17.1 C
București
marți, martie 21, 2023

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din frigider

Frigiderul este unul dintre cele mai sensibile locuri din bucătărie și poate fi sursa unor mirosuri neplăcute. Iată cinci modalități de a scăpa de mirosul din frigider.

Trebuie să citești asta...

Oricât de modern ar fi frigiderul dumneavoastră, nimeni nu este imun la mirosurile neplăcute. Cele mai bune sfaturi despre cum să scapi de ea și să o previi pot fi utile.

Oricât de modern ar fi frigiderul dvs., nimeni nu este la adăpost de mirosuri neplăcute. Toți proprietarii de aparate de bucătărie trebuie să se confrunte cu acest fenomen enervant, care poate descuraja complet apetitul și face ca mâncarea să devină din când în când neatractivă.

Desigur, cel mai bun sfat pentru a scăpa de miros este să speli toate rafturile și sertarele, dar în unele cazuri nici măcar o curățenie generală perfectă nu ajută. Ce trebuie făcut? Nu vă aruncați frigiderul scump din această cauză?

Oamenii care fac acest lucru de generații întregi vă pot sfătui cum să vă scăpați frigiderul de acest miros neplăcut sau chiar să preveniți reapariția lui. În recenzia de astăzi am adunat cele mai populare astfel de trucuri.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din frigider

Cauzele mirosului în frigider

Este o regulă binecunoscută că este mult mai ușor să previi decât să elimini – acest lucru este valabil și pentru mirosurile care se depun în frigider. Iată care sunt principalele motive pentru care apare:

1. Miros de aparat nou

Frigiderul dumneavoastră, ca orice aparat nou, are propriul său miros – de metal, plastic și alte materiale. Mulți oameni o găsesc neplăcută și poate strica aroma mâncării lor. Vestea bună: este destul de ușor să scăpați de acest miros, spălându-l cu bicarbonat de sodiu sau cu orice alt agent de curățare.

CITEȘTE ȘI:
Cât timp sunt buni creveții gătiți?

Ștergeți toate suprafețele, lăsați ușa camerei deschisă pentru câteva ore sau chiar peste noapte și apoi puteți începe să o folosiți

2. Depozitarea alimentelor neambalate

Din păcate, unele “obiecte deosebit de urât mirositoare”, chiar dacă sunt perfect proaspete, pot absorbi la propriu nu numai materialul din frigider, ci și alte alimente. O soluție simplă este să folosiți recipiente sigilate sau folie alimentară.

3. Probleme de drenaj

Poate că nu ați știut niciodată că frigiderul dumneavoastră se scurge, dar dacă este neglijat, poate provoca un miros neplăcut, așa că o dată pe an poate fi o idee bună să îl curățați ca măsură preventivă. Instrucțiunile frigiderului dvs. vă vor spune unde să căutați aceste găuri

4. Mâncare stricată

Este o problemă banală – mâncarea stricată miroase urât, dar persistența acestui miros este uimitoare. Soluția la această problemă este de a verifica periodic datele de expirare de pe ambalaj, precum și de a marca recipientele cu autocolante cu data până la care acest produs trebuie consumat.

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din frigider

Cu ce să eliminați mirosurile din frigider

Am adunat cele mai populare metode pe care multe gospodine și proprietari le folosesc atunci când se confruntă cu probleme similare.

1. Oțet natural

Un agent de curățare ecologic popular. Pentru a face o soluție de lucru cu oțet, diluați oțetul cu apă în proporție de unu la unu și ștergeți cu un burete toate suprafețele din frigider

CITEȘTE ȘI:
10 Moduri de a risipi mai putini bani pe alimente

2. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu funcționează atât ca un detergent natural eficient, cât și ca un excelent absorbant de mirosuri. Începeți prin a vă spăla frigiderul cu o soluție de bicarbonat de sodiu, apoi presărați puțin bicarbonat de sodiu într-o farfurie și lăsați-o deschisă pe rafturi pentru a absorbi mirosurile. Ar trebui să schimbați aceste plăcuțe la fiecare 3 luni.

3. Amoniac

Acesta este considerat “artilerie grea”, deoarece ajută la eliminarea chiar și a celor mai dificile și mai încăpățânate mirosuri. Curățați rafturile și suprafețele cu amoniac, lăsați ușa frigiderului deschisă timp de 24 de ore și bucurați-vă de rezultate

4. Suc de lămâie

Acesta funcționează într-un mod similar cu oțetul, cu excepția faptului că aveți nevoie doar de o cantitate minimă de suc pentru a se dizolva, stoarceți câteva picături pe un burete sau pe o cârpă și sunteți gata de plecare.

5. Cărbune activat

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din frigider

Un remediu sută la sută eficient pentru penny. Umpleți chimia cu o cantitate mare de cărbune, zdrobiți aproximativ 20-50 de tablete într-o pulbere și turnați-o într-un vas.

Țineți-l la frigider până când dispare mirosul neplăcut. Apropo, același cărbune de lemn poate fi reutilizat – pentru a face acest lucru, pur și simplu îl puneți în cuptor la 180 de grade.

CITEȘTE ȘI:
Cum să gătești midii?

Cum să preveniți mirosul în frigider

Tocmai v-ați clătit frigiderul, ați folosit unul dintre produsele pentru îndepărtarea mirosurilor de mai sus și l-ați reîncărcat. Deci, ce puteți face pentru a preveni reapariția acelui miros neplăcut? Folosiți substanțe absorbante și arome naturale

1. Pâine de secară

Pâinea este un excelent absorbant de mirosuri – este suficient să tăiați pâinea neagră obișnuită în bucăți mici și să le așezați pe rafturile frigiderului.

2. Orez

În acest caz, este vorba despre boabe de orez crud. Se toarnă o mână de orez într-un castron și se așează pe rafturi

3. Cartofi, ceapă și mere

Feliați oricare dintre aceste alimente, puneți-le pe o farfurie și lăsați-le în spațiul de gătit. Nu uitați să schimbați feliile la fiecare 2-3 zile

4. Condimente, ierburi, vanilie, coajă de citrice

Buchetul lor aromat va descuraja în mod natural mirosurile neplăcute. Tarhonul, cimbrul, cuișoarele, busuiocul și extractul de vanilie sunt recomandate ca “repelente”

5. Cafea

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din frigider

Un remediu natural ingenios pentru mirosurile neplăcute. Pentru a elimina un miros persistent, preparați o ceașcă de cafea și puneți-o în interiorul unui frigider scos din priză.

Repetați procesul de mai multe ori, dacă este necesar. De asemenea, puteți folosi ca absorbant cafeaua proaspăt măcinată și ușor prăjită într-un bol.

CITEȘTE ȘI:
Ce poți mânca cu mâinile fără să pari nepoliticos

Citește și aceste articole:

 • De ce nu creste aluatul și coacerea eșuează. 8 cele mai frecvente greșeli
  Aflați de ce nu creste aluatul și coacerea eșuează! Descoperiți cele mai frecvente 8 greșeli și învățați cum să le evitați pentru a obține rezultatele perfecte pe care le doriți. Nu mai așteptați și descoperiți soluția dvs. de coacere de succes astăzi!
 • Cum să murezi varza corect: 6 pași
  Învăță cum să murezi varza corect: 6 pași, ce ingrediente să folosești și cum să obții cea mai bună varză murată. Descoperă acum cele 6 pași esențiali pentru murarea corectă a varzei și bucură-te de mâncarea ta preferată!
 • 7 Lucruri pe care nu ar trebui să le ai în bucătărie
  În bucătăriile noastre, mai multe obiecte inutile se acumulează de-a lungul timpului. Află ce ar trebui să elimini din bucătărie pentru a face loc elementelor esențiale. Descoperă cele 7 lucruri pe care nu ar trebui să le ai în bucătărie și începe să-ți organizezi bucătăria în mod eficient!
 • 12 Secrete pentru cozonacul de Paște
  Află secretele preparării unui cozonac de Paște perfect! Află cum să faci cel mai bun cozonac din 12 secrete esențiale. Rețete tradiționale și moderne, rezultate spectaculoase, gust și aroma delicioase! Descoperă cum să îl prepari pe cel mai bun cozonac de Paște!
 • Cum să scapi de mirosurile neplăcute din frigider
  Ați deschis vreodată ușa frigiderului doar pentru a fi lovit în față de un miros îmbietor? Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, se întâmplă mai des decât de obicei. Aflați trei modalități simple și eficiente de a scăpa de aceste mirosuri supărătoare.
Urmărește-ne și pe:

Ultimele rețete