Diferențe între anorexie și bulimie

Diferențe între anorexie și bulimie

Anorexia și bulimia două tulburări diferite care au unele asemănări și unele diferențe.

Tulburările de alimentație, cum ar fi anorexia sau bulimia, sunt afecțiuni legate de o imagine corporală distorsionată și de idei nesănătoase despre alimentație. Cititi mai departe pentru a afla ce diferențe între anorexie și bulimie exista pentru a le putea aborda cu succes.

Tulburările de alimentație sunt o problemă care ține în alertă orice părinte sau educator. Dintre acestea, trebuie să evidențiem în mod special anorexia și bulimia ca fiind două dintre cele mai îngrijorătoare afecțiuni. Ambele cauzează un mare disconfort celor care suferă de ele.

Nu este ușor să faci diferența între ele, deoarece ambele tulburări sunt adesea confundate. Cu toate acestea, deși pot părea a fi la fel, adevărul este că atât simptomele, cât și tratamentul vor fi diferite în funcție de fiecare.

Dacă credeți că o persoană apropiată are comportamente nesănătoase față de mâncare, ar trebui să fiți în alertă în cazul în care aceasta dezvoltă o tulburare de alimentație. Aceste tulburări de alimentație nu sunt ușor de recunoscut. Cu toate acestea, cunoașterea diferențelor dintre anorexie și bulimie va ajuta la clarificarea lucrurilor.

Este anorexie sau este bulimie?

Atât anorexia, cât și bulimia sunt tulburări de alimentație. În esență, aceste tipuri de tulburări se caracterizează prin îngrijorarea excesivă cu privire la percepția fizică, precum și prin distorsionarea corpului. De asemenea, există o teamă irațională de a lua în greutate.

Diferența dintre ele este vizibilă mai ales în comportamentele și eforturile depuse pentru a slăbi. De aceea, trebuie să fii atent la comportamente ciudate sau la schimbări bruște ale aspectului fizic. În continuare, analizăm ambele tulburări pentru a le înțelege mai bine.

Ce este anorexia?

După cum spun experții, anorexia nervoasă este o tulburare de alimentație care se caracterizează prin limitarea cantității și calității alimentelor consumate. Cu alte cuvinte, persoanele diagnosticate cu anorexie fac eforturi mari pentru a mânca cât mai puțină mâncare posibil.

Diferențe între anorexie și bulimie
Diferențe între anorexie și bulimie

Ca urmare, persoanele care suferă de anorexie au întotdeauna un indice de masă corporală subponderal. Acest lucru este foarte util atât în identificarea, cât și în diagnosticarea tulburării.

Consecințele pe care le are asupra sănătății fizice sunt diferite pentru fiecare afecțiune. În cazul anorexiei, acestea sunt:

În cele din urmă, o diferență importantă față de bulimie este noțiunea de subțirime. Persoanele care suferă de anorexie asociază subțirimea cu împlinirea personală. Asta înseamnă că fiecare kilogram pe care îl pierd este foarte important pentru ei

Ce este bulimia?

La rândul său, Societatea Argentiniană de Pediatrie explică faptul că bulimia se referă la lipsa de control asupra impulsului de a mânca. Persoanele care suferă de bulimie se înfruptă pentru a-și ușura sentimentele de anxietate. Cu toate acestea, după aceea, se simt vinovate, așa că se curăță pentru a pierde în greutate. De exemplu, vomită și folosesc laxative și diuretice.

Diferențe între anorexie și bulimie
Diferențe între anorexie și bulimie

În ceea ce privește aspectul lor, greutatea persoanelor care suferă de bulimie se schimbă foarte mult. Cu toate acestea, ideea este aceeași ca și în cazul anorexiei: să arate cât mai slabă.

Pe de altă parte, consecințele pe termen lung ale acestei tulburări asupra sănătății fizice sunt următoarele:

În fine, o altă diferență este că persoanele care suferă de bulimie pun în relație slăbiciunea cu fericirea. Acest lucru înseamnă că slăbiciunea este un mijloc pentru un scop, care este acela de a fi fericit. Nu este un scop în sine, așa cum este în cazul anorexiei.

Detectați anorexia și bulimia

Nu trebuie să fiți un expert în sănătate pentru a observa anumite comportamente sau atitudini care indică o tulburare de alimentație. Trebuie doar să fiți atenți la modul în care persoana respectivă mănâncă. De asemenea, este foarte important să le ascultați preocupările legate de felul în care spun că arată.

Dacă aveți de-a face cu persoane diagnosticate cu anorexie sau bulimie, ar trebui să le tratați cu empatie și înțelegere. Nu este ușor să treci printr-o astfel de situație.

Acești oameni au nevoie cel mai mult de persoane de sprijin în care să aibă încredere. Încercarea de a le învinovăți nu numai că este nedreaptă, dar crește și disconfortul și comportamentele negative ale persoanelor care suferă de ele.

Cataplasma remediu natural: La ce folosește?
Reflexologia 5 Beneficii ale practicării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii