Cum gătești baconul? 4 Moduri de a-l prăji corect

Trebuie să vezi asta

vegis.ro%20

4 moduri preferate de prăjire a baconului

Baconul este un element de bază al dietei noastre, dar nu întotdeauna primește respectul pe care îl merită. Te-ai intrebat cum prajesti baconul in mod corect? Acest articol vă va ajuta să stăpâniți arta de a găti baconul. Iata 4 moduri in care sa gatesti baconul pe care nu le stiai.

Daca gătirea baconului, se face in mod corect, acesta devine un aliment care poate pune pe jar o întreagă familie. Este unul dintre cele mai solicitate alimente, fie ca atare, fie alături de alte alimente. Odată preparat, devine un topping universal și un ingredient aromat care conferă mâncării o aromă mai caldă pe care o iubim cu toții.

Indiferent ce aromă dă, părerea este că baconul face totul mai bun! Procesul de maturare, afumarea și tăietura de carne în sine – spinarea, cea mai slabă parte a spatelui porcului – sunt toți factori care fac baconul irezistibil.

Prăjit, este bun pe aproape orice. Dacă vă uscați slănina, posibilitățile sunt infinite. Un amestec de bacon făcut în casă poate fi la fel de delicios ca un preparat din comerț. Prin urmare, atunci când pre-gătiți baconul într-o singură repriză, îl puteți pune în cuptor sau pe grătar pentru a-l reîncălzi la nevoie.

Citiți mai departe pentru a afla despre diferitele metode gătire a baconului și alte informații importante, cum ar fi modul de preparare a baconului și multe altele!

Farfurie cu felii de bacon gatit pe masa
Farfurie cu felii de bacon gatit pe masa

Modalități simple de gătire a baconului

Tăiați baconul înainte de preparare, deoarece este mai ușor decât să tăiați baconul când este fierbinte. Rețineți că bucățile se vor micșora după gătire. Folosiți o tigaie, deoarece bucățile vor fi mici și nu trebuie să vă faceți griji că se vor încolăci.

Cuptorul este bun pentru a găti multe felii întregi pentru a reduce curbarea, dar durează mai mult și este mai complicat de curățat.

Pregătiți baconul.

Înainte de gătirea baconului incepeți prin a cumpăra bacon de bună calitate. Cereți-i vânzătorului să îl taie în felii și să îl așeze plat pe hârtie pergament. Baconul cumpărat din magazin este de obicei feliat și suprapus, astfel încât se întinde atunci când este tras. Baconul așezat plat nu face acest lucru.

CITEȘTE ȘI:
Cum sa cureti un aparat de cafea. 2 Sfaturi utile

Se ia o foaie întreagă de bacon și se așază pe o foaie mare de aluminiu sau hârtie de prăjitură din metal sau aluminiu, păstrând baconul pe hârtia pergament.

Nu vă faceți griji, hârtia pergament este menită să fie folosită și gătită odată cu baconul din cuptor. O “tavă de frigider” tipică din bucătăria unui restaurant va avea trei dintre aceste foi aranjate.

Gătiți baconul

Gătiți baconul timp de aproximativ zece minute într-un cuptor la 170 grade C sau până când acesta ajunge la o fermitate excelentă, dar nu prea crocantă. Dupa gătirea baconului, scoateți -l din cuptor și așezați bucățile de bacon pe o tavă de servire tapetată cu hârtie absorbantă sau, mai bine, folosiți un grătar de gătit ridicat care se potrivește peste o foaie de copt.

Ridicați baconul cu o spatulă plată pe măsură ce îl așezați pe prosopul de hârtie sau pe grătarul de scurgere. Scuturați ușor grăsimea de pe bacon pe măsură ce îl ridicați de pe plită înainte de a-l pune pe prosoape de hârtie.

Se așează frumos baconul strat cu strat direct unul peste altul. Nu ar trebui să se lipească prea mult dacă ați scuturat excesul de grăsime.

Oua ochiuri bacon si paine prajita pregatite pentru a fi servite la micul dejun
Oua ochiuri bacon si paine prajita pregatite pentru a fi servite la micul dejun

Pastrarea baconului

Dupa gătirea baconului, acesta poate fi ținut practic toată ziua la temperatura camerei așa, până când este gata de consum. Puteți face acest lucru numai cu bacon care este gătit la un grad ferm de coacere.

Baconul ar trebui să stea aproape complet plat atunci când este ridicat individual după ce a fost gătit. Dacă baconul este flasc și translucid, trebuie să se întoarcă la cuptor până când este gătit ferm, dar nu prea rumenit.

Metode de gătit bacon

Există mai multe metode diferite pentru gătirea baconului. Una din acestea este cuptorul sau cuptorul cu microunde. Este ușor și rapid și poți monitoriza ca să iasă așa cum preferi.

CITEȘTE ȘI:
Băutul de apă în fiecare dimineață mi-a dat mai multă energie și mi-a curățat pielea

Este nevoie de un pic de experiență cu sincronizarea și cu câte fâșii faci deodată, dar vei găsi o tehnică care să funcționeze pentru tine.

Cum gătești baconul? 4 moduri de a-l prăji corect
Gatirea baconului pe aragaz

Gătirea baconului folosind un aragaz

Gătirea baconului se poate face, fie la grătar, fie uscat, fie prăjit. Este mai sănătos să îl prăjești uscat decât să îl frigi in ulei, deoarece se folosește doar grăsimea care se topește din bacon. Cu toate acestea, puteți scurge cu ușurință baconul pe hârtie de bucătărie înainte de a-l servi, indiferent de metoda pe care o alegeți. Este cel mai bine pentru îndepărtarea excesului de grăsime.

Orice tigaie antiaderentă sau o tigaie din fontă va face o treabă excelentă pentru gătirea baconului. Este cea mai bună pentru această metodă de gătit. Tigaia este bună pentru că puteți colecta grăsimea pentru alte utilizări, iar slănina ar trebui să rămână relativ dreaptă și plată, în funcție de calitate.

Un set de clești trebuie să vă fie de folos pentru a ține și întoarce feliile fierbinți de bacon. Această metodă poate dura ceva mai mult timp pentru că nu vreți să supraaglomerăm tigaia, așa că gătiți câteva bucăți pe rând.

Cu aceasta, veți avea cel mai mult control asupra rezultatului a ceea ce ați gătit. Este mai ușor de curățat tigaia decât grăsimea care s-a scurs pe fundul cuptorului.

Un mod excelent de a începe gătirea baconului este să puneți baconul într-o tigaie rece. Așezați bucățile de fâșii în tigaie. Apoi, aprindeți aragazul și porniți focul mic.

Rulada de muschi de porc la cuptor invelita in bacon
Rulada de muschi de porc la cuptor invelita in bacon

Gătirea baconului în cuptorul cu microunde

În acele momente în care doriți un mic dejun rapid, această metodă funcționează cel mai bine. Cu toate acestea, veți avea nevoie de multe prosoape de hârtie și s-ar putea să trebuiască să depuneți mai mult efort pentru curățare.

Gătirea baconului la microunde înseamnă o curățare ușoară, o manipulare mai sigură și neaspersarea grăsimii fierbinți de bacon.

CITEȘTE ȘI:
Cum evită cei mai longevivi oameni din Blue Zone să se îngrașe

Începeți prin a întinde cel puțin patru straturi de prosoape de hârtie într-un vas pentru microunde, aranjați baconul și acoperiți-l cu un alt set de prosoape de hârtie.
Se dă la cuptor la 170 grade C, dar depinde de cum il doriți.
După ce este gata, scoateți baconul preparat de pe prosoapele de hârtie, pentru a nu se lipi.

Adevărul este că cuptorul cu microunde funcționează bine cu baconul proaspăt. Conținutul ridicat de grăsimi îl face gustos și crocant.

Felii de bacon asejate si gatite pe gratarul cuptorului
Felii de bacon asejate si gatite pe gratarul cuptorului

Gătirea baconului utilizând un cuptor

Un cuptor este o alegere bună pentru gătirea baconului pentru o familie numeroasă sau pentru garnituri de mâncare ușoară. Un cuptor este un aparat de gătit ușor de utilizat, care face ca gătitul să fie convenabil și vă lasă liber aragazul.

În primul rând, preîncălziți cuptorul și asigurați-vă că baconul se odihnește pe foaia de copt tapetată cu folie de aluminiu.

Transferați-l pe un platou cu un clește pentru a se scurge după ce baconul este gătit.

Bucati de bacon preparate pe gratarul din curte
Bucati de bacon preparate pe gratarul din curte

Gătirea baconului pe un grătar

Gătirea baconului pe grătar este o altă metodă excelentă dacă doriți bacon crocant. În comparație cu alte metode de gătit, șunca la grătar are un gust mai bun.

În primul rând, preîncălziți grătarul la temperatură ridicată și puneți baconul pe grătar.

Întoarceți ambele părți după 2-3 minute de gătire pe fiecare parte. Totul depinde de cât de încrustat vă place baconul dvs.

Care este cea mai bună temperatură pentru a găti bacon?

Baconul are grăsime, motiv pentru care ar trebui să îl gătiți la o temperatură moderată, astfel încât grăsimea să poată curge din el fără a arde suprafața. Suprafața baconului va părea făcută dacă temperatura este prea mare.

Cu o temperatură prea mare, dacă vă opriți din gătirea baconului când suprafața pare făcută, veți avea bacon insuficient gătit în interior. Uneori, tigaia cu care gătiți se încălzește neuniform, astfel că o parte din bacon se gătește mai repede decât celelalte bucăți din tigaie. Căldura medie este probabil cea mai bună.

CITEȘTE ȘI:
Beneficii cereale integrale – top 15 cele mai sănătoase

Când temperatura este suficientă, atât suprafața cât și interiorul se coc simultan, iar conținutul de grăsime se scurge. Dacă lăsați baconul pe foc până când partea exterioară are un aspect crocant, așa cum vă doriți să arate când îl mâncați, va fi prea gătit. Cel mai bun lucru de făcut este să îl îndepărtați de pe foc imediat ce este aproape de a fi gata.

Când luați baconul de pe foc și îl lăsați să se scurgă și să se răcească, devine mai uscat și mai crocant decât arăta în tigaie.

În acest moment, urmăriți-l îndeaproape prima dată, deoarece ar putea dura câteva minute în plus sau în minus, în funcție de cuptorul dvs.

Sunculita romaneasca din ardeal, bacon romanesc
Sunculita romaneasca din Ardeal, bacon romanesc

Ce trebuie să aveți în vedere la gătirea baconului?

Este greu să obții un bacon decent dacă vrei o bucată de carne bine gătită și crocantă. Cu toate acestea, baconul este ușor de preparat deoarece aveți posibilitatea de a găti după gust.

Oamenii fac adesea greșeli comune atunci când gătesc bacon, ceea ce duce la pierderea gustului și la o gătire excesivă. Pentru a preveni erorile, țineți cont de aceste câteva lucruri:

Selectați un bacon de calitate

Baconul de calitate superioară va avea întotdeauna un gust mai bun decât cel al baconului de calitate inferioară, toate celelalte lucruri fiind egale.

Motivul este că baconul se încrețește pe măsură ce se gătește și (mai ales la capete) când se încovoaie în sus. Este greu să te asiguri că acea parte se gătește fără să arzi partea care nu se curbează. Așadar, alegerea unei bucăți de bacon de calitate face o diferență reală.

Nu condimentați prea mult baconul.

Baconul în sine are întotdeauna un gust bun. Problema este că uneori degradează, strică sau copleșește aromele altor alimente. Ideea de a înveli cu bacon alimente cu arome delicate este excelentă.

Nu simțiți decât gustul baconului, așa că de ce să vă deranjați cu celelalte ingrediente?

CITEȘTE ȘI:
14 Cristale și pietre vindecătoare despre care trebuie să știi

Gândiți-vă la condimentele dvs. preferate și adăugați-le chiar înainte ca baconul să fie gata. Indiferent ce adăugați, vă rugăm să nu exagerați. Nu vreți ceva diferit de aroma unică pe care o posedă baconul.

Gătiți pentru a obține rezultatul dorit

Dacă există un raport decent între carne și grăsime, cel mai bine gătirea baconului se face atunci când este pusă la orizontală într-o tigaie și gătit ușor, astfel încât grăsimea să se scurgă, iar baconul să fie scufundat în grăsimea sa. Când este bine gătit, turnați excesul de grăsime și ridicați focul pentru a îl face crocant.

Ridicați baconul cu o spatulă plată atunci când îl puneți pe prosoape de hârtie sau pe grătarul de scurgere. Scuturați ușor grăsimea de pe bacon în timp ce îl ridicați din tava de gătit înainte de a-l așeza pe prosoapele de hârtie.

Se așează frumos baconul strat cu strat direct unul peste altul. Nu ar trebui să se lipească prea mult dacă scuturați excesul de grăsime.

Burger cu vita sos si bacon delicios
Burger cu vita sos si bacon delicios

Cum se verifică gradul de coacere a baconului?

Vă place baconul mai mult gras decât crocant? Fiți atenți la culoare. Când baconul se rumenește pe o parte, întoarceți-l pentru câteva secunde și fiți cu ochii pe el – scoateți-l pe un strat de prosoape de hârtie pentru scurgere.

Pentru gătirea baconului crocant, întreaga bucată trebuie să fie uniform roșiatică-maronie. Acest lucru se obține prin întoarcerea repetată, apăsarea la suprafață și menținerea suprafeței baconului cu spatula, atunci când întreaga bucată este de culoare maro/roșie și nu neagră. După aceea, îl scoateți pe prosoape de hârtie.

Cu toate acestea, puteți găti baconul în mai multe moduri. Fie că este maro închis, este crocant, sau abia copt, ușor roz și maro deschis, puteți găti baconul după gustul dumneavoastră.

Unii oameni preferă să fie aproape negru, altora le place să fie ușor, dar crocant, iar altora le place să fie un pic moale. Toate acestea sunt bune, în funcție de cum le doriți.

CITEȘTE ȘI:
Cum sa faci paste din dovlecei

Obțineți un bacon crocant (sau moale) în mod constant, o curățare ușoară, fără arsuri de ulei, fără ca grăsimea să se împrăștie pe aragaz și puteți face alte lucruri în timp ce se gătește. Scurgeți grăsimea, evacuați baconul pe un strat dublu de prosoape de hârtie și mâncați sau refrigerați.

Cât timp rezistă baconul prăjit?

În general, baconul gătit poate rezista 3-4 luni dacă este păstrat la frigider. Cu toate acestea, conține proteine și grăsimi care pot dezvolta rapid mucegaiuri și sunt afectate de bacterii. Se va strica rapid în comparație cu cel crud.

Așadar, durata de păstrare a baconului nu ar trebui să depășească două zile. Pentru că slănina este maturată, nu trebuie să fie refrigerată. Dacă o faceti, va începe să devină maro, cu aspect vâscos.

Baconul este ambalat într-un mod care împiedică activitatea microbiană și oxidarea. Nu le oprește în totalitate. Deci, din nou, există o limită în ceea ce privește conformitatea sa ca aliment.

Ce este baconul de fapt?

În general, toată carnea de porc era denumită slănină până în secolul al XVI-lea. Cu toate acestea, slănina reprezintă mușchii stomacului și grăsimea care o reține.

Este o parte tăiată de sub cutia toracică. Aceasta este situată pe ambele părți, sub piept și puțin în fața picioarelor din spate.

Poate fi o bucată întreagă și mare. În general, se taie în feliere automate cu numere diferite de grosime în funcție de felii normale, groase sau foarte groase. Baconul este prelucrat în mai multe moduri diferite, uscat, afumat la rece, în baie de apă, etc.

Baconul comercial este afumat “la rece” și nefiert, dar puteți, de asemenea, să afumați baconul “la cald”, ceea ce duce la un produs complet gătit. Baconul este o burtă de porc grasă și are, de asemenea, un gust ușor sărat.

Este baconul sănătos?

Slănina poate, ca orice aliment, poate să constituie o dietă bună. Ca mic dejun, baconul este unul dintre cele mai reconfortante alimente din toate timpurile! Poate fi mâncat ca atare sau ca garnitură pentru burgeri sau adăugat în salate. Lista este nesfârșită!

CITEȘTE ȘI:
Cât timp sunt buni creveții gătiți?

Poate reduce unele dintre problemele de sănătate, dar de cele mai multe ori este destinat să fie savurat. Trebuie doar să vă moderați consumul de acesta și să păstrați o varietate sănătoasă în dieta dumneavoastră generală. Șunca nu este nesănătoasă, deoarece conține nutrienți esențiali pentru supraviețuirea umană.

Baconul conține proteine și calorii care cresc grăsimile și care ajută la menținerea nivelului de energie și a unui organism sănătos.

O porție tipică de 100 de grame de slănină gătită conține ( sursa):

O parte considerabilă din grăsimile mononesaturate din slănină este bogată în acid oleic. Acesta este același nutrient care se găsește în uleiul de măsline, care este clasificat ca fiind sănătos pentru inimă.

Baconul este excelent pentru dietele cu conținut scăzut sau fără carbohidrați. Conține un conținut ridicat de proteine și energie cu conținut scăzut de carbohidrați care ajută la sațietatea apetitului și la reducerea greutății corporale.

Acest nivel ridicat de grăsimi și multe proteine vă va ajuta să reduceți nevoia de a mânca în exces și să vă simțiți sătul după ce ați mâncat o porție mică de mâncare tradițională. Prin urmare, vă stimulează metabolismul și vă construiește mușchi mai slabi și mai puternici.

Concluzie

Baconul este una dintre cele mai vechi tipuri de carne tăiată pe care mulți oameni o poftesc și astăzi. Cu nivelul de nutrienți pe care îl are, este comparativ mai sănătos decât unele tipuri de carne.

Baconul se gătește în diverse moduri, dar adesea se prepară și se conservă cu sare. Când este gătit corect sub temperatura potrivită, este crocant și are un gust deosebit.

A fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

notino.ro%20

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

vegis.ro

Ultimele Rețete