12.6 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022

Fructele Kiwi 10 motive pentru care trebuie să le mănânci

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Totul despre fructele kiwi, calorii, beneficii contraindicatii

Dacă nu ați încercat niciodată fructele kiwi, s-ar putea să vă îndreptați spre magazinul alimentar după ce veți citi toate modurile în care acesta vă poate îmbunătăți sănătatea. Asta pentru că nutriția fructului de kiwi oferă o cantitate imensă de beneficii pentru sănătate.

Știați, de exemplu, că fructele kiwi sunt unele dintre cele mai bogate alimente cu vitamina C din lume? DA este adevărat.

Doar o ceașcă de kiwi furnizează aproape 275% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Fitonutrienții benefici ai fructelor de kiwi, combinați cu gama fantastică de vitamine și minerale pe care le oferă nutrienții din kiwi, creează un fruct delicios, bogat în vitamine și minerale, cu o listă impresionantă de beneficii pentru sănătate.

Kiwi, numit și grepfrutul chinezesc, se găsește în diferite varietăți – kiwi auriu și kiwi verde fiind cele mai populare.

Acest fruct se adaugă cu ușurință la salate de fructe, la smoothie-uri și la alte mese și gustări delicioase, iar kiwi este, de asemenea, foarte bun ca atare. Pulpa fructului este dulce, cremoasă și delicioasă.

Poți mânca pielea de kiwi? Pielea sa pufoasă este asemănătoare cu cea a unei piersici, iar fructul poate fi savurat cu sau fără ea.

Smoothie din fructe kiwi lime si menta
Smoothie din fructe kiwi lime si menta

Câte calorii au fructele kiwi? Informații nutriționale

Un kiwi mare, proaspăt, crud și fără coajă (aproximativ 91 de grame) are un conținut de aproximativ:

55
 • 55,5 calorii
 • 13,3 grame de carbohidrați
 • 1 gram de proteine
 • 0,5 grame de grăsime
 • 2,7 grame de fibre
 • 84,4 miligrame de vitamina C (141% DV)
 • 36,7 micrograme de vitamina K (46% DV)
 • 284 miligrame de potasiu (8% DV)
 • 1,3 miligrame de vitamina E (7% DV)
 • 0,1 miligrame de cupru (6% VD)
 • 22,7 micrograme de acid folic (6% VD)
CITEȘTE ȘI:
Graviola: Beneficii sănătate și Nutriție

Un fruct cu care kiwi este comparat în mod obișnuit este portocala, deoarece ambele sunt surse bune de vitamina C și alte substanțe nutritive care promovează sănătatea. Ambele fructe au abilități antioxidante și putere de stimulare a imunității.

Ambele pot susține digestia și favorizează detoxifierea și ambele au efecte antiinflamatorii.

Există doar câteva diferențe între beneficiile nutriționale ale kiwi și cele ale portocalei. Fructele Kiwi sunt mai bogate în zahăr, ceea ce face mai greu de gestionat nivelul de zahăr din sânge după consum.

Portocalele au proprietăți antimicrobiene și sunt adesea folosite în produsele de curățare a locuinței. De asemenea, au un miros proaspăt, de citrice.

Care sunt beneficiile fructelor kiwi pentru sănătate?

Acest fruct puternic antioxidant are cantități semnificative de peste 20 de substanțe nutritive vitale. Fructele kiwi sunt sărace în calorii, dar bogate în energie, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru persoanele care încearcă să slăbească.

O alimentație cu fructele kiwi este super sănătoasă pentru inimă datorită nivelului ridicat de potasiu – care ajută la prevenirea nivelului scăzut de potasiu – fibre și vitamina K. S-a dovedit că kiwi reduce simptomele asociate cu bolile respiratorii superioare, precum și cu bolile digestive, cum ar fi sindromul de colon iritabil.

CITEȘTE ȘI:
Murele: 6 beneficii pentru sănătate + Nutriție

Kiwi are elemente care ajută la creșterea și menținerea oaselor, la sănătatea ochilor și a vederii și chiar vă poate ajuta să dormiți mai bine, pe lângă următoarele beneficii.

Fructele Kiwi sunt o sursă incredibilă de vitamina C și E, cu putere antioxidantă

Unul dintre motivele pentru care kiwi este incontestabil un superaliment este faptul că este un aliment cu un conținut ridicat de antioxidanți care luptă împotriva deteriorărilor provocate de radicalii liberi.

Un studiu realizat de Departamentul de Toxicologie Chimică, Divizia de Medicină de Mediu, din cadrul Institutului Norvegian de Sănătate Publică, în care kiwi a fost suplimentat la o dietă normală, a arătat că, cu doar unul sau două kiwi aurii pe zi, a avut loc o scădere semnificativă a daunelor oxidative interne.

Un studiu recent din 2020 a constatat că vitamina C din kiwi poate reduce dezvoltarea cancerului datorită capacității sale de a reduce leziunile oxidative și de a îmbunătăți mișcările intestinale. Acest lucru poate ajuta la prevenirea cancerului colorectal.

Un motiv important pentru acest lucru este că nivelurile de vitamina C din kiwi depășesc portocalele și oferă beneficii care ajută la repararea și menținerea unui număr de țesuturi și sisteme ale corpului.

În plus, vitamina E din kiwi nu conține grăsimi și este o componentă puternică în reducerea colesterolului și în lupta împotriva radicalilor liberi.

Pe lângă nivelul ridicat de vitamina C și E, ambii antioxidanți naturali, fructele kiwi sunt bogate și în polifenoli care au activitate imunostimulatoare. S-a dovedit că acești polifenoli stimulează un răspuns al sistemului imunitar.

Luptă împotriva îmbătrânirii și îmbunătățește sănătatea pielii

Colagenul este cea mai abundentă proteină din corpul nostru și este componenta care asigură menținerea pielii, mușchilor, oaselor și tendoanelor. Cercetările arată că acesta se descompune pe măsură ce îmbătrânim și depinde de vitamina C, despre care știm că kiwi are din belșug.

CITEȘTE ȘI:
Fulgii de ovăz beneficii sănătate, calorii nutriție

Cercetările publicate în Journal of Cellular Physiology sugerează că polizaharidele din kiwi sunt capabile să dubleze sinteza colagenului în organism în comparație cu condițiile normale, când această activitate se reduce pe măsură ce îmbătrânim.

Fructele Kiwi sunt, de asemenea, gazda unui carotenoid și antioxidant numit luteină. Luteina este incredibil de benefică pentru sănătatea pielii, protejând pielea de lumina UV, marcând încă un alt beneficiu nutrițional al kiwi-ului.

Îmbunătățește sănătatea respiratorie

Fructele Kiwi și alte fructe bogate în vitamina C au fost folosite cu succes pentru a trata o serie de boli respiratorii. Două studii au arătat reacții benefice atât la adulții, cât și la copiii care suferă de astm și de alte boli și infecții respiratorii, după ce au adăugat kiwi în alimentația lor.

Ambele studii au concluzionat că fructul a fost capabil să sporească concentrația de vitamina C în organism. Acest lucru a fost capabil să reducă simptomele pacienților, inclusiv să diminueze respirația șuierătoare, congestia capului și durata durerilor de gât.

Bun pentru vedere și prevenirea afecțiunilor oftalmologice

Aportul de luteină din fructele kiwi nu numai că protejează pielea, dar este, de asemenea, o fitochimie puternică care s-a dovedit a preveni multe boli ale ochilor, inclusiv degenerarea maculară legată de vârstă. Luteina este capabilă să protejeze ochiul prin filtrarea luminii UV dăunătoare cu lungime de undă scurtă.

Kiwi are 171 miligrame de luteină într-un fruct mare. Aceasta este substanțial mai mare decât aproape orice alt fruct.

Alături de luteină, fructele kiwi au un aport mare de un alt carotenoid, vitamina A. Vitamina A s-a dovedit a fi benefică pentru o sănătate optimă a ochilor.

Fructele kiwi ajută digestia

Kiwi s-a dovedit a fi promițător ca tratament al tulburărilor intestinale și digestive. O serie de studii au arătat că kiwi ajută la reducerea complicațiilor legate de sindromul colonului iritabil, precum și a bolilor inflamatorii intestinale.

CITEȘTE ȘI:
Rodii calorii, beneficii sănătate nutriție

Rezultatele studiilor sugerează că adăugarea de fructe kiwi în dieta pacienților introduce antioxidanți și fibre. Acestea sunt capabile să producă rezultate antiinflamatorii, precum și îmbunătățiri generale ale funcției intestinale.

Clatite americane fara gluten asezonate cu fructe kiwi
Clatite americane fara gluten asezonate cu fructe kiwi

Îmbunătățește sistemul cardiovascular

Nu există nicio îndoială că fructele kiwi este un superstar sănătos pentru inimă. Un kiwi pe zi poate oferi un risc mai mic de accident vascular cerebral, cheaguri de sânge și boli cardiovasculare.

Potasiul din kiwi ajută la scăderea tensiunii arteriale, contracarează sodiul din organism și este un vasodilatator, relaxând vasele de sânge din tot corpul. Fibrele găsite în kiwi sunt, de asemenea, foarte sănătoase pentru inimă, împreună cu vitamina K, care este capabilă să prevină acumularea de calciu în artere și, prin urmare, capabilă să reducă riscul de atac de cord.

Studiile au arătat că persoanele care consumă în mod regulat kiwi au un nivel de trigliceride cu 15 la sută mai mic decât cele care nu consumă kiwi. Kiwi este, de asemenea, o sursă excelentă de omega-3, magneziu, vitamina E și cupru, toate acestea contribuind la buna funcționare a sistemului cardiovascular.

Menținerea și refacerea oaselor

Rezerva substanțială de vitamina K din kiwi este necesară în organism pentru mai mult decât pentru sănătatea arterelor. Vitamina K este necesară pentru a folosi calciul în formarea oaselor. De aceea, o deficiență de vitamina K poate fi extrem de supărătoare.

Studiile arată că dietele bogate în vitamina K pot îmbunătăți sănătatea oaselor și pot reduce riscul de leziuni și boli legate de oase, cum ar fi osteoporoza.

Serotonina pune capăt problemelor de somn

Un alt beneficiu nutrițional al fructelor kiwi este prezența serotoninei. Serotonina poate fi motivul pentru care fructul are o reputație îndelungată pentru abilitățile sale de a ajuta la somn.

S-a demonstrat că serotonina din kiwi crește durata și eficiența somnului cu 13% și, respectiv, 5%, așa că, dacă nu poți dormi, fructele kiwi te poate ajuta.

CITEȘTE ȘI:
14 Cristale și pietre vindecătoare despre care trebuie să știi

Există, de asemenea, dovezi care sugerează că serotonina poate contribui la stimularea memoriei și a stării de spirit și poate chiar ajuta în cazul depresiei.

Fructele kiwi auefecte anticancerigene

Copacii din familia Actinidia (kiwi) au fost folosiți ca plante medicinale în China timp de mulți ani, tratând afecțiuni precum dureri articulare, pietre la vezica urinară și cancere ale ficatului și esofagului.

Atât fructele, cât și rădăcinile de kiwi au efecte inhibitoare dovedite asupra creșterii celulelor canceroase din ficat, plămâni și colon la om. Datorită polizaharidelor sale și a abundenței de antioxidanți care se găsesc în nutriția proaspătă de kiwi, studiile efectuate pe șoareci au demonstrat efecte antitumorale și reducerea celulelor canceroase.

Acestea sunt motivele pentru care fructele kiwi se numără printre cele mai bune alimente din natură care luptă împotriva cancerului.

Are caracteristici antifungice și antibacteriene

Atât kiwi verde, cât și kiwi auriu au demonstrat capacități antifungice și antibacteriene în mai multe studii. Cea mai mare activitate antibiotică a fost găsită în semințe, care sunt consumate în mod obișnuit împreună cu fructele, din cauza dimensiunilor lor mici.

Atât kiwi verde, cât și kiwi auriu au demonstrat capacități antifungice și antibacteriene în mai multe studii. Cea mai mare activitate antibiotică a fost găsită în semințe, care sunt consumate în mod obișnuit împreună cu fructele, din cauza dimensiunilor lor mici.

Kiwi-ul auriu conține o proteină numită actinchinină, care este sugerată ca fiind la originea capacităților sale antifungice.

Extractele din kiwi au demonstrat o activitate antibacteriană împotriva unui număr de tulpini bacteriene. Aceste capacități pot fi, de asemenea, legate de numărul mare de antioxidanți din fruct.

Salata de avocado rosii spanac si kiwi
Salata de avocado rosii spanac si kiwi

Cum se adaugă kiwi la dietă?

Fructele Kiwi au o bună rezistenta la depozitare. Prin urmare, sezonul se întinde din noiembrie până în aprilie – dar, de obicei, poate fi găsit în magazinele alimentare pe tot parcursul anului.

CITEȘTE ȘI:
10 motive pentru a mânca pepene galben De ce este bun și pentru tine

Dacă este depozitat în mod corespunzător, kiwi poate fi transportat până la opt săptămâni după recoltare.

Atunci când cumpărați kiwi, mărimea nu este, de obicei, un indicator al calității. Un kiwi necopt este ferm și nu este încă la dulceața maximă.

Dacă nu intenționați să folosiți fructele kiwi în câteva zile, alegeți un fruct ferm.

Fructele de kiwi pot fi păstrate acasă, la temperatura camerei sau în frigider.

Punerea fructelor într-o pungă de hârtie poate grăbi coacerea la patru până la șase zile. Adăugarea unui măr sau a unei banane în pungă accelerează și mai mult procesul.

Un kiwi copt are cei mai mulți antioxidanți prezenți.

Când pregătiți fructe kiwi, puteți decide dacă să mâncați pielea sau să o îndepărtați. Textura pufoasă este ciudată pentru unii, dar alții o aseamănă cu pielea unei pere sau a unei piersici.

Cel mai simplu și mai rapid mod de a decoji un kiwi este să tăiați fiecare capăt și să treceți o lingură în jurul marginii pentru a îndepărta restul.

Fructele kiwi pot fi consumate crude, folosite în produse de patiserie și de cofetărie, transformate în suc sau chiar folosite pentru a frăgezi carnea.

Proteina actinidaină, prezentă în fructele de kiwi, creează o reacție enzimatică care este capabilă să frăgezească alimentele. Atunci când frăgeziți carnea, puteți folosi pulpa de kiwi timp de aproximativ 10 minute, frecând carnea și gătiți-o imediat după aceea.

Prezența acestei proteine face din fructele kiwi un ingredient pe care este bine să îl adăugați ultima dată în mâncărurile care includ produse lactate, cum ar fi frișca sau deserturile pe bază de gelatină, deoarece le lichefiază. Același lucru este valabil și pentru salatele de fructe, deoarece kiwi are de fapt capacitatea de a se frăgezi și el însuși.

Adăugați kiwi ca notă finală atunci când pregătiți aceste feluri de mâncare.

CITEȘTE ȘI:
Obiceiuri alimentare ca să slăbești pe măsură ce îmbătrânești

Puteți adăuga fructele kiwi în dieta dvs. în atât de multe moduri:

Ce riscuri și reacții adverse pot avea fructele kiwi?

Alergia la kiwi este foarte frecventă și este responsabilă pentru 10 la sută din toate reacțiile de alergie alimentară la copii. Persoanele cu alergii la latex și la alte fructe, cum ar fi avocado și banane, ar trebui să fie deosebit de prudente.

Rapoartele arată că alergia la kiwi poate duce la:

Persoanele care iau beta-blocante ar trebui să consume kiwi cu moderație, deoarece potasiul găsit în fruct poate modifica nivelul de potasiu la un nivel mai ridicat decât este sănătos. Potasiul crescut poate fi dăunător pentru rinichi, în special pentru cei cu boli renale.

Kiwi are, de asemenea, capacitatea de a încetini coagularea sângelui la unele persoane și ar putea afecta negativ persoanele cu tulburări de sângerare. Dacă urmează să suferiți o intervenție chirurgicală, este recomandat să nu mai consumați kiwi cu cel puțin două săptămâni înainte de operație.

Concluzii finale

 • O singură ceașcă de kiwi furnizează aproape 275% din doza zilnică recomandată de vitamina C, care poate contribui la sănătatea ta generală.
 • Beneficiile nutriționale ale kiwi-ului proaspăt includ furnizarea de antioxidanți puternici, cum ar fi vitamina C și vitamina E, contracararea îmbătrânirii și îmbunătățirea sănătății pielii, îmbunătățirea sănătății respiratorii, protejarea vederii și prevenirea bolilor de ochi, ajutor în digestie, îmbunătățirea sistemului cardiovascular, menținerea și repararea sănătății oaselor, ajutarea somnului, combaterea cancerului și furnizarea de capacități antifungice și antibacteriene.
{{ content }}

A fost util articolul Fructele Kiwi 10 motive pentru care trebuie să le mănânci? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete