12.7 C
București
marți, martie 21, 2023

Cum să alegeți un filtru de apă de uz casnic eficient

Găsiți cel mai bun filtru de apă pentru casa dvs. cu ajutorul ghidului nostru de cumpărare. Aflați despre diferitele tipuri de filtre și găsiți unul care să vă satisfacă nevoile.

Trebuie să citești asta...

Calitatea apei de la robinet lasă mult de dorit. Nu este sigură pentru a o bea – cel puțin pentru că este tratată cu clor pentru dezinfectare. De aceea, prezența unui filtru de apă în apartamentul din oraș – o necesitate. În acest material vă spunem cum să îl alegeți.

Decideți-vă asupra unui filtru

Există mai multe tipuri de filtre pe piață în acest moment. Cele mai comune tipuri sunt:

 • filtru de jar;
 • în linie;
 • osmoză inversă;
 • coloana vertebrală.

Să analizăm fiecare dintre acestea mai în detaliu.

Ulcior

Pe scurt, este un recipient din plastic cu o secțiune specială de filtrare. Nu este nevoie să îl conectați la robinet. Este suficient să turnați apă în dispozitiv și să așteptați ceva timp.

Cum să alegeți un filtru de apă de uz casnic eficient

Aceasta nu este cea mai convenabilă, dar este cea mai ieftină opțiune. Are sens să o cumpărați atunci când nu există posibilitatea de a conecta dispozitivul la robinet.

Staționar

Se conectează între ieșirea de apă și robinet. Ca urmare, apa deja purificată curge de la robinet. Se compune din 1-3 secțiuni cu materiale speciale de curățare în interior. Lichidul curge prin ele alternativ.

Mai scump decât ulciorul, dar mai convenabil și mai eficient. Asigură o bună purificare a apei, potrivită în majoritatea cazurilor. Nu este potrivit decât dacă apa este prea puternic contaminată (de exemplu, duritate peste 7 °F).

CITEȘTE ȘI:
Cât timp se păstrează salata verde proaspătă?

Filtru de osmoză inversă (filtru cu membrană)

Trece apa printr-o membrană specială, prin care compușii chimici potențial dăunători nu pot trece. Din punct de vedere al conexiunii este aproape la fel ca un filtru de curgere, dar costă mai mult. Mai există o altă nuanță – este nevoie de timp pentru a purifica apa, lichidul purificat se acumulează într-un rezervor special.

Potrivit pentru cei care doresc o apă potabilă cât mai pură. De asemenea, asigură un nivel excelent de purificare în cazul impurităților puternice, a durității ridicate.

Cu o singură unitate de purificare

Cu un design similar celui staționar, dar instalat direct în conducta principală de apă, nu în fața robinetului. Este bun pentru îndepărtarea impurităților insolubile mecanice (nisip, particule mici de murdărie, rugină) din apă.

De regulă, astfel de filtre au doar o singură unitate de purificare. Din această cauză, eficiența de curățare nu sunt la fel de bune ca cele staționare. Dar cu ajutorul lor puteți obține ca apa curată să curgă de la toate robinetele din apartament sau casă, ceea ce este foarte convenabil.

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți

Atunci când alegeți, trebuie să acordați atenție următoarelor puncte:

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți filtrele de apă
 • Dimensiunile filtrului. Ar trebui să încapă cu ușurință sub chiuvetă. Este necesar să se ia în considerare volumul spațiului de sub chiuvetă.
 • Capacitate. Cu cât folosiți mai multă apă într-o zi, cu atât mai puternic trebuie să fie filtrul.
 • Grad de purificare. Acesta variază de la un model la altul. Cu cât apa este mai murdară și mai proastă, cu atât mai mare ar trebui să fie gradul de purificare. Cea mai eficientă purificare este asigurată de filtrele cu membrană.
 • Calitatea ansamblului și a componentelor. Trebuie să fie perfectă, deci este mai bine să cumpărați un filtru de la un producător bine cunoscut. În caz contrar, există riscul de scurgeri – chiar dacă echipamentul este instalat corect. De asemenea, în cazul unor probleme de calitate, există posibilitatea ca filtrul să nu dureze mult timp.
CITEȘTE ȘI:
Modalități naturale de scădere a nivelului de colesterol din organism

Ei bine, desigur, este necesar să se procedeze din bugetul disponibil. Încercarea de a economisi bani cât mai mult posibil nu merită – modelele foarte ieftine pot avea defecte sau defecte. Dacă aveți fonduri limitate, ar trebui să începeți cu cel puțin un segment de buget mediu. Acolo puteți găsi modele decente care vor funcționa corect și vor dura mai mult de un an.

Puteți cumpăra filtre de apă de uz casnic, consumabile și accesorii pentru acestea de pe Amazon. Puteți vizualiza sortimentul de filtre pe această pagină. Dacă nu puteți alege, specialiștii noștri vă vor oferi sfaturi detaliate și vă vor ajuta să vă decideți. Există o livrare convenabilă în magazinul online de marcă

Citește și aceste articole:

 • De ce nu creste aluatul și coacerea eșuează. 8 cele mai frecvente greșeli
  Aflați de ce nu creste aluatul și coacerea eșuează! Descoperiți cele mai frecvente 8 greșeli și învățați cum să le evitați pentru a obține rezultatele perfecte pe care le doriți. Nu mai așteptați și descoperiți soluția dvs. de coacere de succes astăzi!
 • Cum să murezi varza corect: 6 pași
  Învăță cum să murezi varza corect: 6 pași, ce ingrediente să folosești și cum să obții cea mai bună varză murată. Descoperă acum cele 6 pași esențiali pentru murarea corectă a varzei și bucură-te de mâncarea ta preferată!
 • 7 Lucruri pe care nu ar trebui să le ai în bucătărie
  În bucătăriile noastre, mai multe obiecte inutile se acumulează de-a lungul timpului. Află ce ar trebui să elimini din bucătărie pentru a face loc elementelor esențiale. Descoperă cele 7 lucruri pe care nu ar trebui să le ai în bucătărie și începe să-ți organizezi bucătăria în mod eficient!
 • 12 Secrete pentru cozonacul de Paște
  Află secretele preparării unui cozonac de Paște perfect! Află cum să faci cel mai bun cozonac din 12 secrete esențiale. Rețete tradiționale și moderne, rezultate spectaculoase, gust și aroma delicioase! Descoperă cum să îl prepari pe cel mai bun cozonac de Paște!
 • Cum să scapi de mirosurile neplăcute din frigider
  Ați deschis vreodată ușa frigiderului doar pentru a fi lovit în față de un miros îmbietor? Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, se întâmplă mai des decât de obicei. Aflați trei modalități simple și eficiente de a scăpa de aceste mirosuri supărătoare.

Articolele de pe acest site sunt doar cu titlu informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica orice rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor dăuna personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITEȘTE ȘI:
Cum se taie un pepene verde
Urmărește-ne și pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete