12.6 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022

Efectele secundare urâte ale consumului de cartofi prăjiți, potrivit științei

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Potrivit unui studiu efectuat pe aproape 4.500 de adulți și publicat în The American Journal of Clinical Nutrition, efectele consumului de cartofi prăjiți de mai mult de două ori pe săptămână sunt destul de majore. Practic, dublează riscul de a muri prematur.

În acest articol discutăm ce spun cercetătorii despre efectele secundare ale consumului de cartofi prăjiți in mod excesiv și ce ar trebui să facem pentru a evita aceste riscuri pentru sănătate.

Indiferent, dacă acest lucru nu este suficient pentru a vă convinge să renunțați la cartofii prăjiți, continuați să citiți pentru a afla efectele consumului de cartofi prăjiți consumați in mod constant si cu ce boli te poți confrunta.

Efectele secundare urâte ale consumului de cartofi prăjiți, potrivit științei
Stomacul tău poate începe să te doară

Stomacul tău poate începe să te doară

Având în vedere că grăsimile sunt digerate mai greu de organism decât carbohidrații și proteinele – și că acestea conțin mai multe calorii ca urmare a modului în care sunt gătite – este sigur că cartofii prăjiți vor rămâne în stomac mult mai mult timp decât dacă vă îndopați cu alimente mai sănătoase.

Ca urmare, un studiu publicat în revista Ultrasound International Open a constatat că este mai probabil să aveți dureri de stomac.

În plus, greața, diareea, balonarea și crampele pot apărea ca urmare a digestiei unice a organismului tău cu privire la alimentele prăjite.

CITEȘTE ȘI:
10 cauze ale durerii de genunchi
Efectele secundare urâte ale consumului de cartofi prăjiți, potrivit științei
Persoanele cu niveluri de grăsimi trans în sânge au cu până la 75% mai multe șanse de a dezvolta boala Alzheimer

Creierul tău va devini încețoșat

Având în vedere că sunt prăjiți în uleiuri hidrogenate, cartofii prăjiți conțin o cantitate mare de grăsimi trans, care cresc colesterolul rău și scad colesterolul bun. Efectul profund al acestui lucru este că îți vei crește riscul de boli de inimă.

Potrivit unui studiu de 10 ani care a implicat 1.600 de persoane în vârstă din Japonia și care a fost publicat în revista Neurology, persoanele cu cele mai ridicate niveluri de grăsimi trans industriale în sânge au avut cu până la 75% mai multe șanse de a dezvolta boala Alzheimer sau demență.

Acesta este unul dintre multele motive pentru care cartofii prăjiți nu se numără printre cele mai bune alimente pentru creierul tău.

Sistemul tău imunitar ar putea suferi modificări

Potrivit unui studiu publicat în revista Current Opinion in Clinical Nutrition & Metabolic Care, consumând o dietă bogată în grăsimi și grăsimi (ceea ce, dacă consumi mulți cartofi prăjiți, cu siguranță faci), ai putea să îți afectezi microbiomul intestinal prin stimularea bacteriilor nesănătoase și diminuarea bacteriilor mai sănătoase din organism.

Având în vedere rolul intestinului de a ajuta la informarea sistemului imunitar al organismului, ați putea să vă expuneți corpul la boli și afecțiuni.

Consumul excesiv de cartofi prajiti crește riscul de boli de inimă
Consumul excesiv de cartofi prăjiți crește riscul de boli de inimă

Îți vei crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral

Un studiu efectuat pe aproximativ 150.000 de veterani militari, realizat de cercetătorii de la Departamentul de Afaceri al Veteranilor din SUA și de la Centrul de Cercetare și Informare Epidemiologică a Veteranilor din Massachusetts, a constatat că cei care consumă alimente prăjite de trei ori pe săptămână au un risc cu 7% mai mare de atac de cord și de accident vascular cerebral.

CITEȘTE ȘI:
Cataracta: Cauze, simptome diagnostic tratament

Dacă participanții la studiu consumau alimente prăjite în fiecare zi, riscul lor se dubla la 15 la sută. “Constatările noastre oferă dovezi pentru o asociere dependentă de doză între consumul de alimente prăjite și incidența [bolilor coronariene]”, au concluzionat cercetătorii.

Vei lua în greutate

Fapt: Când alimentele sunt prăjite în grăsime, ele devin super bombe calorice. Pentru a oferi doar un singur exemplu de dovezi care să susțină legătura dintre cartofi prăjiți și talia dumneavoastră – și, cu siguranță, sunt multe – un studiu publicat în The American Journal of Clinical Nutrition a constatat că consumul de alimente prăjite a fost direct legat de cazurile de obezitate.

Acesta este unul dintre multele motive pentru care cartofii prăjiți ocupă un loc fruntaș în topul celor mai nesănătoase alimente rapide de pe planetă.

{{ content }}

A fost util articolul Efectele secundare urâte ale consumului de cartofi prăjiți, potrivit științei? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete