1.9 C
București
luni, decembrie 5, 2022

De câte fibre au nevoie copiii în fiecare zi?

Trebuie să citești asta...

Recomandări pentru consumul de fibre la copii

Fructele și legumele sunt o sursă excelentă de fibre, însă cercetările arată că majoritatea copiilor nu mănâncă suficient de multe. Aflați de câte fibre au nevoie copiii în fiecare zi si dacă ar trebui să adăugați mai multe legume în dieta copilului dumneavoastră și ce cantitate ar trebui să oferiți.

De câte fibre au nevoie copiii în fiecare zi?

Fibrele reprezintă o parte importantă a unei diete sănătoase, iar majoritatea experților recomandă atât copiilor, cât și adulților să aibă o dietă bogată în fibre.

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, în Ghidul pentru nutriția copilului dumneavoastră, “persoanele care consumă multe fibre au mai puține șanse să… aibă boli de inimă sau să dezvolte probleme care afectează intestinul, inclusiv constipație și cancer”.

Consumul de alimente bogate în fibre este deosebit de important pentru a preveni și a trata constipația la copiii dumneavoastră.

De câte fibre au nevoie copiii în fiecare zi?
De câte fibre au nevoie copiii în fiecare zi?

Recomandări

Cât de multe fibre au nevoie copiii? Recomandarea uzuală este că cantitatea de fibre pe care un copil trebuie să o mănânce în fiecare zi ar trebui să fie egală cu vârsta sa în ani plus 5. Astfel, un copil de 5 ani are nevoie de 10 g de fibre în fiecare zi, iar unul de 12 ani are nevoie de aproximativ 17 g. Mulți experți în nutriție consideră însă că nu sunt suficiente fibre.

CITEȘTE ȘI:
Cum să îți ajuți copilul să se adapteze la școală: 7 sfaturi de specialitate

Cele mai recente recomandări sunt că copiii ar trebui să mănânce aproximativ 14 g de fibre pentru fiecare 1.000 de calorii pe care le consumă.1

Deoarece numărarea caloriilor nu prea se face la copii – și majoritatea oamenilor nu numără aportul de fibre pe parcursul zilei – există modalități practice de a vă asigura că copiii dvs. îndeplinesc nevoile zilnice de fibre.

Deci, evident, copiii mai mari care mănâncă mai multe calorii ar trebui să aibă mai multe fibre în dieta lor. Unele recomandări generale de fibre pentru copii includ:

De câte fibre au nevoie copiii în fiecare zi?
De câte fibre au nevoie copiii în fiecare zi?
  • Copiii de la 1 la 3 ani ar trebui să consume aproximativ 19 g de fibre în fiecare zi
  • Copiii între 4 și 8 ani ar trebui să consume aproximativ 25 g de fibre pe zi
  • Fetele între 9 și 13 ani ar trebui să consume aproximativ 26 g de fibre în fiecare zi.
  • Băieții între 9 și 13 ani ar trebui să consume aproximativ 31 g de fibre pe zi.
  • Fetele între 14 și 18 ani ar trebui să consume aproximativ 26 g de fibre în fiecare zi.
  • Băieții între 14 și 18 ani ar trebui să consume aproximativ 38 g de fibre în fiecare zi.

Cât de multe fibre primesc copiii tăi în dieta lor în fiecare zi?

Alimente bogate în fibre

În general, sursele bune de fibre includ multe fructe, legume, leguminoase (fasole), pâine și cereale integrale. Dacă vă propuneți să includeți cel puțin un aliment bogat în fibre la fiecare masă și gustare, copilul dumneavoastră ar trebui să își îndeplinească necesarul de fibre în fiecare zi.

CITEȘTE ȘI:
Antibioticele sunt sigure pentru bebeluși și copii mici?

Pentru a găsi alimente bogate în fibre pentru familia dumneavoastră, citiți eticheta nutrițională a alimentelor pentru a vedea cât de multe fibre conțin. Rețineți că lucruri precum fructele, legumele, leguminoasele și cerealele integrale pot să nu fie etichetate.

Alegeți alimente care conțin în mod natural un plus de fibre, cum ar fi broccoli, pastele integrale și creierul de ovăz, mai degrabă decât spre alimente care au fibre izolate adăugate.

De exemplu, o cereală integrală oferă o cantitate bună de fibre provenite în mod natural din cereale integrale. În general, un aliment bogat în fibre ar trebui să aibă cel puțin 5 g de fibre pe porție sau mai mult. Cele care sunt surse bune de fibre au cel puțin 2,5 g de fibre pe porție.

Alegeri alimentare bogate în fibre
AlimenteFibre (în grame)
1/2 cană de fasole sau linte gătită6-9 grame
1 cană de zmeură sau mure8 grame
1 cană de afine4 grame
1/2 banană1,5 grame
1/2 pară3 grame
1/2 portocală sau măr2 grame
1 ounce raisins 1 gram 
1/2 cană de cereale integrale fierte2-4 grams 
1/2 cană de paste integrale fierte3 grame
1 felie de pâine integrală2-5 grame
3/4 cană de cereale integrale5-6 grame
1/2 cană de mazăre gătită7 grame
1 morcov mediu1,5 grame
1/2 avocado7 grame
1/2 uncie de nuci/semințe1-2 grame
1/2 cană de broccoli fiert2,5 grame
1/2 cartof mediu copt (dulce sau roșcat)2 grame

O altă regulă de bază este că alimentele bogate în grăsimi sunt, de obicei, sărace în fibre. În timp ce o dietă săracă în fibre ar putea ajuta copiii cu balonare excesivă, gaze și diaree, nu este ceva ce majoritatea experților recomandă pentru copii. Discutați cu medicul pediatru pentru a vă asigura că copiii dvs. primesc suficiente fibre în dieta lor.

CITEȘTE ȘI:
De ce zâmbesc bebelușii în somn?

Surse:

  1. Kranz S, Brauchla M, Slavin JL, Miller KB. Ce știm despre aportul de fibre alimentare la copii și despre sănătate? Efectele consumului de fibre asupra constipației, obezității și diabetului la copii . Adv Nutr . 2012;3(1):47-53. doi:10.3945/an.111.001362

Lectură suplimentară

  • Asociația Americană a Inimii. Recomandare AHA. Fibre și diete pentru copii.
  • Institutul de Medicină al Academiilor Naţionale. Aportul alimentar de referință pentru energie, carbohidrați, fibre, grăsimi, acizi grași, colesterol, proteine ​​și aminoacizi. 2005.
  • Baza de date națională de nutrienți USDA pentru referință standard, ediția 18. Fibre, conținut alimentar total (g) al alimentelor selectate pe măsură comună, sortate după conținutul de nutrienți.
Arată mai multe +

A fost util articolul De câte fibre au nevoie copiii în fiecare zi?? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete