertebrale? Află cum poți trata curvaturile coloanei vertebrale cum ar fi cifoza, scolioza si lordoza. Exista o varietate de moduri de tratament pentru a corecta curbura coloanei vertebrale, inclusiv exerciții, fizioterapie si chiar operații, in unele cazuri. Afla ce opțiuni de tratament sunt disponibile pentru a preveni deformarea coloanei vertebrale și a îmbunătăți postura si funcționalitatea corpului tău.

O modificare patologică a siluetei naturale a coloanei vertebrale la adulți și copii este o curbură. O curbură a coloanei vertebrale în lateral, spre interior sau spre exterior este definită ca scolioză, lardoză sau cifoză. Există și alte curburi, dar acestea sunt considerate cele mai frecvente.

Cum poți trata curbura coloanei vertebrale?
Cum poți trata curbura coloanei vertebrale?

Curbura progresivă a coloanei vertebrale este tratată pentru a o încetini sau chiar elimina complet, cu condiția ca pacientul să urmeze toate recomandările medicului.

Procesul de tratament pentru adulți este mult mai complex și mai îndelungat din cauza vârstei lor. Scheletul este deja format, iar țesutul osos a devenit ferm. Cu toate acestea, există o șansă de a vindeca curbura, iar aceasta este foarte mare.

Pot exista mai multe cauze de deformare a coloanei vertebrale la adulți, dar toate au doar două origini:

 • congenital;
 • dobândit.

Orice curbură poate fi tratată, dar originea determină metodele aplicabile în fiecare caz. În ambele cazuri, procesul de tratament este conceput pentru a se desfășura în clinică și la domiciliu.

Desigur, este mult mai greu de vindecat o curbură complexă, mai ales dacă este congenitală. Dar chiar dacă patologia nu poate fi complet eliminată, este întotdeauna posibil să se amelioreze starea, ceea ce este, de asemenea, important. Cu atât mai mult cu cât va ajuta la evitarea unor complicații care ar putea provoca daune și mai mari organismului.

Clinică medicală

S-a dovedit că tratarea unei curburi a coloanei vertebrale într-o clinică este mult mai fiabilă decât la domiciliu. Diagnosticarea și urmărirea cu ajutorul echipamentelor medicale moderne oferă o imagine mai clară a bolii.

Acesta vă permite să monitorizați procesul de vindecare și să faceți corecții în timp util în cursul tratamentului.

Cum poți trata curbura coloanei vertebrale?
Cum poți trata curbura coloanei vertebrale?

În plus, dispozitivele medicale utilizate pentru proceduri sunt capabile să afecteze modificările care stau la baza coloanei vertebrale, eliminând patologia. Cum să corectați o curbură a coloanei vertebrale?

Medicina modernă oferă un complex de măsuri pentru a vindeca o afecțiune dureroasă:

 • masaj terapeutic;
 • gimnastică în apă;
 • exerciții de kinetoterapie;
 • instruirea pe simulatoare sub supravegherea unui medic;
 • vacanțe regulate în sanatorii și stațiuni.

În zilele noastre este posibilă vindecarea coloanei vertebrale la adulți, cu condiția ca pacientul să aibă suficientă răbdare și perseverență. Faptul că procesul de formare a scheletului osos la adulți s-a încheiat.

Flexibilitatea și elasticitatea țesutului a fost deja pierdută și este mai dificil de corectat. Procesul de îndreptare a vertebrelor deformate este mai lent decât la copii, ale căror țesuturi sunt mult mai maleabile.

Tratamentul la domiciliu

Este posibil să tratați complet curbura coloanei vertebrale la domiciliu, dar acest lucru nu va avea același efect ca și cel obținut cu o abordare cuprinzătoare. Specialiștii recomandă folosirea următoarelor metode la domiciliu:

 • bretele de corecție și bandaje;
 • un pat ferm, cu o placă de lemn sub saltea;
 • un complex de exerciții de gimnastică.

Este gimnastica care are un efect special de îmbunătățire a sănătății. Exercițiile fizice efectuate zilnic întind coloana vertebrală curbată și fac ca fiecare verigă să se miște.

Cum poți trata curbura coloanei vertebrale?
Cum poți trata curbura coloanei vertebrale?

Țesuturile din jurul coloanei vertebrale devin mai bogate în oxigen datorită creșterii circulației sângelui.

Ca urmare, începe procesul de regenerare și reînnoire a masei osoase și cartilaginoase. După cum se poate observa, independența adulților în tratamentul la domiciliu oferă un sprijin puternic în corectarea defectelor coloanei vertebrale.

Exercițiu zilnic

Curbura coloanei vertebrale trebuie tratată zilnic. În acest scop, exercițiile ușoare, care ar trebui să fie efectuate în fiecare zi, sunt destul de potrivite.

 • Stați cu mâinile la ceafă. Despărțiți cu forța coatele, îndreptați brațele și aplecați-vă spre spate cât mai mult posibil. După 3 secunde, reveniți la poziția de pornire. de 6 ori.
 • Țineți un băț vertical pe coloana vertebrală. Aplecați-vă, apoi aplecați-vă înainte și lateral de 8 ori.
 • Cu fața în jos și palmele pe podea, ridicați la maxim partea superioară a corpului, rămâneți așa câteva secunde, apoi coborâți pe podea.
 • Cu un pas departe de perete, puneți mâinile în spatele capului, sprijiniți-vă de perete, aplecați-vă înainte cât mai mult posibil, de 5-8 ori.

Pentru a îndrepta postura, este util să verificați în mod constant poziția umerilor și bărbia ridicată. Ca adult, ar trebui să vă obișnuiți să vă mențineți spatele drept.

Pentru a face acest lucru, puteți începe obiceiul cu ajutorul unui perete: apăsați partea din spate a capului, umerii și fesele împotriva acestuia, apoi faceți un pas înapoi.

Continuați să vă mișcați în această poziție cât mai mult timp posibil. În timp, memoria musculară se va dezvolta și corsetul va adopta involuntar această poziție.

Reabilitare

Practic, reabilitarea pentru curbura coloanei vertebrale la adulți continuă pentru tot restul vieții. Pacientul este sfătuit să facă exerciții fizice pe viață pe aparate, să înoate în piscină și să meargă moderat.

Este chiar plăcut; mulți oameni sunt atât de dornici de exerciții fizice încât aproape automat fac exerciții fizice dimineața, se bucură de înot după-amiaza și fac o plimbare minunată seara.

Un stil de viață activ în aceste condiții este o prevenție puternică, capabilă să împiedice progresia ulterioară a curburilor o dată pentru totdeauna.

Exercițiile fizice în aer liber sunt benefice chiar și pentru un adult sănătos, darămite pentru un pacient cu patologie vertebrală.

În ciuda durității țesuturilor, aparatul scheletic uman poate fi corectat prin exerciții fizice constante și persistente.

Scheletul uman are suficientă plasticitate pentru a-și schimba treptat forma.

Această abilitate dă speranța de a vindeca o dată pentru totdeauna la domiciliu o curbură a coloanei vertebrale la adulți.

Citește și aceste articole:

 • Scleroza subcondrală a coloanei vertebrale: Cauze, tratament
  Scleroza subcondrală a coloanei vertebrale este o afecțiune dureroasă care afectează discurile și țesuturile din jurul coloanei vertebrale. Descoperiți cauzele acestei afecțiuni, precum și opțiunile de tratament disponibile. Aflați despre medicamente, proceduri chirurgicale și alte tratamente care pot ajuta la ameliorarea simptomelor și la prevenirea agravării condiției. Scleroza subcondrală a coloanei vertebrale poate fi tratată cu succes cu medicamente, proceduri chirurgicale și alte tratamente, oferind îmbunătățirea calității vieții pacienților. Aflați despre cauzele și tratamentul sclerozei subcondrale a coloanei vertebrale și despre modul în care acesta poate ajuta la ameliorarea simptomelor.
 • Cum poți trata curbura coloanei vertebrale?
  Afla cum poti trata curbura coloanei vertebrale in mod natural si eficient! Acest articol ofera informatii detaliate despre cum poți trata curbura coloanei vertebrale prin metode naturale, cum ar fi exercițiile de întindere, schimbarea alimentatiei si alte tratamente naturiste. Descopera toate informatiile de care ai nevoie pentru a trata curbura coloanei vertebrale!
 • Artrita, simptome, cauze, tratamente și sfaturi dietetice
  Artrita poate fi dureroasă și debilitantă. Aflați ce sunt simptomele, cauzele și tratamentele disponibile pentru artrită și cum vă puteți îmbunătăți starea de sănătate prin sfaturi dietetice. Descoperiți care sunt tratamentele cele mai eficiente pentru a ameliora simptomele și a reduce inflamația asociată artritei.
 • Nevralgia de trigemen – Simptome, cauze, diagnostic și tratament
  Nevralgia de trigemen este o afecțiune care provoacă senzații dureroase asemănătoare unui șoc electric pe o parte a feței. Această afecțiune dureroasă cronică afectează nervul […]
 • Iaurtul îmbunătățește sănătatea oaselor la vârstnici
  Un nou studiu a descoperit că consumul de iaurt este asociat cu o creștere a densității osoase a șoldului și un risc redus de osteoporoză […]
Cum poți trata curbura coloanei vertebrale?

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

CITEȘTE ȘI:
Varza albă calorii beneficii sănătate și nutriție

Ultimele rețete