24.5 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022

Este o alergie sau o răceală? Iată cum să faci diferența

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Strănut, tuse, picurare postnazală… Nu este întotdeauna ușor să faci diferența dintre alergiile sezoniere și răceli. „Există o suprapunere destul de mare a simptomelor”, spune Sanjeev Jain, MD, alergolog și imunolog la Columbia Allergy.

Copilul meu are alergii?

Copiii dezvoltă alergii atunci când anumite substanțe (alergeni) pătrund în corpul lor, iar sistemul lor imunitar produce anticorpi și histamină pentru a evita riscul. Acest lucru creează un răspuns inflamator care duce la strănut, strănut, mâncărimi ale ochilor și alte simptome de alergie.

În funcție de cauză, alergiile copilului dumneavoastră pot fi sezoniere sau pe tot parcursul anului. „Alergiile sezoniere se datorează adesea unei creșteri a numărului de polen al anumitor plante din zona dumneavoastră”, spune dr. Jain.

Declanșatorii alergiei variază în funcție de sezon, dar includ buruieni, ierburi, copaci și unele mucegaiuri. Pe de altă parte, „alergiile pe tot parcursul anului pot fi adesea atribuite alergenilor din interior, cum ar fi părul de pisică și câine, acarienii de praf, mucegaiul și gândacii”, spune dr. Jain.

CITEȘTE ȘI:
9 întrebări despre tulburarea bipolară
Este o alergie sau o raceala? Iată cum să faci diferența
Este o alergie sau o raceala? Iată cum să faci diferența

Simptomele alergiilor includ:

Copilul meu este răcit?

Răcelile obișnuite apar atunci când un virus (de obicei un rinovirus) pătrunde în organism prin ochi, nas sau gură. Odată ce virusul este în corpul tău, se reproduce până când sistemul tău imunitar sau medicamentele sunt capabile să-l combată. Simptomele apar de obicei în câteva zile de la expunerea la virus și pot include:

  • Nas care curge sau înfundat (mucusul poate fi galben sau verde)
  • Durere de gât
  • Tuse
  • Oboseală
  • Congestionare
  • Dureri musculare
  • Strănut
  • Febra mica
  • Cefalee ușoară
Este o alergie sau o raceala? Iată cum să faci diferența
Este o alergie sau o raceala? Iată cum să faci diferența

Alergii sau răceală: cum să faceți diferența

Încă nu ești sigur dacă simptomele copilului tău indică alergii sau răceală? Iată șase diferențe esențiale dintre ele, care pot ajuta la diagnosticarea copilului și la un tratament adecvat.

Răceala este mai probabil să provoace febră.

Răcelile și alergiile obișnuite au unele suprapuneri în simptome. Acestea fiind spuse, febra de grad scăzut apare rar cu alergii. Durerile de cap, durerile în gât și răgușeala sunt, de asemenea, mai frecvente în cazul răcelilor.

Simptomele alergiei tind să urmeze un model.

Mulți pacienți cu alergii au prezentat simptome înainte. Simptomele se vor dezvolta într-un model, în funcție de tipul de alergen, explică dr. Jain. „Simptomele alergiilor cauzate de alergenii din exterior (cum ar fi polenul, iarba, copacii și buruienile) apar adesea în același timp în fiecare an într-o anumită locație geografică.” De exemplu, un copil cu alergii la ambrozie va experimenta strănut, adulmecare și mâncărimi la ochi în fiecare toamnă.

CITEȘTE ȘI:
Boala celiacă: Simptome, cauze și tratament

Acestea fiind spuse, simptomele cauzate de alergenii din interior (cum ar fi părul animalelor de companie, acarienii de praf și mucegaiul) pot apărea pe tot parcursul anului.

Alergiile pot persista săptămâni sau luni.

Răceala durează de obicei 10-14 zile, în timp ce alergiile sezoniere pot persista săptămâni sau luni (în funcție de prevalența alergenului). Copiii sub 6 ani tind să aibă în medie șase până la opt răceli pe an, iar copiii mai mari în medie două pe an.

Expunerea la anumite substanțe poate agrava simptomele alergiei.

Simptomele alergiei se agravează de obicei odată cu expunerea mai frecventă la alergen și se ameliorează atunci când expunerea este redusă. De exemplu, să presupunem că un copil are o alergie la acarieni.

Probabil că vor experimenta strănut și congestie nazală în timp ce sunt în casa lor, dar simptomele se vor îmbunătăți după ce vor petrece timp în curte. Din acest motiv, simptomele alergiei pot fi intermitente și pot varia de-a lungul zilei și a săptămânii.

Simptomele răcelii nu vor varia mult pe parcursul zilei.

Virușii care provoacă răceli se repetă până când sistemul imunitar (sau medicamentele) al copilului dumneavoastră le combate. Din acest motiv, este mai puțin probabil ca simptomele să varieze ca severitate pe parcursul zilei sau să varieze foarte mult de la o zi la alta.

CITEȘTE ȘI:
Itioza recesivă legată de cromozomul X: simptome, tratament

Alergiile sezoniere nu apar în timpul iernii, dar răcelile apar de obicei.

Răcelile comune sunt mai probabil să apară în lunile de toamnă și iarnă, unde alergiile sezoniere tind să apară mai puțin în timpul iernii. Într-adevăr, alergiile sezoniere apar cel mai adesea primăvara, vara sau toamna (dar alergiile pot apărea pe tot parcursul anului).

Întrebări frecvente

Alergiile provoacă tuse?

Tusea poate fi un efect secundar frustrant al alergiilor. Acest simptom poate fi declanșat de alergeni precum polenul de copaci și iarba, părul de animale, acarienii din praf și sporii de mucegai, mucegai sau ciuperci.

Alergiile pot provoca dureri de gât?

Da, uneori alergiile pot provoca dureri în gât – printre alte simptome. Totul face parte din modul în care organismul tău se protejează împotriva reacțiilor alergice. După expunerea la un declanșator alergic, corpul tău eliberează în sânge substanțe chimice numite histamine

Cum sună o tuse de alergie?

Tusea alergică este caracterizată de un sunet puternic cu intensitate și forță. Este cauzată de o iritație la nivelul căilor respiratorii, care este declanșată de elemente precum polenul, poluarea aerului, fumul chimic, praful și altele asemenea”.

A fost util articolul Este o alergie sau o răceală? Iată cum să faci diferența? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete