12.7 C
București
marți, martie 21, 2023

De ce nu creste aluatul și coacerea eșuează. 8 cele mai frecvente greșeli

Trebuie să citești asta...

Atunci când încercați să gătiți, una dintre cele mai frustrante experiențe poate fi coacerea unui aluat care nu ia. De ce nu crește aluatul și coacerea eșuează? Descoperiți cele mai comune 8 greșeli pe care le faceți atunci când vă pregătiți aluatul și cum să le corectați. Acest articol vă va ajuta să înțelegeți ce anume nu funcționează și cum puteți obține o coacere perfectă a aluatului.

De ce nu creste aluatul și coacerea eșuează. 8 cele mai frecvente greșeli

Chiar și bucătarii experimentați au probleme cu coacerea – aluatul este prea lichid sau prea “chunky”, produsele sunt prea tari, iar crusta nu are o crustă înroșită. Gătitul este o știință destul de subtilă și nu tolerează calculele greșite. Iată 8 greșeli pe care iubitorii de copt le fac adesea.

Proporții incorecte

Aluatul nu tolerează proporțiile inexacte. Dacă adăugați ingredientele “cu ochiul liber”, s-ar putea să nu aveți noroc. Dacă se adaugă prea multă făină, aluatul va fi prea tare și aspru, iar dacă nu se adaugă prea multe ouă, clătitele se vor transforma într-un aluat cu cocoloașe.

De ce nu creste aluatul și coacerea eșuează. 8 cele mai frecvente greșeli
De ce nu creste aluatul și coacerea eșuează. 8 cele mai frecvente greșeli

Făină slab cernută

Pentru orice tip de aluat, este o idee bună să cerneți făina. Acest procedeu va oxigena făina și va face ca produsele de patiserie să fie mai fragede și mai aerisite, precum și să fie curățate de impurități. Dacă adăugați praf de copt în aluat, cerneți-l împreună cu făina, astfel încât să fie distribuit uniform.

CITEȘTE ȘI:
Pizza cu mozzarella, gorgonzola și șuncă: rețetă pas cu pas

Utilizarea incorectă a bicarbonatului de sodiu și drojdiei

Nu toți bucătarii cunosc diferența dintre bicarbonatul de sodiu și agentul de creștere. Aceste ingrediente sunt foarte importante pentru creșterea aluatului și trebuie folosite corect. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu ingrediente acide, cum ar fi chefirul sau smântâna. Folosiți drojdia în produsele de panificație fără produse lactate.

Temperatura incorectă a produsului

Pentru cele mai multe tipuri de aluat, cu excepția aluatului scurt și a aluatului choux, scoateți produsele din frigider în avans.

Ouăle, laptele și smântâna ar trebui să fie la temperatura camerei, pentru ca acestea să se îmbine mai bine și să se gătească uniform. Temperatura camerei este deosebit de importantă pentru clătite și frigărui.

De ce nu creste aluatul și coacerea eșuează. 8 cele mai frecvente greșeli
De ce nu creste aluatul și coacerea eșuează. 8 cele mai frecvente greșeli

Ordine de amestecare incorectă

Cele mai multe produse de patiserie nu vă vor “ierta” dacă amestecați pur și simplu toate ingredientele. Respectați succesiunea pașilor din rețetă, altfel aluatul nu va ieși.

Pentru biscuiți și brioșe, ingredientele lichide și uscate se amestecă separat și abia apoi se combină. Dacă rețeta include albușuri bătute, adăugați-le la final, altfel aluatul se va micșora.

Drojdie de drojdie

Termenul de valabilitate al drojdiei este foarte important în cazul aluatului de drojdie. Dacă drojdia este veche, nu se va activa și aluatul nu va crește, ci va avea un gust neplăcut de drojdie.

CITEȘTE ȘI:
Ce poți mânca cu mâinile fără să pari nepoliticos

De asemenea, drojdia deschisă expiră și mai repede. Dacă faceți rar aluat cu drojdie, cumpărați drojdie în pliculețe mici, pentru a nu se scurge.

Cuptor neîncălzit

Pentru a vă asigura că produsele se coc uniform, asigurați-vă că preîncălziți cuptorul înainte de a pune aluatul în el. Dacă începeți coacerea într-un cuptor rece, aluatul nu va crește.

Deschiderea cuptorului

Dacă vă faceți griji în legătură cu aluatul și îl verificați frecvent în cuptor – s-ar putea să obțineți un aluat tare și căzut în cuptor. Biscuiții din cuptor chiar nu le place să fie deranjați. Iar pentru biscuiți, aerul rece din timpul coacerii este deosebit de distructiv. Așa că nu vă uitați prea des în cuptor.

Citește și aceste articole:

 • De ce nu creste aluatul și coacerea eșuează. 8 cele mai frecvente greșeli
  Aflați de ce nu creste aluatul și coacerea eșuează! Descoperiți cele mai frecvente 8 greșeli și învățați cum să le evitați pentru a obține rezultatele perfecte pe care le doriți. Nu mai așteptați și descoperiți soluția dvs. de coacere de succes astăzi!
 • Cum să murezi varza corect: 6 pași
  Învăță cum să murezi varza corect: 6 pași, ce ingrediente să folosești și cum să obții cea mai bună varză murată. Descoperă acum cele 6 pași esențiali pentru murarea corectă a varzei și bucură-te de mâncarea ta preferată!
 • 7 Lucruri pe care nu ar trebui să le ai în bucătărie
  În bucătăriile noastre, mai multe obiecte inutile se acumulează de-a lungul timpului. Află ce ar trebui să elimini din bucătărie pentru a face loc elementelor esențiale. Descoperă cele 7 lucruri pe care nu ar trebui să le ai în bucătărie și începe să-ți organizezi bucătăria în mod eficient!
 • 12 Secrete pentru cozonacul de Paște
  Află secretele preparării unui cozonac de Paște perfect! Află cum să faci cel mai bun cozonac din 12 secrete esențiale. Rețete tradiționale și moderne, rezultate spectaculoase, gust și aroma delicioase! Descoperă cum să îl prepari pe cel mai bun cozonac de Paște!
 • Cum să scapi de mirosurile neplăcute din frigider
  Ați deschis vreodată ușa frigiderului doar pentru a fi lovit în față de un miros îmbietor? Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, se întâmplă mai des decât de obicei. Aflați trei modalități simple și eficiente de a scăpa de aceste mirosuri supărătoare.
De ce nu creste aluatul și coacerea eșuează. 8 cele mai frecvente greșeli

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Ultimele rețete