0.6 C
București
joi, martie 30, 2023

Cum să te protejezi de țânțari și căpușe acasă și în pădure

Cea mai comună modalitate de a preveni mușcăturile de țânțari și căpușe este folosirea unui repelent pentru insecte. Aflați ce fel de repelent de insecte funcționează și cum să îl folosiți în siguranță.

Trebuie să citești asta...

Iubim vara pentru că afară este soare și cald. Ne place că putem face plimbări lungi în parcuri și păduri. Cu toate acestea, există momente neplăcute – țânțarii, căpușele și alți sugători de sânge se trezesc. Cum să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei dragi de mușcăturile acestora.

Ce trebuie să faci pentru a dormi bine

Țânțarii sunt activi în aer liber din mai până în octombrie, dar în interior pe tot parcursul anului! Aceste insecte nu prezintă un risc grav pentru sănătate, dar mușcăturile lor sunt foarte deranjante și pot provoca mâncărimi, umflături, roșeață și chiar o reacție alergică.

Țânțarii zboară după căldura pielii umane, după mirosul de acid lactic din transpirație și după dioxidul de carbon pe care îl expirăm. Ceea ce îi mai face să se simtă foarte inconfortabil, mai ales noaptea, este sunetul distinctiv pe care îl luăm drept țipăt. Și aici ne pot ajuta electro-fumigatoarele cu un repelent special pentru țânțari.

Un flacon vă va asigura un somn bun timp de o lună întreagă. Puteți utiliza electrofumigantul împreună cu plăcuțele antițânțari. Compoziția plăcilor și a lichidului este aceeași, singura diferență este durata de protecție.

Cum să te protejezi de țânțari și căpușe acasă și în pădure
Cum să te protejezi de țânțari și căpușe acasă și în pădure

Ce trebuie să faceți pentru a fi în siguranță

În sălbăticie, țânțarii apar odată cu primele raze de soare de primăvară. Dacă mergeți în excursie cu familia în parc, luați cu dumneavoastră repelent pentru insecte. Acesta poate fi aplicat pe picioare sau pe mâini și nu este sensibilizant. Când este pulverizat, formează o emulsie ușoară care protejează împotriva țânțarilor, puricilor și căpușelor timp de 3 ore.

CITEȘTE ȘI:
Bucătăria croată: feluri de mâncare din Balcani

În timp ce spray-ul este potrivit pentru plimbări ușoare în parc, este nevoie de un produs mai serios pentru picnicuri, mai ales în apropierea lacurilor sau râurilor, mai ales că aici pericolul nu este doar de țânțari, ci și de căpușe, moaște și alte insecte care sug sânge.

O mușcătură de căpușă de Hymenoptera de pădure este neplăcută în sine – poate provoca inflamații și reacții alergice. Cel mai important, căpușele pot transmite encefalita transmisă de căpușe, boala Lyme (boala Lyme) și alte câteva boli. Împachetați în rucsac un repelent împotriva căpușelor și insectelor – un spray cu protecție ridicată pentru îmbrăcăminte și echipament. Sprayul poate fi aplicat pe toate suprafețele de țesătură: jachete, corturi, plase de țânțari.

Este important ca produsul nu numai să respingă insectele, ci și să le ucidă la contactul cu suprafețele tratate. Spray-ul acționează imediat după aplicare și oferă până la 15 zile de protecție sigură împotriva căpușelor și până la 10 ore împotriva altor insecte hematofage.

Acest spray este indispensabil atunci când mergeți cu cortul, mai ales că nu lasă pete sau urme, ceea ce înseamnă că nu vă va deteriora hainele.

Nu toată lumea știe, dar numai țânțarii femele mușcă! Sângele este esențial pentru dezvoltarea urmașilor lor. Masculii nu sunt însetați de sânge, ci se hrănesc cu nectarul florilor.

CITEȘTE ȘI:
Care sunt cele mai bune bucăți de carne de vită pentru tocană?

Care este cel mai bun mod de a utiliza repelenți

  • Aplicați o cantitate mică de repelent pe îndoitura genunchiului sau a cotului înainte de utilizare. În cazul în care nu există iritații pe piele, este sigur de aplicat.
  • Cel mai bine este să pulverizați mai întâi repelentul de țânțari pe palma mâinii și apoi, fără a freca, aplicați-l pe părțile expuse ale corpului.
Cum să te protejezi de țânțari și căpușe acasă și în pădure

Aplicați repelent împotriva țânțarilor și căpușelor înainte de orice activitate în aer liber

Când mergeți cu cortul, nu uitați să includeți antihistaminice în trusa de prim ajutor în cazul unei reacții alergice.

Folosiți plase de țânțari pentru a proteja sugarii. Repelentele sunt aprobate pentru copiii cu vârsta de 1 an și peste.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITEȘTE ȘI:
Bucătăria vietnameză: tradiții culinare asiatice
Urmărește-ne și pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete