Dieta keto- ghid complet pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății

Dieta Keto – Ghid complet pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății

Descoperă secretele dietei Keto și cum aceasta poate transforma complet modul în care arăți și te simți! Acest ghid detaliat îți dezvăluie pașii esențiali pentru a pierde în greutate și a-ți îmbunătăți sănătatea într-un mod uimitor. Vei afla cum poți să te bucuri de alimente delicioase și sănătoase, care să te ajute să intri în cetoză și să arzi grăsimile eficient. În plus, vei învăța despre beneficiile remarcabile ale dietei Keto, cum ar fi nivelurile îmbunătățite de energie, controlul apetitului și creșterea clarității mentale.

1. Introducere în dieta Keto

Dieta ketogenă a fost dezvoltată în 1924 de Dr. Russell Wilder de la Clinica Mayo, SUA, fiind folosită pentru tratamentul epilepsiei, ca alternativă a postului alimentar care era utilizat anterior pentru ținerea sub control a bolii.

Experții medicali au observat că această dietă are numeroase beneficii pentru sănătate, nu doar pierderea în greutate. În prezent este utilizată pentru a ține sub control diferite afecțiuni medicale, de la diabet la cancer. [1][2]

Este o dietă bogată în grăsimi și săracă în carbohidrați . Prin eliminarea aproape completă a carbohidraților din dietă, organismul recurge la arderea grăsimilor și la utilizarea corpiilor cetonici ca sursă de energie.

2. Principiile dietei Keto

În dieta ketogenă se consumă în principal grăsimi, proteine moderate și foarte puțini carbohidrați. Macronutrienții dietetici sunt împărțiți în aproximativ :

-75% până la 80% grăsimi;

-10% până la 15% proteine;

-5% carbohidrați.

Mai exact, într-o dietă de 2000 kcal pe zi, carbohidrații au o pondere de până la 20 de grame pe zi.

Prin reducerea drastică a consumului de carbohidrați, înlocuindu-i cu alimente bogate în grăsimi sănătoase și proteine moderate, obiectivul este intrarea într-o stare metabolică numită cetoză, în care organismul trece de la utilizarea carbohidraților ca sursă principală de energie la arderea grăsimilor.

3. Ce este cetoza (ketoza) și modul în care vă ajută să pierdeți în greutate

Adenozin trifosfat (ATP) este energia chimică care alimentează toate procesele organismului. Cei doi combustibili primari pe care corpul nostru se bazează pentru a produce ATP sunt carbohidrații și grăsimile.

Modul în care organismul alege proporția de carbohidrați și grăsimi de utilizat ca și combustibil este complex, dar un factor care are un efect consistent și profund este disponibilitatea carbohidraților. Cu cât sunt mai mulți carbohidrați disponibili, cu atât organismul arde mai mulți carbohidrați; în același timp, oprind accesul la rezerva sa de combustibil mult mai mare – grăsimea.

Rezerva de glicogen a organismului este limitată: aproximativ 400 – 500 gr, adică 1600- 2000 kcal în în rezervorul dumneavoastră de carbohidrați.

Spre deosebire de stocarea noastră limitată de glicogen, celulele adipoase au o capacitate mare de a depozita grăsime. Chiar și o persoană foarte slabă ( cu 10% procent de grăsime din masa corporală) are aproximativ 40 000 de kcal acumulate în depozitele de grăsime. Deoarece grăsimile conțin 9 kcal pe gram , acestea reprezintă o formă eficientă de stocare a energiei care poate fi mobilizată rapid atunci când nivelurile de insulină din sânge sunt scăzute.

Atunci când organismul este lipsit de carbohidrați din cauza reducerii aportului la mai puțin de 50 g pe zi, secreția de insulină este redusă semnificativ și organismul intră într-o stare catabolică. Depozitele de glicogen se epuizează, forțând corpul să treacă prin anumite modificări metabolice.

Două procese metabolice intră în acțiune atunci când există o disponibilitate scăzută de carbohidrați în țesuturile corpului: gluconeogeneza și cetogeneza. Corpii cetonici înlocuiesc glucoza ca sursă primară de energie și pot fi utilizați cu ușurință pentru producerea de ATP de către organele corpului. Corpii cetonici pot traversa, de asemenea, bariera hemato-encefalică pentru a oferi creierului o sursă alternativă de energie.

Corpii cetonici produc mai mult ATP în comparație cu glucoza, de aceea mai sunt numiți în mod adecvat „super-combustibil”.

Cetoza este o stare metabolică care apare atunci când corpul arde grăsimi pentru energie în loc de glucoză. În dieta Keto grăsimea este transformată de către ficat în acizi grași și corpi cetonici, care sunt folosiți de organism mai departe pentru producția de energie. Aceasta promovează o reducere rapidă a depozitelor de grăsime și un nivel stabil de energie pe toată durata zilei.

4. Alimente în dieta Keto

Grăsimi: avocado, unt, slănină, ulei de măsline, ulei MCT, ulei de cocos sau orice ulei presat la rece.

Deși teoretic permise, deoarece sunt grăsimi pure, uleiurile vegetale rafinate și margarina ar trebui evitate. Acestea conțin grăsimi trans, al căror consum este asociat cu creșterea colesterolului și trigliceridelor, creșterea riscului de boli cardiovasculare, diabet, obezitate, alergii și diferite forme de cancer. [3]

Proteine: carne de orice fel, pește gras, fructe de mare, ouă, brânzeturi cu conținut ridicat de grăsime

Încercați să evitați mezelurile și cărnurile procesate industrial.

Dieta keto - ghid complet pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății

Carbohidrați: orice fel de legume cu frunze verzi, broccoli, ardei gras, castraveți, ceapă, ciuperci, conopidă, dovlecel, fasole verde, vinete, roșii, măsline, usturoi, țelină.

Dintre fructe se pot consuma fructele de pădure sau fructe care au conținut redus de carbohidrați.

De asemenea, se pot consuma diferite nuci și semințe: migdale, nuci de macadamia, nucă românească, fistic, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, de in și de susan.

Alimente interzise: dulciuri, produse de panificație, produse pe bază de cereale, cartofi, fasole, sucuri de orice fel, alcool și zahăr (inclusiv miere).

5. Ce se întâmplă în organism în timpul dietei Keto?

Pe măsură ce organismul va trece de la arderea carbohidraților la arderea grăsimilor , rezervele de glicogen vor fi epuizate, cauzând resimțirea unei ușoare letargii și o pierdere a energiei. Nu este ceva neobișnuit ca în primele zile ale dietei unele persoane să simtă o ceață mentală sau dureri de cap.

Aceste simptome mai sunt numite și ” gripa Keto” și apar datorită faptului că organismul își schimbă sursele de energie. Pe măsură ce se face tranziția la starea de cetoză aceste simptome încetează și veți avea mult mai multă energie decât înainte.

În timpul acestei perioade de adaptare este recomandat să mențineți o hidratare suficientă a organismului consumând cel puțin 2l de apă pe zi. De asemenea, este indicat să ridicați nivelul de consum al electroliților, în special sodiu și potasiu.

Pentru fiecare gram de glicogen stocat, sunt stocate și 3 grame de apă. Odată cu epuizarea rezervelor de glicogen rinichii vor excreta mai multă apă, dar se va produce și o pierdere de electroliți. Electroliții sunt nutrienți specifici care îndeplinesc funcții cruciale în organism cum ar fi: contracții musculare, reglarea bătăilor inimii, controlul temperaturii corpului, producerea de energie, funcții neurologice.

Atingerea unei stări de cetoză în general durează cam o săptămână de la debutul dietei dacă reușiți să mențineți o limită adecvată a carbohidraților.

6. Beneficiile dietei Keto

Potențialele efecte terapeutice ale dietei ketogenice sunt :

 1. Pierderea în greutate

Dieta ketogenică a demonstrat eficacitate în scăderea în greutate.[4] Restrângerea carbohidraților stimulează utilizarea grăsimilor ca sursă primară de energie, ceea ce duce la o reducere a greutății și a grăsimii corporale, în paralel cu menținerea masei musculare și a ratei metabolice de repaos. Cu alte cuvinte, prin această dietă nu riscați o scădere a metabolismului specifică dietelor hipocalorice.

2. Controlul apetitului

Dieta ketogenică poate ajuta la controlul apetitului și a senzației de foame.[5] Consumul ridicat de grăsimi și proteine ​​și limitarea carbohidraților poate duce la o senzație de sațietate mai mare și astfel se reduce consumul excesiv de calorii.

3. Gestionarea diabetului de tip 2

Deoarece carbohidrații sunt restricționați, nivelurile de glucoză din sânge rămân mai constante, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu diabet de tip 2 și pentru gestionarea sensibilității la insulină. Dietele cu nivel scăzut de carbohidrați ajută la inversarea rezistenței la insulină și la reducerea hemoglobinei glicolizate. [6]

4. Boli cardiovasculare

Dietele cu limitare a carbohidraților ajută la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea colesterolului LDL și a trigliceridelor.[7]

5. Îmbunătățirea sănătății creierului

Dieta ketogenică poate oferi beneficii creierului. Studiile preliminare arată că dietele ketogenice pot avea efecte pozitive asupra funcției cognitive, pot îmbunătăți claritatea mentală și pot reduce riscul de afecțiuni neurologice precum epilepsia și boala Alzheimer.[8]

6. Niveluri mai ridicate de energie:

După ce corpul se adaptează la arderea grăsimilor în locul carbohidraților, mulți oameni raportează o creștere a nivelului de energie și a clarității mentale. Dieta ketogenică poate sprijini metabolismul energetic și poate ajuta la menținerea nivelurilor constante de energie pe parcursul zilei.

7. Reducerea inflamației

Există dovezi care sugerează că dietele ketogenice pot avea efecte antiinflamatorii. În anumite condiții precum obezitatea și afecțiunile autoimune, dieta ketogenică poate reduce inflamația și simptomele asociate.[9]

7. Pași recomandați pentru asigurarea succesului

Dietele ketogenice sunt foarte eficiente din punct de vedere metabolic, dar crearea unei strategii vă poate asigura un succes garantat.

 1. Folosiți o aplicație care calculează macronutrienții din alimentele pe care le consumați. Astfel puteți monitoriza consumul de carbohidrați, valoarea caloriilor zilnice și veți avea și un jurnal al dietei la care vă puteți întoarce în cazul în care v-ați abătut de la planul alimentar pe care vi l-ați propus.
 2. Eliberați bucătăria de alimente tentante, în special dulciuri și orice fel de gustări sărate de genul chipsurilor de cartofi, sărățele etc. Dacă totuși nu aveți cum să le eliminați de tot din casă deoarece sunt consumate de alți membri ai familiei, încercați să le puneți pe toate într-un singur loc la care să vă limitați accesul.
 3. Aprovizionați-vă cu alimentele permise în dietă, în special cu legume proaspete. Astfel puteți înlocui nevoia de a ronțăi ceva cu niște rondele de castraveți, măsline sau câteva migdale.
 4. Fiți pregătiți să petreceți mai mult timp în bucătărie. Dieta Keto presupune să vă alimentați cu mâncare sănătoasă, preparată corespunzător. Puteți găti în avans și pune la congelator pentru ca lipsa timpului să nu fie o scuză pentru a devia de la dietă.
 5. Planificați-vă meniul săptămânal! Acest lucru vă va ajuta să cumpărați doar alimentele de care aveți nevoie și vă va oferi o structură a meniului zilnic, evitând situațiile în care nu știți ce să mâncați și apelați la ceva care nu era în plan.
 6. Stabiliți-vă o rutină zilnică pentru implementarea unor obiceiuri sănătoase. O rutină zilnică vă ajută să vă organizați timpul și să vă stabiliți prioritățile. Știind ce trebuie să faceți în fiecare zi, puteți evita procrastinarea și puteți fi mai eficienți în îndeplinirea sarcinilor și obiectivelor dumneavoastră.
 7. Nu uitați de hidratare. Pe măsură ce consumul de carbohidrați este redus, organismul va elimina excesul de apă stocat în rezervele de glicogen. Odată cu apa se pierd și minerale și puteți avea dureri de cap sau crampe musculare. Beți suficientă apă și suplimentați cu minerale, în special sodiu, potasiu și magneziu.
 8. Ignorați cântarul. Nu vă cântăriți zilnic, greutatea corporală poate fluctua în mod natural în decursul unei zile, în funcție de mai mulți factori precum nivelul de hidratare, retenția de apă, digestia alimentelor și chiar ciclul menstrual în cazul femeilor. Cântărirea zilnică poate duce la frustrare și demotivare în situații în care există variații normale ale greutății.
Ulei de cocos mct 250 ml diet-food
Ulei de cocos MCT 250 ml Diet-Food

8. Cum recunoaștem starea de cetoză (ketoză)?

Cetoza este un proces metabolic în care corpul își schimbă principala sursă de energie de la carbohidrați la grăsimi. Există mai multe semne și simptome care pot indica că vă aflați în cetoză, însă este important să rețineți că acestea pot varia de la persoană la persoană.

 • Respirație cu miros fructat sau similar cu acetona. Când ești în cetoză, corpul tău produce cetonă, iar unul dintre produsele secundare ale metabolismului acestor cetone este acetona. Aceasta se mai numește “respirație keto” sau „respirație fructată”, care poate fi mai evidentă la unele persoane.
 • Unele persoane care se află în cetoză pot experimenta un gust metalic sau un gust ciudat în gură. Acest lucru poate fi cauzat de schimbările în metabolism și de producția de cetonă.
 • Pierdere în greutate: cetoza este adesea asociată cu pierderea în greutate, deoarece corpul începe să ardă grăsimile pentru energie în locul carbohidraților. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care mulți oameni adoptă o dietă ketogenică.
 • Senzație de foame redusă. Acest lucru se poate datora faptului că dieta ketogenică conține alimente bogate în grăsimi și proteine, care oferă o senzație de sațietate mai lungă.
 • Niveluri ridicate de energie și concentrare: Mulți oameni raportează că se simt mai energici și mai concentrați când se află în cetoză. Acest lucru poate fi atribuit schimbării sursei principale de energie din corp.

Pentru a confirma că vă aflați în cetoză, puteți utiliza teste pentru a măsura nivelurile de cetonă din sânge sau urină. Există diverse teste disponibile în farmacii care pot detecta prezența cetonelor în organism.

9. Idei de meniuri

Idei pentru mic dejun:

 • Omletă cu legume: preparați o omletă cu ouă și adăugați legume bogate în nutrienți, cum ar fi spanacul, ciupercile, ardeiul gras sau dovlecelul. Puteți adăuga și brânză rasă sau felii subțiri de bacon pentru un plus de savoare.
 • Avocado cu ou fiert: tăiați un avocado pe jumătate și înlăturați sâmburele. Umpleți golurile cu ou fiert tăiat în bucăți mici. Asezonați cu sare și piper și puteți adăuga și puțină zeamă de lămâie pentru prospețime.
 • Smoothie ketogenic: preparați un smoothie cu ingrediente keto, cum ar fi lapte de nucă de cocos sau de migdale, un sfert de avocado, frunze de spanac, unt de arahide sau pudră de proteine cu conținut scăzut de carbohidrați. Adăugați câteva cuburi de gheață și mixați până obțineți o consistență cremoasă.
 • Budincă din semințe de chia: amestecați semințe de chia cu lapte de migdale sau de cocos și lasați-le să se hidrateze peste noapte în frigider. Dimineața, adăugați puțină vanilie, scorțișoară și fructe de pădure proaspete sau congelate pentru un mic dejun sățios și gustos.
 • Iaurt grecesc cu semințe și fructe: optați pentru un iaurt grecesc integral sau iaurt de cocos cu conținut scăzut de carbohidrați. Adăugați semințe de chia, semințe de in, migdale sau nuci mărunțite și câteva bucăți de fructe cu conținut redus de carbohidrați, cum ar fi afinele sau căpșunile.

Iată câteva idei pentru un prânz keto delicios:

 • Salată grecească cu ton: combinați o salată verde proaspătă cu ton în ulei de măsline, castraveți, roșii, ceapă roșie, măsline și brânză feta. Adăugați ulei de măsline și zeamă de lămâie ca dressing.
 • Somon la grătar cu sparanghel și unt : gătiți somonul la grătar cu puțină sare și piper, iar sparanghelul fiert sau copt în cuptor cu unt și suc de lămâie. Adăugați câteva felii de lămâie pentru o aromă proaspătă.
 • Tocăniță de vită cu legume: gătiți o tocăniță de vită cu bucăți de carne de vită, ceapă, ardei și dovlecei, toate fierte în bulion de carne. Adăugați condimente și ierburi aromatice, precum cimbru și rozmarin, pentru a îmbogăți gustul.
 • Salată de pui cu avocado: preparați o salată cu bucăți de pui fiert sau la grătar, frunze de salată, roșii, castraveți, avocado și semințe de dovleac. Adăugați oțet de cidru de mere și ulei de măsline ca dressing.
 • Tocăniță de porc cu varză: gătiți bucăți de carne de porc cu varză tăiată mărunt într-un amestec de ulei de măsline, ceapă și condimente precum paprika și boia de ardei. Lăsați-le să fiarbă la foc mic până când carnea este fragedă și aromele se combină.
 • Shirataki cu sos de roșii și carne tocată: Încercați o alternativă keto la paste, cum ar fi shirataki (paste din konjac). Gatiti-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj și serviți-le cu sos de roșii făcut în casă și carne tocată prăjită.
 • Supă cremă de broccoli cu parmezan : gătiți broccoli în apă cu sare până devine moale, apoi pasați-l până obțineți o consistență cremoasă. Adăugați parmezan ras și unt pentru a obține o supă cremoasă și savuroasă.

Savurați o cină gustoasă:

 • Pește cu unt și verdeață: puteți alege un pește gras, cum ar fi somonul sau macroul, și să-l gătiți la tigaie în unt . Serviți-l alături de un mix de verdeață proaspătă, cum ar fi spanacul sau rucola.
 • Tocăniță de vită cu legume: preparați o tocană savuroasă din bucăți de vită, ceapă, usturoi și condimente. Adăugați legume keto-friendly, cum ar fi dovlecelul sau ciupercile, și lăsați-le să se gătească împreună până când carnea este fragedă și aromele s-au combinat.
 • Pulpe de pui cu legume la cuptor: Asezonați pulpe de pui cu condimentele preferate și așezați-le într-o tavă de copt. Adăugați broccoli, conopidă sau sparanghel alături de puțin ulei de măsline și condimente. Lăsați-le în cuptor până când puiul este fraged și legumele sunt rumenite.
 • Tăiței de konjac cu sos de smântână și ciuperci: Înlocuiți pastele tradiționale cu tăiței de konjac (shirataki), care sunt foarte scăzuți în carbohidrați. Gătiți-i conform instrucțiunilor de pe ambalaj, iar apoi preparați un sos delicios din smântână, usturoi și ciuperci.
 • Salată Caesar cu pui și dressing fără carbohidrați: preparați o salată Caesar clasică, dar înlocuiți crutoanele cu semințe de dovleac prăjite. Adăugați bucăți de piept de pui fripte și un dressing făcut din maioneză, parmezan, usturoi și suc de lămâie.
 • Curry de cocos cu creveți: gătiți un curry delicios din lapte de cocos, pastă de curry roșu și condimente. Adăugați creveți, zeamă de lămâie și legume cu conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi dovlecelul tăiat subțire. Serviți cu frunze de coriandru proaspăt sau pătrunjel.
 • Chifteluțe de vită cu sos de avocado: preparați niște chifteluțe din carne de vită tocată, ceapă, usturoi și condimente. Frigeți-le într-o tigaie cu unt sau ulei de cocos. Pentru sos, amestecați un avocado copt bine, smântână grasă, suc de lămâie și condimente.
 • Pizza cu crustă de conopidă: preparați o crustă de pizza din conopidă mărunțită, brânză rasă, ouă și condimente. Coaceți crusta în cuptor până când devine crocantă, apoi adăugați sos de roșii , cașcaval și topping-uri keto-friendly, cum ar fi bacon, ciuperci sau ardei gras.

🧠Întrebări frecvente

1. Ce este dieta Keto și cum funcționează?

Dieta Keto este o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și bogată în grăsimi sănătoase, care determină corpul să intre într-o stare metabolică numită “cetoză”. În această stare, organismul arde grăsimile pentru energie în locul carbohidraților. Acest lucru poate duce la pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății.

2. Ce alimente sunt permise în dieta Keto?

Dieta Keto se concentrează pe alimente bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi carne, pește, ouă, lactate integrale, nuci și semințe, legume cu conținut scăzut de carbohidrați și uleiuri sănătoase, cum ar fi uleiul de cocos și uleiul de măsline. Alimentele bogate în carbohidrați, cum ar fi pâinea, paste și dulciurile, sunt evitate.

3. Care sunt beneficiile dietei Keto?

Dieta Keto poate avea mai multe beneficii, printre care pierderea în greutate, reducerea nivelului de zahăr din sânge, îmbunătățirea rezistenței la insulină, creșterea nivelului de energie și îmbunătățirea funcției cognitive. De asemenea, poate fi utilă în tratarea unor afecțiuni precum epilepsia și sindromul ovarului polichistic.

4. Există riscuri sau efecte secundare asociate cu dieta Keto?

Dieta Keto poate avea unele efecte secundare temporare, cum ar fi cetoza adaptativă, care poate provoca oboseală, amețeală și iritabilitate. De asemenea, unele persoane pot experimenta constipație sau deficiențe de nutrienți. Este important să consulți un specialist în nutriție înainte de a începe dieta și să monitorizezi îndeaproape starea ta de sănătate pe parcursul acesteia.

5. Ce alimente trebuie evitate în dieta Keto?

În dieta Keto, trebuie evitate alimentele bogate în carbohidrați, cum ar fi pâinea, paste, orezul, cartofii, dulciurile și băuturile îndulcite. De asemenea, trebuie să fii atent la alimentele procesate care pot conține carbohidrați ascunși sau zahăr adăugat.

6. Este dieta Keto potrivită pentru toată lumea?

Dieta Keto poate fi eficientă pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății pentru mulți oameni, dar nu este potrivită pentru toată lumea. Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele cu anumite afecțiuni medicale sau care iau anumite medicamente ar trebui să consulte medicul înainte de a începe dieta. De asemenea, este important să fie respectată în mod corect și să se acorde atenție unei alimentații echilibrate și unui stil de viață sănătos în general.

👇Citește și aceste articole:

 • Alergia la polen: cauze, simptome, tratament 🌼
  Vrei să afli mai multe despre alergia la polen și cum să o gestionezi? În acest articol vei afla tot ce trebuie să știi despre alergia la polen, de la cauze și simptome până la tratamente și prevenție. Vei descoperi, de asemenea, câteva remedii naturale și resurse utile pentru a face față alergiei la polen. Nu lăsa polenul să-ți strice primăvara și vara. Citește acest articol și află cum să te bucuri de aer liber fără strănut și mâncărimi.
 • Albinismul: cauze, simptome și diagnostic 🌟
  Albinismul este o afecțiune rară și incurabilă care afectează culoarea pielii, părului și ochilor și determină probleme vizuale diverse. În acest articol vei afla ce este albinismul, care sunt cauzele, simptomele și diagnosticul acestei afecțiuni și cum se poate îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu albinism. Vei afla și despre tratamentele existente și cele experimentale pentru albinism
 • ADHD: Ce este, cum se manifestă și cum se tratează
  ADHD este o tulburare neurodezvoltativă frecventă, care afectează capacitatea de a se concentra, de a se controla impulsurile și de a fi activ la nivel […]
 • Infecția cu rotavirus la copii – Simptome si cauze. Tot ce trebuie sa stii!
  Infecția cu rotavirus la copii este cea mai frecventă cauză de diaree severă la copiii sub 5 ani. Aflați cum vă puteți proteja copilul de acest virus periculos.
 • Pierderea masei musculare la persoanele in vârsta: cauze și prevenire
  Aflați de ce apare pierderea masei musculare și cum să o preveniți. Descoperiți metode eficiente pentru a vă menține puterea și tonusul muscular. Investiți în sănătatea dumneavoastră!
Dieta keto - ghid complet pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Dieta keto - ghid complet pentru pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Dieta PSMF-secretul slăbirii rapide
Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii