Dressing franțuzesc informații nutriționale și beneficii pentru sănătate

Dressing franțuzesc Informații nutriționale și beneficii pentru sănătate

Dressing franțuzesc, un condiment picant, cu un amestec de culori strălucitoare de la muștar, ardei și usturoi pudră. Sosul franțuzesc este un topping versatil și cremos pentru salate, legume la grătar și proteine slabe.

Oarecum asemănător cu thousand island și Catalina dressing, french dressing se diferențiază de alte opțiuni de dressing prin ingredientele sale picante și capacitatea de a fi înlocuit cu ketchup.

Dressing franțuzesc informații nutriționale și beneficii pentru sănătate
Dressing franțuzesc informații nutriționale și beneficii pentru sănătate

Informații nutriționale dressing franțuzesc

Aceste informații nutriționale pentru 30 de grame de dressing franțuzesc, sunt furnizate de USDA.1

120
 • Calorii: 120
 • Grăsime: 11g
 • Sodiu: 250mg
 • Carbohidrați: 5g
 • Fibre: 0g
 • Zaharuri: 3g
 • Proteine: 0g

Carbohidrați

O porție de dressing pentru salată franțuzească conține 5 grame de carbohidrați, care provin din sirop de porumb, zahăr și muștar – toate acestea fiind sub formă de făină, lichid sau pudră.

Grăsimi

Dressingul franțuzesc conține 11 grame de grăsime pe porție. Aceasta reprezintă 17% din doza zilnică recomandată de grăsimi. Numărul total de acizi grași din dressingul franțuzesc este de 1,5 grame pe porție, ceea ce reprezintă 8% din totalul grăsimilor saturate pe care ar trebui să le consumați într-o zi.

CITEȘTE ȘI:
Câtă sare poți consuma pe zi? Noile reglementări FDA

Cu toate acestea, puteți găsi pe piață mărci de dressing franțuzesc cu mai puține grăsimi, realizate cu o cantitate mai mică de ulei de soia sau puteți lua în considerare posibilitatea de a vă face propriul dressing.

Proteine

Dressingul franțuzesc nu conține proteine.

Vitamine și minerale

Dressingul franțuzesc conține aproximativ 250 miligrame de sodiu per porție. Consumatorii sunt sfătuiți să mănânce mai puțin de 2.300 miligrame pe zi, ceea ce reprezintă aproximativ 1 linguriță de sare de masă..2

Nu veți găsi colesterol, calciu, vitamina C, vitamina A, fier sau calciu în cele mai multe mărci de dressing franțuzesc. Dacă doriți să adăugați vitamina C, ați putea încorpora un citric în rețetă atunci când preparați dressingul acasă, în loc să folosiți o marcă cumpărată din magazin. De asemenea, ați putea adăuga suc de lămâie pentru a vă crește aportul de vitamina C.

Calorii

Dressingul franțuzesc este bogat în calorii. În funcție de marcă, dressingul are 120 de calorii pentru o porție de 30 de grame.

Beneficii pentru sănătate

Ingredientele din dressingul franțuzesc conțin vitamine și minerale care pot contribui la beneficiile sale pentru sănătate. Iată o prezentare generală a potențialelor beneficii pentru sănătate ale dressingului franțuzesc.

Dressingul franțuzesc poate îmbunătăți sănătatea ochilor

Vitamina E care se găsește în dressingul franțuzesc ar putea ajuta la scăderea riscului de cataractă, care încețoșează cristalinul, în special pe măsură ce îmbătrânești.

CITEȘTE ȘI:
Carob – ce este și cum îl mănânci?

În studiile observaționale publicate, cercetătorii au constatat că claritatea cristalinului a fost mai bună la participanții care au consumat suplimente de vitamina E și la cei care aveau niveluri mai ridicate de vitamina E în sânge decât la cei care s-au zgârcit la această vitamină necesară.3

Ar putea avea un impact asupra nivelurilor de glucoză și insulină

Oțetul, unul dintre principalele ingrediente din dressingul franțuzesc, ar putea ajuta la scăderea nivelului de glucoză din sânge și de insulină.

O analiză sistematică cuprinzătoare a studiilor de control care au studiat efectele consumului de oțet a constatat că oțetul poate reduce în mod eficient atât nivelul de glucoză, cât și cel de insulină pentru a îmbunătăți controlul glicemic.4 

Dacă nivelurile de glucoză și de insulină sunt probleme importante pentru dumneavoastră, asigurați-vă că citiți și lista de ingrediente pentru a determina cât de mult zahăr a fost adăugat în dressing.

Ar putea menține sănătatea oaselor

Ardeiul iute, care dă culoarea roșie dressingului francez, ar putea ajuta la menținerea sănătății oaselor. Un studiu din 2020 publicat în Food and Nutrition Research a constatat că carotenoidul din paprika a îmbunătățit turnover-ul osos la 100 de femei aflate la postmenopauză, în comparație cu un placebo.5

În cadrul acestui studiu, cercetătorii au administrat unui grup 20 de miligrame de extract de carotenoide de ardei în fiecare zi sau un placebo timp de 24 de săptămâni. Grupul care a consumat extractul a prezentat o degradare a țesutului osos mai mică decât cel care a primit placebo.5

CITEȘTE ȘI:
Coriandrul, beneficii sănătate, nutriție

Alergii

Principalele reacții alergice care apar atunci când se consumă sos franțuzesc se datorează muștarului și maionezei care se găsesc în sos. Deși rare, unele persoane sunt alergice la semințele de muștar.6 În general, reacțiile alergice apar între câteva minute și 2 ore după ce a mâncat.

Reacțiile alergice includ urticarie pe corp, furnicături în gură și umflarea feței și a gâtului. Reacțiile severe pot varia de la dificultăți de respirație până la greață. Dacă prezentați oricare dintre aceste simptome, fie ele ușoare sau grave, trebuie să contactați un medic.

De asemenea, maioneza poate declanșa reacții alergice pentru cei care suferă de alergii la ouă sau lapte, în funcție de ingredientele din maioneză. Și, dacă aveți alte alergii, cum ar fi soia sau grâu, ar trebui să citiți eticheta pentru a vă asigura că nu consumați din greșeală un alergen.

Depozitarea și siguranța alimentelor

Cele mai multe mărci cumpărate din magazin se păstrează în frigider până la 9 luni. Oțetul ajută ca calitatea dressingului să reziste mai mult de jumătate de an. În cazul dressingului făcut în casă, ar trebui să-l aruncați după 2 săptămâni. Versiunile făcute în casă conțin mai puțini conservanți, ceea ce scade durata de păstrare a acestuia.

Ar trebui să păstrați dressingul franțuzesc în frigider odată deschis. Asigurați-vă că strângeți bine sticla pentru a evita stricarea produsului. Dacă trebuie să păstrați dressingul în afara frigiderului pentru o perioadă lungă de timp, acesta se va păstra până la 24 de ore. (Aciditatea pansamentelor cumpărate din magazine împiedică, în general, dezvoltarea bacteriilor).

CITEȘTE ȘI:
La ce este bun turmericul și ce poți găti cu el?

Cu toate acestea, orice dressing lăsat în frigider mai mult de o zi trebuie aruncat pentru a evita intoxicațiile alimentare. Cel mai probabil, va trebui să agiți dressingul de fiecare dată înainte de a-l turna, deoarece textura se va schimba pe măsură ce se așează.

Surse:

 1. USDA, FoodData Dentral. French dressing.
 2. U.S. Food and Drug Administration. Nutrition C for FS and A. Sodium in your diet.
 3. Rizvi S, Raza ST, Ahmed F, Ahmad A, Abbas S, Mahdi F. The role of vitamin e in human health and some diseasesSultan Qaboos Univ Med J. 2014;14(2):e157-e165. PMID:24790736
 4. Shishehbor F, Mansoori A, Shirani F. Vinegar consumption can attenuate postprandial glucose and insulin responses; a systematic review and meta-analysis of clinical trialsDiabetes Res Clin Pract. 2017;127:1-9. doi:10.1016/j.diabres.2017.01.021
 5. Umigai N, Kozai Y, Saito T, Takara T. Effects of paprika carotenoid supplementation on bone turnover in postmenopausal women: a randomized, double-blind, placebo-controlled, parallel-group comparison studyFood Nutr Res. 2020;64:10.29219/fnr.v64.4565. Published 2020 Oct 6. doi:10.29219/fnr.v64.4565
 6. Pałgan K, Żbikowska-Gotz M, Bartuzi Z. Dangerous anaphylactic reaction to mustardArch Med Sci. 2018;14(2):477-479. doi:10.5114/aoms.2016.60580
Arată mai multe +
Mustarul Dijon, un condiment francez clasic
Piper negru beneficii sănătate și nutriție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii