Cum să faci un ceai cu gheață mai bun

Cum să faci un ceai cu gheață mai bun

Alegerea celui mai bun ceai și a celei mai bune metode de preparare pentru un ceai cu gheață perfect

Iată cum să faci un ceai cu gheață mai bun. Vom arunca o privire, la câteva dintre modalitățile prin care vă puteți asigura că ceaiul dvs. este perfect sa va răcorească intr-o zi toridă.

Rece și răcoritor, ceaiul rece este băutura prin excelență a verii. Fie că îl turnați pur și simplu într-un pahar umplut cu gheață, fie că îl transformați într-un ceai rece dulce sau cu fructe, fie că îl folosiți pentru băuturi mixte, este ușor să preparați ceai rece acasă. De la alegerea tipului de ceai până la găsirea metodei de preparare perfecte pentru dumneavoastră, o serie de pași mici vă pot îmbunătăți ceaiul rece.

Cel mai bun tip de ceai pentru ceaiul cu gheață

Gustul caracteristic al ceaiului rece provine din ceaiul negru. Acesta este tipul preferat de ceai și nu trebuie să fie făcut special pentru ceaiul rece. Cele mai multe pliculețe de ceai care sunt vândute pentru ceaiul rece (inclusiv Lipton) sunt de ceai orange pekoe. Acesta nu este un tip specific de ceai negru, ci un sistem de clasificare care indică calitatea frunzelor de ceai.

Puteți prepara ceai rece cu orice tip de ceai. Assam, Ceylon, Nilgiri și Darjeeling sunt ceaiuri negre de luat în considerare. Earl Grey este un amestec îndrăzneț de ceai negru cu o aromă plăcută de citrice care este excelent atunci când este servit rece.

Ceaiul rece Oolong are o dulceață naturală, iar amestecurile de ceai verde au o aromă ceva mai moale. Amestecurile de ceaiuri din plante și fructe pot avea gusturi strălucitoare, perfecte pentru vară.

Dincolo de tip, este de asemenea important să luați în considerare calitatea ceaiului dumneavoastră. Pungile de ceai cele mai puțin costisitoare sunt pline de resturi și praf rămase de la procesarea ceaiului, care compromit gustul.

Pentru un ceai rece cu gust mai bun, cumpărați ceai în vrac sau pliculețe de ceai cu frunze de înaltă calitate.

Cum să faci un ceai cu gheață mai bun
Cum să faci un ceai cu gheață mai bun

Pliculete speciale pentru ceai cu gheață

Profitând de popularitatea ceaiului cu gheață, unii producători vând amestecuri speciale concepute pentru comoditate. De exemplu, Lipton are un “Southern Sweet Tea”, care adaugă sucraloză și pectină în punga de ceai, producând un ceai îndulcit.

Acest ceai este util pentru persoanele care nu doresc să facă un pas în plus pentru a îndulci ceaiul preparat după gustul lor personal, adăugând sirop simplu, miere sau alt îndulcitor.

Lipton are, de asemenea, ceai “Cold Brew”, iar acesta este mai util. Potrivit companiei, acesta adaugă esența extrasă din frunzele proaspete de ceai la amestecul său de ceai negru caracteristic.

Conceptul constă în faptul că puteți prepara o singură ceașcă de ceai în apă rece în câteva minute (spre deosebire de prepararea prin metode mai tradiționale, așa cum se explică mai jos). Funcționează destul de bine și produce un ceai rece cu gust plăcut, deși sunteți limitat la ceaiul respectiv.

Cum să faci un ceai cu gheață mai bun
Cum să faci un ceai cu gheață mai bun

3 moduri de a prepara ceai cu gheață

Aveți câteva opțiuni pentru a prepara ceai rece. Cu oricare dintre acestea, cel mai bine este să îl preparați mai tare decât ceaiul fierbinte. Gustul se va relaxa atunci când este servit peste gheață, iar o aromă mai îndrăzneață este perfectă pentru a adăuga îndulcitori și pentru a amesteca băuturi precum Arnold Palmer.

Ceai cu gheață fierbinte și rece

Metoda de preparare la cald este metoda preferată pentru prepararea ceaiului rece. Aceasta produce un ceai rece îndrăzneț, durează câteva minute pentru a fi preparat și este gata de băut în decurs de o oră.

Cu această metodă, șmecheria constă în a prepara o bază de ceai puternic cu o porție mică de apă fierbinte, a o lăsa să se răcească puțin, apoi a o dilua după gust cu apă rece. Dacă răciți ceaiul prea repede (cum ar fi turnarea ceaiului cald peste gheață), acesta eliberează taninuri mai astringente care transformă ceaiul în tulbure și produc un gust mai amărui-sec.

Când treceți la alte tipuri de ceai, utilizați timpii și temperaturile de preparare recomandate pentru acel ceai.

Ceai cu gheață Cold Brew

Ceaiul rece cu gheață se mai numește și ceai de frigider. Este o metodă de preparare fără mâini și foarte ușoară, dar durează mai mult. În ceea ce privește gustul, ceaiul preparat la rece este mai moale decât cel preparat la cald, deoarece căldura eliberează mai multe taninuri naturale ale ceaiului. Dacă nu vă place efectul de uscare a gurii al ceaiului și aveți timp să așteptați, aceasta este o alternativă excelentă.

Sun Tea

Sun Tea este extrem de popular și singurul mod în care unii oameni au preparat ceaiul rece. Există o anumită nostalgie în legătură cu Sun Tea, iar faptul de a vedea un borcan de ceai preparându-se pe verandă este un semn al verii pentru mulți oameni.

Rezultatele au același gust ca și cele obținute prin celelalte metode de preparare a ceaiului rece. Acestea fiind spuse, există unele probleme de siguranță.

Sun Tea se prepară în același mod ca și ceaiul rece cu gheață, dar borcanul este așezat afară pentru a se prepara folosind lumina și căldura razelor soarelui. Problema este că ceaiul nu se încălzește mai mult de 50 de grade Celsius; dacă nu este refrigerat, prepararea ceaiului sub 90 de grade Celsius poate provoca formarea de bacterii dăunătoare.

În 1996, Centrele pentru Controlul Bolilor au publicat un memoriu prin care îi avertizează pe americani cu privire la ceaiul solar, iar industria ceaiului continuă să îl descurajeze.1

În cazul în care alegeți să preparați ceaiul soarelui, faceți-o cu prudență: Preparați ceaiul timp de cel mult patru ore într-un vas bine igienizat (inclusiv robinetul, dacă există) și într-o cantitate pe care o veți bea într-o zi. Puneți-l imediat la frigider.

Apa de calitate face ceaiul cu gheață mai bun

Apa este la fel de importantă ca și ceaiul pe care îl cumperi. Pentru cel mai bun ceai cu gheață, indiferent de metoda ta de preparare, folosește apă îmbuteliată sau filtrată în loc de apă de la robinet.

Cum se păstrează ceaiul cu gheață

Indiferent de metoda de preparare, orice ceai cu gheață are potențialul de creștere a bacteriilor. Urmați acești pași pentru a vă asigura că ceaiul dvs. rămâne proaspăt:

  • Dacă observați orice aspect gros sau siropos al ceaiului sau că miroase urat, acestea sunt semne de bacterii, iar ceaiul trebuie aruncat.
  • În timp ce loturi mari de ceai cu gheață sunt convenabile în frigider, o abordare mai bună este să faci ceai cu gheață mai des și să prepari suficient doar pentru câteva zile.
  • Păstrați ceaiul sub un sigiliu etanș; ulcioarele și borcanele mari cu capace sunt alegeri excelente. Acest lucru va împiedica, de asemenea, ceaiul să capteze gustul sau mirosurile din alimente.
  • Păstrați ceaiul cu gheață la rece tot timpul și nu-l lăsați afară la temperatura camerei.
  • Îndulcitorii, fructele și garniturile vor scădea perioada de valabilitate a ceaiului și pot provoca bacterii. Adăugați-le în fiecare pahar sau într-un ulcior de ceai care va fi consumat într-o zi.

Alte articole utile:

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

A fost util articolul [post_title]? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

Cum să spargi un ou corect
6 feluri de garnituri pentru a completa friptura de porc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii