Dependența de știri este legată de o sănătate mentală și fizică precară

Dependența de știri este legată de o sănătate mentală și fizică precară

Mulți oameni ar putea crede că urmărirea știrilor este un lucru bun. Dar totul cu moderație, așa cum se spune. Și asta include, probabil, consumul de știri. Asta subliniază un nou studiu cel puțin.

Pentru că, potrivit studiului, persoanele cu un consum uriaș de știri sunt mai predispuse să sufere de stres, anxietate și boli fizice.

Accentul negativ pus pe probleme – de care am avut parte destul în ultima vreme – este cel care îi afectează în special pe marii consumatori de știri.

“Pentru aceste persoane, se poate dezvolta un cerc vicios în care, în loc să renunțe, ele sunt conduse din ce în ce mai mult înăuntru, fiind obsedate de știri și verificând actualizările pentru a-și ușura disconfortul emoțional. Dar asta nu ajută. Pentru că, cu cât verifică mai mult știrile, cu atât mai mult încep să interfereze cu alte aspecte ale vieții lor”, spune Bryan McLaughlin, profesor la Colegiul de Media și Comunicare de la Texas Tech University, potrivit MedicalXpress .

În studiu, cercetătorii au analizat datele unui sondaj online la care au participat 1.100 de americani.

Rezultatele au arătat că 16,5 la sută dintre respondenți au prezentat semne de consum de știri “serios problematice”. Consumul caracterizat prin faptul că devine atât de preocupat și investit personal în știri încât domină gândurile unei persoane într-o asemenea măsură încât interferează cu socializarea cu familia și prietenii și face dificilă concentrarea asupra muncii, pe lângă neliniște și dificultăți de somn.

Acest grup cu un consum de știri “sever problematic” a fost semnificativ mai probabil să se confrunte cu provocări mentale și fizice decât cei cu niveluri mai scăzute de consum de știri – chiar și după ce cercetătorii au controlat caracteristicile demografice și trăsăturile de personalitate.

În grupul de persoane care au avut un consum de știri “sever problematic”, 73,6% au experimentat un disconfort mental “destul de mult” sau “foarte mult”, comparativ cu doar 8% dintre ceilalți participanți la studiu cu un consum de știri mai normal.

În plus, 61 la sută din acest grup au suferit disconfort fizic ‘destul de mult’ sau ‘foarte mult’, comparativ cu doar 6,1 la sută pentru grupul cu un consum normal de știri.

Studiul a fost publicat în revista științifică Health Communication.

Citește și aceste articole:

Articolele de pe acest site sunt doar în scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica orice rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:
Creșterea numărului de cazuri de cancer la tineri este legată de rutina zilnică
Experiențele misterioase reduc frica de moarte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii