2.7 C
București
joi, ianuarie 26, 2023

Experiențele misterioase reduc frica de moarte

Trebuie să citești asta...

Ce au în comun experiențele apropiate de moarte și influența drogurilor psihedelice? Ambele reduc teama oamenilor de moarte.

Potrivit forskning.no, cercetătorii de la universitatea americană John Hopkins University într-un studiu publicat recent a investigat similitudinile dintre experiența de a fi suspendat între viață și moarte și cea de a fi sub influența drogurilor psihedelice.

Rezultatele au arătat că ambele grupuri au avut un efect remarcabil de egal în relația lor cu moartea.

Cercetătorii au adunat 3.000 de participanți pentru studiu, dintre care o treime avuseseră o experiență de moarte apropiată, în timp ce restul avuseseră experiențe mistice asociate cu administrarea de LSD, psilocibină, DMT sau ayahuasca, care au fost folosite inițial de șamani în America de Sud.

Aici, s-a constatat că 90 la sută dintre toți participanții – atât cei cu experiențe de moarte apropiată, cât și cei cu psihedelice – au experimentat o reducere a fricii de moarte. De asemenea, evenimentul îi făcuse să fie mai curioși și să aibă o atitudine mai pozitivă față de moarte.

De asemenea, cele două grupuri au răspuns în mod egal că experiențele au avut un impact spiritual sau personal și că le-au oferit o perspectivă psihologică.

Dar grupul care a avut experiențe de moarte apropiată fără droguri psihedelice a raportat mai des că evenimentul a fost cel mai semnificativ din viața lor. Și același grup avusese, de asemenea, mai des experiența de a fi în contact cu morții.

CITEȘTE ȘI:
Oamenii de știință: părinții dependenți de social media sunt mai predispuși să țipe și să-și certe copiii

Potrivit forskning.no, studiul a arătat că ambele tipuri de experiențe schimbă atitudinea cuiva față de moarte și că este posibil să se folosească drogurile psihedelice pentru a ajuta persoanele care suferă de frica de moarte.

Cu toate acestea, există câteva avertismente importante în ceea ce privește concluziile studiului. Cercetătorii au recrutat participanții prin intermediul unor anunțuri online care căutau persoane care au avut experiențe anormale care le-au schimbat viziunea asupra morții.

Prin urmare, nu este sigur că participanții la studiu sunt reprezentativi pentru toate persoanele care au avut o experiență de moarte apropiată sau au luat droguri psihedelice.

Sursă: forskning.no.

Citește și aceste articole:

Articolele de pe acest site au doar scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica orice rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITEȘTE ȘI:
7 Plante adaptogene pentru combaterea stresului
Urmărește-ne și pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete