17.1 C
București
marți, martie 21, 2023

Fructe și legume pentru prevenirea cancerului

Fructele și legumele sunt surse excelente de vitamine și minerale esențiale pentru prevenirea și combaterea cancerului. Descoperă fructele și legumele recomandate pentru a te proteja!

Trebuie să citești asta...

Fructele și legumele sunt elemente esențiale pentru prevenirea cancerului. Acestea conțin vitamine și minerale, antioxidanți și alte substanțe nutritive care pot ajuta la reducerea riscului de a dezvolta cancer.

Descoperă cum anumite fructe și legume recomandate pot ajuta la prevenirea cancerului și la menținerea unei stări de sănătate optime. Află care sunt cele mai bune fructe și legume pentru prevenirea cancerului și începe să le incluzi în meniul tău zilnic!

Mere

Fructe și legume pentru prevenirea cancerului
Mere. Fructe și legume pentru prevenirea cancerului

Un măr asigură cel puțin 10 la sută din doza zilnică recomandată de vitamina C și fibre.

Fibrele alimentare reduc riscul de cancer în mai multe moduri, inclusiv prin faptul că ajută la controlul greutății corporale.

Bacteriile benefice folosesc pectina și cea mai mare parte a fibrelor alimentare din mere pentru a proteja celulele colonului împotriva cancerului.

Grapefruit

Fructe și legume pentru prevenirea cancerului
Grapfruit. Fructe și legume pentru prevenirea cancerului

Acest fruct este o sursă de vitamina C, iar varietățile roșii conțin carotenoizi (inclusiv licopen și beta-caroten).

În studiile de laborator, s-a constatat că grepfrutul ajută la autodistrugerea celulelor canceroase de colon, de piele, de plămâni, de stomac și de sân.

Compușii pe care îi conține reduc inflamația și cresc numărul de enzime care împiedică celulele canceroase să acționeze.

Vitamina C protejează ADN-ul împotriva deteriorării și previne formarea de substanțe cancerigene.

Dovleac

Fructe și legume pentru prevenirea cancerului
Dovleac. Fructe și legume pentru prevenirea cancerului

Numeroase studii au dovedit că fibrele alimentare din dovleac ajută la reducerea grăsimii corporale. Excesul de grăsime este asociat cu un risc mai mare de apariție a cancerului.

CITEȘTE ȘI:
Vitamina B3 niacina: 10 beneficii, utilizări și surse alimentare

Dovleacul este o sursă excelentă de carotenoizi, inclusiv: alfa-caroten și beta-caroten, care pot acționa ca antioxidanți.

Organismul nostru le transformă în vitamina A, care este importantă pentru un sistem imunitar sănătos și pentru menținerea celulelor sănătoase.

Usturoi

Fructe și legume pentru prevenirea cancerului
Usturoi. Fructe și legume pentru prevenirea cancerului

Există dovezi că usturoiul reduce șansele de a dezvolta cancer colorectal. Încetinește sau oprește creșterea tumorilor de prostată, gât, vezică urinară și stomac.

Usturoiul poate fi consumat în cantități mici în fiecare zi. Încercați să mestecați pătrunjel proaspăt, frunze de mentă sau un măr pentru a reduce mirosul specific din gură după ce ați mâncat.

Roșii

Fructe și legume pentru prevenirea cancerului
Rosii. Fructe și legume pentru prevenirea cancerului

Roșiile conțin antioxidanți importanți care protejează organismul de radicalii liberi dăunători.

Oamenii de știință au demonstrat că aceste legume scad riscul de cancer de prostată. Aceștia au descoperit că bărbații care mâncau roșii de cel puțin două ori pe săptămână aveau o incidență cu 24-36% mai mică a cancerului de prostată.

Licopenul, care se găsește în roșii, absoarbe radicalii liberi, care se formează în timpul metabolismului în organism și care pot deteriora structura genetică a celulelor.

Roșiile tratate termic sunt mai sănătoase decât cele proaspete, deoarece cantitatea de licopen crește atunci când sunt încălzite.

Citește și aceste articole:

Fructe și legume pentru prevenirea cancerului

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Ultimele rețete