6 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022

Cum să împiedici bebelușii să mănânce nisip pe plajă

Mergând la plajă, bebelușii pot pune nisip în gură. Și, deși probabil că nu le va face rău, există modalități de a împiedica acest lucru.

Trebuie să citești asta...

Sa mergi copii la plajă este distractiv de făcut. Le oferă celor mici o schimbare de peisaj, o oportunitate de a se juca în apă cu părinții lor și de a se juca în nisip pentru a experimenta textura acestuia între degetele de la picioare sau în mâini.

Odată cu experimentarea nisipului poate veni și experimentarea gustului nisipului. Acest lucru se datorează faptului că bebelușii sunt renumiți pentru faptul că bagă în gură pietrele și cochiliile. Lucru de care părinții nu sunt prea încântați. Acesta este motivul pentru care aceștia dezvoltă modalități de a-i împiedica pe bebeluși să mănânce nisip la plajă.

Pentru a explora lumea din jurul lor, mulți bebeluși își folosesc gura. Potrivit BabyCenter, deoarece le permite bebelușilor să descopere “gustul și textura” obiectului pe care îl au în mâini.

Deși nisipul nu este cel mai bun pentru a intra în gură din cauza pietrișului și a substanțelor necunoscute de pe nisip, este logic de ce bebelușii o fac. Dar doar pentru că are sens, nu înseamnă că părinților le place când se întâmplă acest lucru.

Iată cum să împiedicați bebelușii să mănânce nisip la plajă.

Aduceți o suprafață fără nisip pe care să vă așezați

Cum să împiedici bebelușii să mănânce nisip pe plajă

Cel mai bun mod în care părinții își pot împiedica bebelușii să mănânce nisip este să aibă la plajă o suprafață fără nisip pe care bebelușii să se joace. Aceasta poate fi orice, de la o pătură, un covoraș de bambus sau chiar un țarc de joacă în care bebelușii sunt limitați la o singură zonă.

CITEȘTE ȘI:
Cum să faci corect prima baie a nou-născutului

Astfel bebelușii sunt expuși la cât mai puțin nisip posibil atunci când părinții nu vor ca ei să se joace în el.

Cu toate acestea, atunci când este timpul ca bebelușii să se joace în nisip, părinții își pot muta cu ușurință bebelușii de pe suprafața lor fără nisip pe o zonă de joacă desemnată.

Și atâta timp cât sunt atenți la micuții lor, majoritatea nisipului pe care sugarii încearcă să-l pună în gură poate fi oprit.

Aveți la dispoziție gustări

Alimente în containere

O parte din menținerea copiilor fericiți la plajă este să îi ții hrăniți. Și din acest motiv, ar trebui să existe o varietate de produse disponibile pentru bebelușii de peste șase luni pentru a ronțăi în timpul zilei de plajă.

Potrivit Yummy Toddler Food, câteva gustări grozave de luat la plajă pentru bebeluși includ:

 • Pungile de sos de mere
 • Iaurt
 • Fructe proaspete
 • Brânză tăiată în cuburi
 • Brioșe
 • Pliculețe de mâncare pentru copii
 • Puffs
 • Cereale

Dacă există și alte articole care le plac bebelușilor și care sunt portabile, ar trebui incluse și acelea. Cu cât bebelușii au mai multă varietate, cu atât vor fi mai puțin predispuși să mănânce nisip. Un câștig pentru părinți și bebeluși deopotrivă.

Asigurați-vă că jucăriile sunt la îndemână

Cum să împiedici bebelușii să mănânce nisip pe plajă

O altă modalitate de a păstra copiii distrat la plajă și nisipul din gură este să aducă jucării cu care să se joace și în ziua de plajă.

CITEȘTE ȘI:
Antibioticele sunt sigure pentru bebeluși și copii mici?

Potrivit VeryWell, unele dintre cele mai bune jucării de plajă pentru bebeluși includ:

 • Jucării de nisip
 • Jucării de stivuire
 • Jucării de baie
 • Cărucior mic
 • Camion basculant

Toate aceste obiecte nu numai că nu vor colecta nisip, dar vor fi și distractive și inedite pentru bebeluși, deoarece nu sunt jucării obișnuite cu care se joacă zi de zi.

Folosiți o perie de nisip

Pentru a ține nisipul departe de covorașul pe care sunt ținuți bebelușii departe de nisip, o perie de nisip este esențială pentru a face acest lucru să se întâmple. Nu numai că este ușor de împachetat, dar cu cantitatea de nisip care poate fi transferată cu ușurință pe covoraș, părinții vor fi fericiți că au una pentru a menține nisipul mâncat de bebeluși la un nivel minim.

Nu vă faceți griji dacă se mănâncă puțin nisip

Cum să împiedici bebelușii să mănânce nisip pe plajă

Uneori, în ciuda eforturilor părinților, nisipul este mâncat oricum. Dar, nu este nevoie ca părinții să se îngrijoreze. În cele mai multe cazuri, potrivit HuffPost, bebelușii vor fi bine.

Tot ce trebuie să facă părinții este să îndepărteze nisipul din gura bebelușilor, dacă micuții nu îl scuipă singuri. Apoi, să monitorizeze orice tulburare de stomac sau senzație generală de indispoziție. Dacă nimic, atunci totul este în regulă.

CITEȘTE ȘI:
Pot lua aspirină în timpul sarcinii?

Dar, dacă există vreun motiv de îngrijorare, se recomandă ca bebelușii să se adreseze cât mai curând posibil profesioniștilor din domeniul sănătății.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete