2.5 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Cum să ai grijă de pielea ta primăvara

Trebuie să citești asta...

Primăvara este în plină desfășurare și ne dorim să arătăm proaspete și îngrijite și să ne expunem pielea primelor raze de soare – ținutele de exterior sunt o necesitate. Dar nu este nevoie să vă grăbiți, totul în timp util – cel mai strălucitor sezon ar trebui să fie cu siguranță bine pregătit.

Cine este cel mai alb din lume?

Fața noastră este prima expusă la razele active ale soarelui. După iarnă, apărarea pielii noastre este epuizată – este palidă, deshidratată și are nevoie de o nutriție specială. În același timp, glandele sebacee încep să lucreze mai mult sub influența căldurii, astfel încât produsele dense de îngrijire a pielii ar trebui înlocuite cu unele mai ușoare – fluide hidratante, geluri sau seruri.

Nu uitați de o curățare de înaltă calitate, dar delicată, cu spume și mousses delicate. Totodată, în timpul primăverii nu trebuie să neglijați exfolierea, care poate accelera reînnoirea pielii și poate facilita pătrunderea și pătrunderea în piele a ingredientelor nutritive din măști, creme și seruri. Și nu uitați că schimbarea sezonului și expunerea la razele UV este stresantă pentru piele.

Nu neglija mâinile si picioarele

În timp ce avem grijă de fețele noastre, neglijăm adesea îngrijirea mâinilor și picioarelor noastre. Și au suferit la fel de mult și în timpul iernii. Tot ceea ce se referă la tratamentele faciale se aplică mâinilor și picioarelor: curățare, hrănire, hidratare în mod regulat – un program de revitalizare de primăvară.

CITEȘTE ȘI:
Cum să tratezi dermatita de scutec. 4 Sfaturi pentru a o preveni

Atingerile blânde și pașii ușori sunt asigurate de produse speciale, dintre care multe sunt capabile să rezolve probleme mai grave, de la întărirea unghiilor la îngrijirea călcâielor aspre.

Cum să ai grijă de pielea ta primăvara
Îngrijirea mâinilor și picioarelor: curățare, hrănire, hidratare în mod regulat

Din spumă de mare

Pregătiți-vă să faceți prima baie de soare – aveți grijă de pielea corpului dumneavoastră. În timpul iernii, ne-a fost greu să rezistăm plăcerii unei înmuiere îndelungate sub un duș fierbinte, dar acum a venit timpul să facem față consecințelor.

Depinde de noi să restabilim hidratarea și tonusul pierdut de organism. Exfolierea cel puțin o dată pe săptămână, de preferință pe bază de uleiuri: acestea nu usucă pielea și poți renunța chiar și la loțiune sau la crema hrănitoare după duș.

Totuși, nu neglijați regimul de îngrijire a pielii. După spălare, nu vă uscați corpul cu prosopul, ci aplicați un ulei, o loțiune tonică sau un lapte hrănitor pe pielea încă umedă.

Îngrijirea părului primăvara

De-a lungul iernii, părul a obosit să poarte cască și aerul uscat din interior, așa că, imediat ce se încălzește la fereastră, trebuie să dai mai încet.

Spălați-vă părul cu apă caldă și apoi clătiți-l cu apă rece – un astfel de “duș de contrast” va stimula fluxul sanguin și va regla sebumul, ceea ce va fi benefic nu numai pentru scalp, ci și pentru păr. Din același motiv, este o idee bună să evitați să folosiți mereu uscătorul de păr.

CITEȘTE ȘI:
Inozitolul: Top 5 beneficii pentru sănătate

O schimbare de șampon este, de asemenea, o idee bună. Dacă în timpul sezonului rece ne-am regimentat echilibrul de ulei, șampoanele de curățare blândă și balsamurile ușoare sunt cele potrivite pentru tine.

De asemenea, ar trebui să aveți pe raft măști de păr și uleiuri hrănitoare, fără greutate, care, de asemenea, “sigilează” vârfurile.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete