Un studiu științific descoperă de ce mierea este cel mai bun antibiotic natural

Un studiu științific descoperă de ce mierea este cel mai bun antibiotic natural

Mierea și beneficiile sale pentru sănătate dovedite de cercetatori.

Studiile științifice au arătat de ce mierea este cel mai bun antibiotic natural. Aceasta poate distruge bacteriile care provoacă dureri de gât și infecții ale urechii și chiar poate ajuta la tratarea sinuzitei și a pneumoniei.

De multe ori am vorbit despre cât de benefică este mierea pentru sănătatea noastră. De asemenea, am împărtășit câteva remedii care ne permit să profităm de proprietățile sale, chiar și în domeniul frumuseții și al îngrijirii corporale. Astăzi însă, dorim să revenim asupra subiectului cu un studiu mai recent. În acesta, oamenii de știință încearcă să demonstreze că mierea este cel mai bun antibiotic natural.

În acest studiu, ei arată că poate fi într-adevăr o bună completare a unor antibiotice convenționale utilizate în tratamentul infecțiilor. Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

De ce mierea este cel mai bun antibiotic natural?

It tSe pare că acest aliment conține numeroase bacterii lactice (LAB). Acestea sunt responsabile de acțiunea antimicrobiană necesară, în funcție de tipul de bacterie care trebuie combătută. Acest lucru a fost dezvăluit de Tobias Olofsson, profesor la Universitatea Lund și autor al unei serii de studii despre miere publicate în revista International Wound Journal.

Pentru a demonstra acest lucru, cercetătorii au tratat 42 de agenți patogeni din rănile a 22 de pacienți cu LAB de miere. Ca urmare, au constatat că efectele ar putea fi comparabile cu cele produse de antibioticele convenționale..

Cercetarea a fost întărită prin utilizarea mierii ca tratament pentru a vindeca rănile cailor care nu reușeau să se vindece. Rezultatele obținute au fost pozitive.

Cu toate acestea, profesorul Olofsson avertizează că pentru a obține aceste efecte și beneficii ale mierii, trebuie să fie proaspătă și complet pură. În acest sens, el avertizează că mierea comercializată în supermarketuri nu conține bacterii lactice vii. Prin urmare, multe dintre beneficiile sale nu sunt prezente.

Cu toate acestea, acești cercetători consideră că această descoperire ar putea fi foarte importantă în lumea medicinei. Ea ar putea oferi în viitor un tratament alternativ la antibioticele convenționale. Acestea, după cum știm, pot avea, în unele cazuri, efecte secundare asupra pacienților.

Ce alte proprietăți mai are mierea?

De ce mierea este cel mai bun antibiotic natural?
Un studiu științific descoperă de ce mierea este cel mai bun antibiotic natural

În plus față de bacteriile lactice (LAB), mierea este un aliment plin de probiotice și antioxidanți. Aceștia sunt foarte benefici pentru organism, deoarece pot ajuta la reglarea tranzitului intestinal și la eliminarea toxinelor.

Este, de asemenea, bogată în vitamina A, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B5 și vitamina C. Conține, de asemenea, minerale esențiale, cum ar fi calciu, magneziu, potasiu, fier, cupru, iod și zinc. Prin urmare, ținând cont de beneficiile sale, mierea a fost folosită ca antibiotic pentru:

Alte informații importante despre miere

Cum să folosești mierea în scopuri terapeutice

Un studiu științific descoperă de ce mierea este cel mai bun antibiotic natural
Miere în borcane cu picurător de miere pe fundal negru de piatră

După cum am văzut, mierea este cel mai bun antibiotic natural și este un aliment care a fost studiat pe scară largă pentru potențialul său terapeutic. De asemenea, s-a dovedit a fi un aliment energizant care ne poate oferi acel plus de energie de care avem nevoie în perioadele de indispoziție (gripă sau altceva) sau pur și simplu pentru a ne pregăti pentru exerciții fizice.

Surse:

Arată mai multe +
Cauze și tratamente pentru palpitații
Prevenirea balonării după ce mănânci. 21 Sfaturi dovedite
Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii