Fulgi de ovăz moi Solaris 400 gr

Adaugă recenzia

28.34 lei

SKU: 5941828007213
SKU: 5941828007213

28.34 lei

Stoc epuizat

Fulgii de ovăz sunt realizați din cerealele integrale și au o valoare nutritivă deosebită. Prin tehnologia de fabricație nu se modifică și nu se alterează calitățile naturale ale boabelor de ovăz. Sunt 100% naturali, obținuți la temperaturi care nu afectează compoziția inițială a bobului de ovăz.

Fulgii de ovăz se pot consuma în diferite moduri, după preferințe: în lapte, iaurt, ceai, cu sau fără adaos de fructe uscate, alune, nuci, sau în diferite mâncăruri: salate, supe, chiftele, ardei umpluți, sarmale, etc.

Ce sunt fulgii de ovăz? De ce ar fi bine să îi incluzi în alimentația ta?
Utilizat inițial ca plantă furajeră în alimentația cailor și a altor animale erbivore, ovăzul a început încă din Evul Mediu să fie integrat treptat și în alimentația de zi cu zi a oamenilor, în special în cadrul populațiilor din nordul și centrul Europei.
Ovăzul (Avena Sativa) este o plantă erbacee ce aparține familiei Gramineae, având tulpina de tip pai și inflorescența sub formă de spic. Culturile de ovăz sunt foarte populare îndeosebi în Scoția și Anglia, ovăzul fiind ingredientul principal al multor preparate: de la terci (porridge), la budinci, prăjituri sau biscuiți. În România, zonele cele mai favorabile cultivării ovăzului se află în Podișul Transilvaniei, în Câmpia de Vest și în nordul Moldovei.
În dieta zilnică, ovăzul face parte din grupa cerealelor esențiale datorită aportului său nutritiv ridicat. Poate fi introdus în alimentație sub formă de boabe, tărâțe, făină, griș sau fulgi, chiar și sub formă de lapte vegetal. Dintre toate aceste tipuri, fulgii de ovăz reprezintă varianta cea mai versatilă și ușor de adaptat mai ales micului dejun și gustărilor rapide.
Te-ai întrebat vreodată cum se obțin fulgii de ovăz? Răspunsul este foarte simplu. Iată cum: ajunse la maturitate, boabele de ovăz sunt recoltate, apoi sunt curățate de impurități (nisip, pleavă sau alte ierburi) și sunt separate în funcție de dimensiuni.
În următorul stadiu, cu ajutorul unui utilaj specific, sunt îndepărtate cojile pentru a obține crupele de ovăz.
Crupele sunt supuse unui tratament cu aburi, de absorbție a umezelii, proces necesar pentru inhibarea activității anumitor enzime lipolitice care, în cazul în care nu ar fi neutralizate, ar descompune grăsimile din cereale pentru a elibera acizi grași, conducând la râncezirea crupelor de ovăz și, implicit, la un gust amar al acestora.
Crupele sunt trecute printr-un utilaj industrial specific care le conferă o formă turtită. În funcție de dimensiunea inițială a boabelor, se obțin fulgi de ovăz și fulgi de ovăz fin.
Fulgii uscați sunt ulterior ambalați.
Datorită proceselor blânde de producție, aproape toate substanțele nutritive conținute în fulgii de ovăz rămân active, astfel încât există o mulțime de beneficii pentru care să-i incluzi în alimentația ta.
Beneficiile consumului fulgilor de ovăz: reprezintă o sursă nutritivă complexă, bogată în carbohidrați, fibre, vitamine și minerale, conferă nu doar sațietate, ci și energie pentru întreaga zi; sunt o soluție rapidă și sănătoasă pentru micul dejun sau pentru gustările din timpul zilei; sunt un ingredient versatil într-o mulțime de rețete; adecvați atât în alimentația adulților, cât și a copiilor; adecvați în dieta veganilor și în dieta fără gluten; indicați pentru persoanele convalescente, fiind hrănitori, ușor asimilabili și digerabili.

Specificații: Fulgi de ovăz moi Solaris 400 gr

Tip produs

Ingredient principal

Dimensiuni
Greutate 0.4 kg

Recenzii

0.0 din 5
0
0
0
0
0
Scrie o recenzie

Încă nu există recenzii.

Fii primul care scrie o recenzie despre “Fulgi de ovăz moi Solaris 400 gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fulgi de ovăz moi Solaris 400 gr
Fulgi de ovăz moi Solaris 400 gr

28.34 lei

Organics Food
Logo
Resetare parolă
Coș de cumpărături