12.7 C
București
marți, martie 21, 2023

Cum să coaceți perele necoapte: 3 moduri care chiar merg

Nu poți găsi întotdeauna pere coapte, dar asta nu înseamnă că trebuie să ratezi bunătatea unei plăcinte cu pere. Aflați cum să coaceți pere necoapte în 3 moduri diferite, astfel încât să vă puteți bucura de acest desert delicios și sănătos.

Trebuie să citești asta...

Perele sunt într-adevăr delicios de dulci și au un gust minunat atunci când sunt consumate ca atare, în salate sau atunci când sunt gătite. Pe lângă asta, aceste fructe delicioase, dulci și suculente sunt unul dintre acele fructe rare care nu se coc în copac.

În mod obișnuit, ele sunt recoltate atunci când sunt necoapte. Apoi trebuie păstrate la temperatura camerei pentru a ajunge treptat la maturitate deplină. Odată ce se maturizează pe dinăuntru, se transformă în fructele dulci și suculente pe care le cunoaștem și de care ne bucurăm. Deci, care este procesul de coacere a perelor? Există modalități de accelerare a procesului? Haideți să aflăm. [1]

Cum să coaceți perele?

Perele sunt verzi și tari când sunt culese din copaci și, prin urmare, sunt în mare parte crude atunci când sunt vândute. Abia atunci când sunt aduse acasă sunt de obicei coapte. Unii preferă să le mănânce crude, dar ele au cel mai bun gust atunci când sunt perfect coapte. Dar cum știți când perele s-au copt până la perfecțiunea dulce și suculentă? Urmăriți întrebările noastre frecvente pentru a afla cum să coaceți perele în cel mai rapid și simplu mod posibil. [2]

Suc de pere într-un pahar înconjurat de câteva pere
Perele coapte au un gust răcoritor, dulce și delicios. Credit foto: Shutterstock

Cum să alegi perele?

Înainte de a coace perele, este important să alegeți tipul potrivit de fructe. Iată câteva puncte de care trebuie să vă amintiți în timp ce selectați tipul ideal de pere pe care să le cumpărați.

CITEȘTE ȘI:
10 Greșeli alimentare care te fac să pierzi energie
 • Perele variază de la o culoare verde deschis la galben până la maro deschis (cele asiatice), în funcție de soiul lor.
 • În timp ce cumpărați pere, asigurați-vă că cele pe care le selectați nu au vânătăi sau imperfecțiuni pe ele. Perele care au un gust bun sunt, de obicei, cele fără imperfecțiuni.
 • Selectați perele care sunt tari și ferme atunci când le cumpărați dintr-un magazin. Întotdeauna este mai bine să cumpărați astfel de pere, deoarece acestea pot fi apoi coapte acasă. Aceste pere cu exteriorul tare vor începe să se înmoaie pe măsură ce încep să se coacă.
 • Dacă culegeți perele cu mâna, răsuciți-le pe cele mature din copac. Având în vedere că perele se maturizează din copac, nu trebuie să așteptați până când se înmoaie pentru a le smulge de pe ramuri.

Care sunt diferitele moduri de a coace perele?

Există diferite moduri de a coace perele și totul depinde de cât de repede doriți să se întâmple acest lucru. Diferitele metode sunt după cum urmează:

Depozitarea la temperatura camerei

Dacă lăsați perele să stea la temperatura camerei timp de 4-7 zile, acestea se vor coace în mod natural. Acestea se vor coace dacă sunt lăsate neatinse pe masa sau pe blatul de bucătărie. Pe lângă asta, continuați să le verificați zilnic pentru a vedea dacă nu se strică în acest proces. Cel mai bine este să le păstrați una lângă alta, mai degrabă decât să le stivuiți pe toate. Acest lucru va ajuta la evitarea oricărui fel de vânătăi sau deteriorări.

Depozitarea într-o pungă de hârtie

Dacă perele sunt păstrate într-o pungă de hârtie, ele tind să se coacă rapid, datorită gazelor pe care le eliberează. În acest fel, în mod ideal, perele nu au nevoie de mai mult de 4 zile pentru a se coace. Tot ce trebuie să faceți este să păstrați perele frumos într-o pungă de hârtie și să împăturiți ușor deschiderea pungii pentru a o închide. Totuși, trebuie să le verificați zilnic pentru a vă asigura că nu se strică. Totodată, asigurați-vă că punga pe care o folosiți este din hârtie și nu din plastic, deoarece aceasta ar putea reține gazele și nu ar permite pungii să respire.

Depozitați împreună cu fructele coapte într-o pungă de hârtie

Această metodă vă va asigura că perele se vor coace în 3 zile. Acesta este un proces rapid. Tot ce trebuie să faceți este să puneți în pungă, împreună cu perele, banane și mere coapte, iar gazul etilenă astfel eliberat va face ca acestea să se învechească rapid. Totuși, trebuie să vă asigurați că bananele și merele nu se strică în interiorul pungii de hârtie, deoarece un fruct stricat poate strica întreaga pungă de pere. [3]

Nu puneți perele la frigider înainte de a fi coapte

Dacă puneți perele la frigider înainte de a fi coapte, puteți să le distrugeți în întregime șansele de coacere. Perele necoapte sunt tari așa cum sunt, așa că nu are sens să le puneți la frigider pe cele care au un exterior ferm. Întotdeauna este ideal să așteptați ca perele să se înmoaie înainte de a le pune în interiorul frigiderului.

Citește și aceste articole:

 • Fructe și legume pentru prevenirea cancerului
  Cu un conținut bogat de vitamine, minerale și antioxidanți, fructele și legumele sunt esențiale pentru prevenirea cancerului. Află care sunt cele mai recomandate fructe și legume care pot preveni cancerul și cum să le incluzi în dieta ta zilnică pentru un stil de viață sănătos și longevitate. Descoperă câteva dintre cele mai bune fructe și legume recomandate pentru prevenirea cancerului.
 • 7 Motive pentru a manca mai multe mandarine
  Mandarinele sunt delicioase, ușor de transportat și sănătoase! Iată 7 motive pentru a mânca mai multe mandarine: sunt bogate în vitamine și minerale, sunt ușor […]
 • Mazărea verde, un super aliment ce îmbunătățește inima si creierul
  Mazărea verde este un superaliment bogat în nutrienți care poate contribui la îmbunătățirea sănătății inimii și a creierului. Bogată în antioxidanți, vitamine, minerale și fibre, mazărea verde susține funcțiile cardiovasculare și cognitive. Bucurați-vă astăzi de acest aliment delicios și nutritiv!
 • 9 Beneficii ale pepenelui roșu pentru sănătate
  Vitaminele și substanțele nutritive din pepenele roșu pot fi benefice pentru corpul tău într-o varietate de moduri – de la sănătatea inimii la îngrijirea pielii. Aflați mai multe despre cele 9 beneficii ale pepenelui roșu pentru sănătate.
 • Ce se întâmplă dacă mănânci un măr în fiecare zi
  Ce se întâmplă dacă mănânci un măr în fiecare zi? totul despre beneficiile și daunele merelor și ce se întâmplă cu organismul tău dacă le mănânci în fiecare zi.
Cum să coaceți perele necoapte: 3 moduri care chiar merg

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Ultimele rețete