18.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

Experții consideră că aceste 5 obiceiuri duc la îmbătrânirea pielii

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

“Dacă îți pasă de felul în care arată pielea ta, luptă pentru tinerețea ei. De fapt, nu este atât de greu de făcut. Așa spune Melissa Mayer, un estetician și nutriționist din Sydney care concepe dieta echipei olimpice australiene.

Există cauze interne și externe ale îmbătrânirii. Cele interne sunt cele asupra cărora avem puțin sau deloc control – cu alte cuvinte, trecerea timpului și genetica. Factorii externi care afectează direct pielea pot fi, totuși, influențați.

Soarele este probabil primul lucru la care vă veți gândi, dar există o mulțime de alte obiceiuri cotidiene aparent inofensive care vă pot distruge pielea.

Să te duci la culcare cu machiajul pe tine

Să nu te speli înainte de culcare este o modalitate sigură de a înfundă porii și de a provoca iritații, dar știai că poate duce și la îmbătrânirea pielii? În primul rând, astfel de probleme cauzează inflamarea pielii, agravând îmbătrânirea.

În al doilea rând, dacă nu vă curățați bine pielea, orice ser sau loțiune anti-îmbătrânire pe care o folosiți noaptea poate să nu acționeze eficient și să nu pătrundă în bariera reziduurilor de machiaj din timpul zilei. În concluzie: curățarea feței înainte de culcare este nenegociabilă.

Experții consideră că aceste 5 obiceiuri duc la îmbătrânirea pielii
Experții consideră că aceste 5 obiceiuri duc la îmbătrânirea pielii

Demachierea cu exces de zel

Modul exact în care vă spălați și vă demachiați este foarte important. Trebuie să înțelegeți că pielea, în special cea din jurul ochilor, este un țesut sensibil și delicat. Nu o trageți sau întindeți, deoarece acest lucru poate contribui la apariția ridurilor și a pliurilor.

CITEȘTE ȘI:
Top 5 greșeli pe care le faci când te speli pe față

Cel mai bine este să faceți un duș peste noapte, expunându-vă fața la apă timp de cel puțin 5 minute. Apoi, urmați un proces de curățare în două etape: mai întâi îndepărtați machiajul cu apă micelară delicată și apoi folosiți un detergent delicat pentru a îndepărta resturile persistente de rimel, ruj sau fond de ten.

Iubesc zahărul

Zahărul poate provoca inflamații severe în tot corpul, inclusiv în piele. Acest lucru duce la o degradare timpurie a colagenului și, în cele din urmă, la apariția ridurilor.

Zahărul declanșează un proces cunoscut sub numele de glicare – acesta are loc atunci când proteinele sunt expuse la niveluri ridicate de zahăr din sânge. Sistemul imunitar nu reușește să recunoască aceste molecule și apare o inflamație, ceea ce duce la îmbătrânirea celulelor.

Desigur, este mai ușor de spus decât de făcut, dar încercați să vă limitați pe cât posibil consumul de zahăr. Înlocuiți-l cu fructe, dacă este posibil, sau cel puțin optați pentru ciocolată amăruie în loc de ciocolată cu lapte sau albă.

Buze mereu strânse

Aproximativ 90% dintre pacienții mei au mici riduri verticale (încrețituri) în jurul buzelor – numite și “riduri ale fumătorului”, deși fumatul nu are nimic de-a face cu acestea. Strângerea constantă a buzelor, la care nu ne gândim, este cea care provoacă ridurile. Și dragostea pentru guma de mestecat, paiele și paiele de cocktail sunt alte lucruri care contribuie la aceste riduri.

CITEȘTE ȘI:
10 repelente naturale de țânțari care funcționează cu adevărat

Pentru a evita injecțiile cu botox și alte tratamente pentru buze, învățați relaxarea facială, masajele labiale și gimnastica facială. Și pentru ca colțurile buzelor să nu se vadă în jos – efectul perpetuu al feței nefericite – zâmbește întotdeauna puțin!

Desigur, masajele sunt mai bine lăsate pe seama profesioniștilor, dar o simplă rutină zilnică de autoîngrijire de 3 minute este la îndemâna oricui.

Aplicați mai întâi crema hidratantă pe față. Masați ușor zona cu vârful degetelor, cu mișcări circulare, de la colțurile buzelor spre aripile nasului și centrul obrajilor. În plus, ciupiți și bateți ușor pielea pentru a stimula circulația.

O viață întreagă “la telefon

Sigur, suntem dependenți de gadgeturi, dar, printre alte probleme, acestea provoacă îmbătrânirea pielii noastre. Mă refer la lumina albastră emisă de ecranele electronice. Aceasta poate pătrunde în piele chiar mai adânc decât razele ultraviolete ale soarelui, provocând ruperea colagenului. Așadar, verificați dacă telefonul dvs. are un filtru albastru și activați-l.

Ridurile din jurul ochilor se pot forma din cauza strâmbării frecvente a ochilor, în timp ce ridurile de la nivelul gâtului pot fi cauzate de înclinarea constantă a capului. Modificați dimensiunea fontului de pe ecran sau cumpărați ochelari. Iar un cap înclinat perpetuu poate fi salvat doar prin voința ta. Țineți telefonul în așa fel încât capul să fie o “prelungire directă” naturală a coloanei vertebrale, nu un mugur de floare ofilit.

CITEȘTE ȘI:
Cum se aplică crema de față dimineața și seara

Mulți oameni uită adesea să aibă grijă de mâinile lor și aplică cremă doar atunci când pielea lor începe să se usuce. La fel cum vă aplicați machiajul zilnic, ar trebui să vă gândiți și la mâinile dumneavoastră în mod frecvent. Puteți aplica pur și simplu orice produs de îngrijire a pielii pe care îl folosiți pe dosul mâinii și îl puteți freca.

Citește și aceste articole:

Urmărește-ne și pe:
- Advertisement -

Ultimele rețete