Durerea de inimă simptome cauze tratamente

Durerea de inimă: toate simptomele și cauzele ce o provoacă

Durerile de inimă sunt adesea asociate cu alte afecțiuni, cum ar fi durerile în piept, dificultăți de respirație, amețeli și palpitații. Aflați mai multe despre aceste simptome și cauzele lor.

Există multe motive pentru durerea de inimă și ar trebui să fie diagnosticate cât mai devreme posibil. În timp ce stresul și oboseala pot duce la dureri de inimă, acestea pot fi, de asemenea, un semn de boală cardiovasculară, ale cărei consecințe pot fi grave.

Durerea de inimă: toate simptomele și cauzele ce o provoacă
Durerea de inimă: toate simptomele și cauzele ce o provoacă

Durerea de inimă, cum să definești durerea?

Ce este o durere de inimă?

Durerea de inimă este o durere în piept, în partea stângă a sânului. Se poate prezenta ca :

Cum recunoști durerea de inimă?

Durerea cardiacă este adesea descrisă ca o senzație de intepaturi în inimă. Acesta poate fi experimentata ca :

Durerea de inimă se poate prezenta și ca :

Care sunt factorii de risc?

Apariția durerilor de inimă poate fi favorizată de anumiți factori de risc. Acestea afectează ritmul cardiac prin apariția unor nereguli. În special, acestea pot duce la hipertensiune arterială.

Factorii de risc includ:

 • stres, anxietate și panică
 • lipsa de activitate fizică
 • o dietă proastă
 • anumite medicamente
 • oboseală
 • cofeina
 • fumat
 • vârstă

Ce cauzează durerea de inimă?

Deși există anumiți factori de risc pentru durerile de inimă, acestea se pot datora dezvoltării bolilor cardiovasculare.

1. Este un atac de cord care durează

O durere bruscă, severă și persistentă în inimă poate fi un semn de atac de cord. Asistența medicală de urgență este esențială, deoarece miocardul, mușchiul cardiac, este afectat.

2. Este o embolie pulmonară

Durerea intensă și persistentă la nivelul inimii poate fi, de asemenea, un semn de embolie pulmonară. Aceasta este cauzată de formarea unui cheag în artera pulmonară. Necesită asistență medicală promptă pentru a evita riscul de complicații.

3. Dureri de inimă la efort, poate fi angină pectorală

Durerea în timpul sau după exerciții fizice se poate datora anginei pectorale, cunoscută și sub numele de angină pectorală. Aceasta rezultă dintr-o cantitate insuficientă de oxigen în mușchiul cardiac.

4. Durerea inimii in timpul respirației, este pericardită

Durerea severă la nivelul inimii poate fi cauzată de pericardită acută. Această boală este o inflamație a pericardului, o membrană care înconjoară inima. Este adesea de origine infecțioasă. În cazul pericarditei, durerea este deosebit de severă atunci când inspiră.

Care este riscul de complicații din cauza bolilor de inimă?

Care sunt complicațiile durerii de inimă?

Durerea de inimă poate persista și crește în intensitate în timp. În lipsa unei atenții medicale prompte, durerile cardiace severe sau persistente pot duce la insuficiență cardiacă și la complicații grave. Prognosticul poate pune în pericol viața.

Durerea de inimă, când ar trebui să vă faceți griji?

În cazul unei dureri de inimă, anumite semne ar trebui să tragă un semnal de alarmă și să necesite asistență medicală urgentă. Acest lucru se întâmplă în special atunci când :

{{ content }}

Ce să faci daca ai dureri de inimă?

Consultatie de urgență

O durere foarte severă și/sau persistentă la nivelul inimii necesită asistență medicală imediată. Serviciile medicale de urgență trebuie să fie contactate la numărul 15 sau 112.

Examinare clinică

Dacă situația nu este o urgență medicală, examinarea durerii de inimă poate fi efectuată de un medic generalist.

Examene suplimentare

În funcție de rezultatele examenului clinic, pot fi solicitate sfaturi și teste suplimentare. Se poate recomanda o programare la un cardiolog.

Tratarea cauzei durerii de inimă

Tratamentul durerii de inimă depinde în primul rând de cauza durerii. În special, anumite medicamente pot fi prescrise pentru a combate ritmul cardiac neregulat.

Prevenirea apariției durerilor de inimă

Unele dureri de inimă pot fi prevenite prin limitarea factorilor de risc. Printre acestea se numără:

 • Adoptați o dietă sănătoasă și echilibrată;
 • Mențineți o activitate fizică regulată;
 • limitați consumul de produse cu efecte stimulatoare;
 • limitați factorii de stres.
Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

A fost util articolul Durerea de inimă: simptome, cauze, tratamente ? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

Mituri și realități despre colesterolul mărit: Ce trebuie să știți
Top 20 alimente bogate în estrogen pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta
Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii