18.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

Cum poți vindeca diabetul în mod natural

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Acest articol vă dezvăluie cele mai importante detalii și, de asemenea, informații cheie despre tratamentele naturale pentru diabet și zahăr din sânge. Am ales aici cele mai bune tratamente naturiste pentru a normaliza nivelul de zahăr din sânge și a elimina simptomele diabetului, indiferent de stadiul și tipul bolii.

Diabetul este o afecțiune în care organismul nu reușește să metabolizeze corect glucoza (zahărul). Diabetul se prezintă într-o varietate de forme. Tipul, vârsta de apariție, controlul glicemiei la momentul diagnosticării și factorii comportamentali și de stil de viață vor influența modul în care este tratat.

Singurul lucru pe care îl au toate în comun este că un control adecvat al glicemiei poate evita sau amâna complicațiile diabetului. Reglarea glicemiei necesită autogestionare și poate fi o provocare și epuizantă.

Cum poți vindeca diabetul în mod natural? Vestea bună este că este posibil să duci o viață sănătoasă cu diabet. Puteți controla și preveni cele mai frecvente consecințe ale bolii. Autogestionarea zilnică, stabilirea obiectivelor împreună cu familia dumneavoastră și controalele frecvente la medicul dumneavoastră și la specialiști sunt doar câteva modalități de a începe.

Cum poți vindeca diabetul în mod natural
Cum poți vindeca diabetul în mod natural? Vestea bună este că este posibil să duci o viață sănătoasă cu diabet.

Cați oameni suferă de diabet?

Mai mult de 33 milioane de persoane din Uniunea Europeană suferă de diabet. Conform datelor Federaței Internaționale pentru Diabet, numărul absolut al persoanelor cu diabet în EU-27 este în creștere de la aproximativ 33 milioane în anul 2010 la 38 milioane în anul 2030. În 2010, aproximativ 9% din populația adultă (20-79 ani) din EU-27 avea diabet. Până nu apar simptomele, multe persoane nu realizează că au diabet de ani de zile.

În 2017 diabetul a determinat 693351 de decese în Europa și au fost cheltuite 208 miliarde de dolari
pentru tratarea diabetului zaharat – 25% din totalul cheltuielilor din întreaga lume.

Prevalența diabetului zaharat și pre diabetului în populația adultă din România:

In anul 2017 la o populație adultă de 14382000 erau înregistrate 1785300 cazuri de diabet la adulți cu
vârste între 20 și 79 de ani, cu o prevalență de 12,4%; numărul va scădea la 1246000 în anul 2045.
În topul regiunilor cu cei mai mulți diabetici se află Regiunea Sud-Muntenia, unde s-a înregistrat o
prevalență a diabetului de 13,39%, urmată de regiunea București-Ilfov, cu o prevalență a diabetului de 12,79%.

Pe locul trei în topul prevalenței diabetului se află regiunea de Nord-Est (12, 38%), urmată de
regiunile Sud-Oltenia (12, 1%), Nord-Vest (11, 69%) și Sud-Est (10,44%). La polul opus, studiul
PREDATORR arată că regiunile cu cei mai puțini diabetici sunt Regiunea Vest (8,2%) și Centru (9,99%).

Ce este de fapt diabetul?

Diabetul de tip 2 este o boală periculoasă care poate duce la multe alte afecțiuni de sănătate atunci când nu este gestionată corespunzător, inclusiv boli de rinichi, orbire, amputații de picioare și alimente, leziuni nervoase și chiar moarte. (1)

Diabetul de tip 2 este o afecțiune complet prevenibilă și reversibilă, iar cu modificări ale dietei și ale stilului de viață, vă puteți reduce foarte mult șansele de a contracta boala sau de a regresa starea dacă ați fost deja diagnosticat. Dacă vă numărați printre milioanele de americani care se luptă cu simptomele diabetului, începeți astăzi pașii pentru a vindeca diabetul în mod natural. Cu ajutorul planului meu de dietă pentru diabetici, al suplimentelor sugerate și al creșterii activității fizice, vă puteți recăpăta rapid sănătatea și puteți regresa diabetul în mod natural.

Cauzele diabetului

Diabetul este o boală legată de un nivel ridicat al zahărului din sânge. Atunci când nu mai eliberați și nu mai răspundeți la cantități normale de insulină după ce mâncați alimente cu carbohidrați, zahăr și grăsimi, aveți diabet. Insulina, un hormon care este descompus și transportat la celule pentru a fi folosit ca energie, este eliberat de pancreas pentru a ajuta la stocarea zahărului și a grăsimilor. Dar persoanele cu diabet nu răspund la insulină în mod corespunzător, ceea ce cauzează niveluri ridicate de zahăr în sânge și simptome de diabet.

Iată o explicație a celor două tipuri de diabet și ce cauzează aceste afecțiuni:

Diabetul de tip 1

Diabetul de tip 1 este numit în mod obișnuit “diabet juvenil”, deoarece tinde să se dezvolte la o vârstă mai tânără, de obicei înainte ca o persoană să împlinească 20 de ani. Diabetul de tip 1 este o boală autoimună în care sistemul imunitar atacă celulele beta producătoare de insulină din pancreas.

Deteriorarea celulelor pancreatice duce la o capacitate redusă sau la incapacitatea completă de a produce insulină. Unele dintre cauzele comune care declanșează acest răspuns autoimun pot include un virus, organisme modificate genetic, metale grele sau alimente precum grâul, laptele de vacă și soia. (4)

Motivul pentru care alimente precum grâul și laptele de vacă au fost legate de diabet este că acestea conțin proteinele gluten și cazeină A1. Aceste proteine pot provoca scurgeri intestinale, care, la rândul lor, provoacă inflamații sistemice în tot corpul și, în timp, pot duce la boli autoimune.

Diabetul de tip 1 este rareori reversibil, dar cu ajutorul unor schimbări dietetice corecte se pot observa îmbunătățiri majore ale nivelului de zahăr din sânge, iar o persoană poate reduce adesea dependența de insulină și de medicamente.

Diabetul de tip 2

Diabetul de tip 2 este cea mai frecventă formă de diabet și, spre deosebire de diabetul de tip 1, apare de obicei la persoanele cu vârsta de peste 40 de ani, în special la cele care sunt supraponderale. Diabetul de tip 2 este cauzat de rezistența la insulină, ceea ce înseamnă că hormonul insulină este eliberat, dar o persoană nu răspunde la el în mod corespunzător.

Diabetul de tip 2 este o tulburare metabolică care este cauzată de un nivel ridicat de zahăr în sânge. Organismul poate ține pasul o perioadă de timp producând mai multă insulină, dar, în timp, locurile de recepție a insulinei se epuizează. În cele din urmă, diabetul poate afecta aproape toate sistemele din organism, având un impact asupra energiei, digestiei, greutății, somnului, vederii și multe altele. (5)

Există multe cauze care stau la baza diabetului de tip 2, iar boala se dezvoltă de obicei din cauza unei combinații de factori, printre care: (6)

Consultație medicală regulata pentru diabet si un plan bine stabilit de alimentație
Consultație medicală regulata pentru diabet

Planul în 5 pași pentru a vindeca diabetul

Pasul 1: Eliminați aceste alimente pentru a vindeca diabetul în mod natural

Anumite alimente afectează în mod negativ nivelul de zahăr din sânge, provoacă inflamații și declanșează răspunsuri imune. Pentru a vindeca diabetul în mod natural, primul pas este să eliminați aceste alimente din dieta dumneavoastră:

Zahărul rafinat: Zahărul rafinat crește rapid glicemia, iar sucurile carbogazoase, sucurile de fructe și alte băuturi zaharoase sunt cei mai mari vinovați. Aceste forme de zahăr intră rapid în fluxul sanguin și pot provoca creșteri extreme ale glicemiei. (7) Chiar dacă îndulcitorii naturali, cum ar fi mierea crudă și siropul de arțar, sunt opțiuni mai bune, acestea pot afecta în continuare nivelul de zahăr din sânge, așa că folosiți aceste alimente doar ocazional. Cea mai bună opțiune este să treceți la stevia, un îndulcitor natural care nu va avea un impact la fel de mare.

Cereale: Cerealele, în special cele care conțin gluten, cum ar fi grâul, conțin cantități mari de carbohidrați care sunt descompuse în zahăr în doar câteva minute de la consum. Glutenul poate provoca inflamație intestinală, care afectează hormoni precum cortizolul și leptina și poate duce la vârfuri de zahăr din sânge. Vă recomandăm să eliminați toate cerealele din alimentația dumneavoastră timp de 90 de zile, pe măsură ce organismul dumneavoastră se adaptează la acest program de vindecare. Apoi, puteți încerca să readuceți în alimentația dvs. cereale antice germinate în cantități mici.

Lapte de vacă convențional: Laptele de vacă convențional și produsele lactate ar trebui eliminate, în special pentru persoanele cu diabet de tip 1. Lactatele pot fi un aliment fantastic pentru echilibrarea glicemiei dacă provin de la capră, oaie sau vaci A2. Dar stați departe de toate celelalte forme de lactate, deoarece cazeina A1 produsă de vacile convenționale va dăuna organismului și va declanșa un răspuns imunitar similar cu cel al glutenului. Atunci când cumpărați lactate, achiziționați numai produse crude și organice de la animale crescute la pășune.

Alcoolul: Alcoolul poate crește în mod periculos glicemia și poate duce la toxicitate hepatică. Cercetările publicate în Annals of Internal Medicine au constatat că a existat o incidență crescută cu 43% a diabetului asociată cu un consum mare de alcool, care este definit ca trei sau mai multe băuturi pe zi. (8) Berea și lichiorurile dulci sunt deosebit de bogate în carbohidrați și ar trebui evitate.

Alimentele modificate genetic: Porumbul, soia și canola modificate genetic au fost asociate cu boli renale și hepatice și pot favoriza diabetul. Eeliminați toate alimentele OMG și toate alimentele ambalate din dieta dumneavoastră. Optați pentru produse care sunt etichetate ca fiind organice sau fără OMG.

Uleiurile hidrogenate: Eliminați din dieta dumneavoastră uleiurile hidrogenate și râncede, inclusiv uleiul vegetal, uleiul de soia, uleiul din semințe de bumbac și uleiul de canola. Deoarece aceste uleiuri sunt procesate, tratate la temperaturi foarte ridicate și combinate cu agenți de înălbire și coloranți artificiali, consumul lor a fost legat de multe probleme de sănătate, inclusiv de diabet.

Pasul 2: Încorporați aceste alimente pentru a trata diabetul

Pentru a vindeca sau a preveni diabetul de tip 2, adăugați următoarele alimente în dieta dumneavoastră:

Alimente bogate în fibre: Cercetările arată că 90 la sută din populația SUA nu consumă zilnic suficiente fibre. Alimentele bogate în fibre ajută la încetinirea absorbției glucozei, reglează nivelul de zahăr din sânge și sprijină detoxifierea. Încercați să consumați cel puțin 30 de grame de fibre pe zi, care pot proveni din legume (cum ar fi varza de Bruxelles, mazărea și anghinarele), avocado, fructe de pădure, nuci și semințe, în special semințe de chia și semințe de in. (9)

Alimente bogate în crom: Cromul este un nutrient care este implicat în metabolismul normal al carbohidraților și al lipidelor. Alimentele bogate în crom pot îmbunătăți factorul de toleranță la glucoză din organism și pot echilibra în mod natural nivelul glicemiei. Acesta joacă un rol în căile insulinei, ajutând la aducerea glucozei în celulele noastre, astfel încât să poată fi folosită pentru energia corporală. Broccoli are cele mai mari cantități de crom, dar îl puteți găsi, de asemenea, în brânza crudă, fasolea verde, drojdia de bere și carnea de vită hrănită cu iarbă. (10)

Alimente bogate în magneziu: Magneziul poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, deoarece joacă un rol în metabolismul glucozei. Cercetările arată că diabetul este frecvent asociat cu deficiența de magneziu. Consumul de alimente bogate în magneziu, cum ar fi spanacul, sfecla roșie, semințele de dovleac, migdalele, iaurtul și fasolea neagră, poate îmbunătăți simptomele diabetului de tip 2. (11)

Grăsimi sănătoase: Acizii grași cu lanț mediu care se găsesc în uleiul de cocos și în uleiul de palmier roșu pot ajuta la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge și servesc drept sursă de combustibil preferată de organism, mai degrabă decât zahărul. Folosirea laptelui de cocos, a ghee-ului și a untului hrănit cu iarbă poate ajuta, de asemenea, la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, așa că includeți aceste alimente în mesele și smoothie-urile dumneavoastră.

Unele cercetări sugerează, de fapt, că o dietă bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați, cunoscută sub numele de dieta keto, poate fi o abordare inedită pentru a vindeca diabetul în mod natural, deși, din punct de vedere tehnic, nu trebuie să intrați în cetoză pentru a obține beneficiile grăsimilor sănătoase în tratarea diabetului. (12)

Proteine curate: Consumul de alimente proteice are un efect minim asupra nivelului de glucoză din sânge și poate încetini absorbția de zahăr. Unele dintre cele mai bune surse de proteine curate includ peștele prins în sălbăticie, care conține grăsimi omega-3 care reduc inflamația, carnea de vită hrănită cu iarbă, puiul organic, lintea, ouăle și bulionul de oase.

Alimente cu o încărcătură glicemică scăzută: Indicele glicemic al unui aliment vă informează despre potențialul de creștere a glicemiei din sânge al alimentului respectiv. Alimentele care au un indice glicemic ridicat sunt transformate în zahăr după ce sunt consumate mai repede decât alimentele cu indice glicemic scăzut. Dacă vă luptați cu diabetul, rămâneți la alimentele cu indice glicemic scăzut, cum ar fi legumele fără amidon, fructele cu sâmburi și fructele de pădure, nucile, semințele, avocado, nuca de cocos, carnea organică, ouăle, peștele sălbatic.

Un beneficiu al acestor alimente este că, în general, favorizează pierderea în greutate, ceea ce reprezintă un factor important în vindecarea diabetului. Un studiu care a urmărit 306 persoane diabetice a constatat că pierderea în greutate în cadrul unui program structurat (cu supravegherea unui medic primar) a dus la o remisiune totală a diabetului la aproape jumătate dintre participanți.

Acest lucru înseamnă că au putut renunța definitiv la medicamente (presupunând că au continuat să aibă o dietă sănătoasă). Calitatea vieții s-a îmbunătățit, de asemenea, cu peste șapte puncte în medie pentru pacienții care au urmat regimul alimentar, în timp ce aceasta a scăzut cu aproximativ trei puncte pentru grupul de control. (13)

Pasul 3: Luați aceste suplimente pentru diabet

Picolinat de crom

Administrarea a 200 micrograme de picolinat de crom de trei ori pe zi, la mese, poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină. O analiză publicată în Diabetes Technology and Therapeutics a evaluat 13 studii care au raportat o îmbunătățire semnificativă a controlului glicemic și reduceri substanțiale ale hiperglicemiei și hiperinsulinemiei după ce pacienții au folosit suplimente de picolinat de crom. Alte rezultate pozitive ale suplimentării cu picolinat de crom au inclus reducerea nivelului de colesterol și trigliceride și reducerea necesarului de medicamente hipoglicemiante. (14)

Scorțișoară

Scorțișoara are capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge și de a vă îmbunătăți sensibilitatea la insulină. Un studiu realizat la Western University of Health Sciences din Pomona, California, a constatat că consumul de scorțișoară este asociat cu o scădere semnificativă din punct de vedere statistic a nivelului de glucoză plasmatică, a colesterolului LDL și a nivelului de trigliceride. De asemenea, consumul de scorțișoară a contribuit la creșterea nivelului de colesterol HDL. (15)

Pentru a profita de numeroasele beneficii pentru sănătate ale scorțișoarei, adăugați o linguriță în alimente, smoothie-uri sau ceai. De asemenea, puteți lua intern una-două picături de ulei esențial de scorțișoară, adăugându-l în mâncare sau în ceai, sau puteți combina trei picături de ulei de scorțișoară cu o jumătate de linguriță de ulei de nucă de cocos și să vă masați încheieturile mâinilor și abdomenul.

Ulei de pește

Administrarea unui supliment de ulei de pește poate ajuta la îmbunătățirea markerilor de diabet prin reducerea nivelului de trigliceride și creșterea nivelului de colesterol HDL. Cercetările publicate în Journal of Research in Medical Sciences arată că acizii grași omega-3 care se găsesc în uleiul de pește sunt necesari pentru buna funcționare a insulinei, prevenind intoleranța la insulină și reducând inflamația. (16) Pentru a folosi uleiul de pește ca remediu natural pentru diabet, luați zilnic 1.000 de miligrame.

Acid alfa lipoic

Acidul alfa lipoic este un antioxidant care ajută la transformarea glucozei în combustibil pentru organism. Acesta îmbunătățește eficient sensibilitatea la insulină și reduce simptomele neuropatiei diabetice, cum ar fi slăbiciunea, durerea și amorțeala care sunt cauzate de leziuni nervoase. Deși noi producem acid alfa lipoic și acesta poate fi găsit în unele surse de alimente, cum ar fi broccoli, spanac și roșii, administrarea unui supliment ALA va crește cantitatea care circulă în organism, ceea ce poate fi extrem de benefic atunci când încercați să vindecați diabetul în mod natural. (17)

Extract de pepene amar

Pepenele amar ajută la scăderea nivelului de glucoză din sânge și reglează utilizarea de către organism a insulinei. Studiile arată că extractul de pepene amar poate ajuta la reducerea și gestionarea simptomelor diabetului, inclusiv a rezistenței la insulină, a complicațiilor cardiace, a leziunilor renale, a leziunilor vaselor de sânge, a tulburărilor oculare și a neregulilor hormonale. (18)

Urmați un plan alimentar strict pentru a avea rezultate in regresia diabetului
Urmați un plan alimentar strict pentru a avea rezultate in regresia diabetului

Pasul 4: Urmați acest plan de alimentație pentru a vindeca diabetul

Dacă doriți să vă echilibrați nivelul de zahăr din sânge și să vedeți rezultate rapid, urmați acest plan alimentar pentru diabet cât mai îndeaproape posibil. Concentrează-te pe obținerea unei cantități mari de proteine curate, grăsimi sănătoase și fibre în fiecare masă, ceea ce poate ajuta la vindecarea diabetului.

Începeți prin a încerca aceste prime trei zile ale planului, iar apoi folosiți o combinație a acestor alimente în continuare. Revedeți lista de alimente pe care ar trebui să le consumați de la Pasul 2 și introduceți în dieta dumneavoastră și acele alimente sănătoase, care luptă împotriva diabetului. Poate părea la început o schimbare majoră în dieta dumneavoastră, dar după un timp veți începe să observați efectele pozitive pe care aceste alimente le au asupra organismului dumneavoastră.

Ziua 1

Citeste si: Cum să faci un smoothie


Ziua 2

Ziua 3

Citeste si: Piept de pui la tigaie dulce-acrișor

Printre alte rețete care se încadrează în acest plan alimentar se numără:

Citiți aici mai multe: Rețete pentru diabetici

Pasul 5: Exerciții fizice pentru a echilibra zahărul din sânge

Exercițiile fizice reduc bolile cronice și pot ajuta la vindecarea diabetului în mod natural. Studiile arată că exercițiile fizice îmbunătățesc controlul glicemiei și pot preveni sau întârzia diabetul de tip 2, afectând în același timp în mod pozitiv tensiunea arterială, sănătatea inimii, nivelul colesterolului și calitatea vieții. (19)

Exercițiile fizice vă susțin în mod natural metabolismul prin arderea grăsimilor și construirea de mușchi slabi. Pentru a preveni și vindeca diabetul, faceți din exercițiile fizice o parte din rutina zilnică. Acest lucru nu înseamnă neapărat că trebuie să petreceți timp la sala de sport. Formele simple de activitate fizică, cum ar fi să ieșiți afară și să vă plimbați timp de 20-30 de minute în fiecare zi, pot fi extrem de benefice, în special după mese. Practicarea yoga sau stretchingul acasă sau într-un studio este o altă opțiune excelentă.

Pe lângă exercițiile de mers pe jos și de întindere, încercați exerciții cardio de antrenament pe intervale, cum ar fi antrenamentul în rafală, sau antrenamentul cu greutăți trei până la cinci zile pe săptămână, timp de 20-40 de minute. Antrenamentul în rafală vă poate ajuta să ardeți de până la trei ori mai multă grăsime corporală decât antrenamentul cardio tradițional și poate crește în mod natural sensibilitatea la insulină. Puteți face acest lucru pe o bicicletă de spinning cu intervale, sau puteți încerca antrenamentul în rafală acasă.

Antrenamentul de forță folosind greutăți libere sau aparate este, de asemenea, recomandat, deoarece vă ajută să construiți și să mențineți mușchii, ceea ce susține un metabolism echilibrat al zahărului din sânge și al zahărului.

Concluzii

In anul 2017 in România la o populație adultă de 14382000 erau înregistrate 1785300 cazuri de diabet la adulți cu vârste între 20 și 79 de ani, cu o prevalență de 12,4%; Multi alți oameni nici măcar nu sunt conștienți de acest lucru.

Este a șaptea cauză principală de deces în România și costă sute de milioane de euro pe an.

Diabetul de tip 1 apare de obicei înainte ca cineva să împlinească 20 de ani și este rareori reversibil, dar poate fi gestionat prin modificări ale dietei și ale stilului de viață.

Diabetul de tip 2 este mai frecvent și apare de obicei la persoanele de peste 40 de ani, mai ales dacă sunt supraponderale.

In scopul de a vindeca diabetul în mod natural, eliminați din alimentația dumneavoastră alimente precum zahărul rafinat, cerealele, laptele de vacă convențional, alcoolul, alimentele modificate genetic și uleiurile hidrogenate; încorporați alimente sănătoase precum alimentele bogate în fibre, crom, magneziu, grăsimi sănătoase și proteine curate, împreună cu alimente cu încărcătură glicemică scăzută; luați suplimente pentru diabet; urmați planul meu de alimentație pentru diabetici; și faceți exerciții fizice pentru a echilibra glicemia.

{{ content }}
A fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.
CITEȘTE ȘI:
Cum tratam febra la copii, cauze, simptome

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete