1.9 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Găluște cu cireșe și kefir la abur: rețetă cu imagini

Fie că găzduiți o masă de sărbători sau gătiți pentru dumneavoastră, această rețetă vă va plăcea cu siguranță. Găluștele fierte la abur sunt moi și pufoase, cu o umplutură delicioasă de cireșe proaspete și chefir aromat.

Trebuie să citești asta...

Suntem obișnuiți ca găluștele să fie gătite în apă. Prepararea la aburi pare uneori neobișnuită și chiar ciudată. De fapt, găluștele aburite sunt diferite de găluștele clasice. Aluatul lor este mai pufos și mai moale. Se frământă cu chefir și nu seamănă cu găluștele azime obișnuite.

Tot sucul de la cireșe este reținut în interiorul găluștei. Acest lucru face, de asemenea, ca găluștele să fie incredibil de parfumate. Nu este nevoie să menționez beneficiile aburului. Nu uitați să gătiți aceste găluște de cireșe la aburi cu chefir și vă asigur că vă vor uimi cu aroma lor delicată!

 • Total. 1 oră 15 minute Timp de gătit activ:45 minute
 • Număr de porții: 4 porții
 • Valoare calorică (100g): 204 kcal
 • Cost: Foarte economic

Cum se prepară găluște de cireșe aburite

De ce avem nevoie:

 • Făină – 450 g
 • Kefir – 200 g
 • Ou de găină – 1 ou.
 • Zahăr – 120 g
 • Sare – 0,4 linguriță.
 • Soda – 0,4 linguriță.
 • Cireșe – 400 g
 • Unt – 20 g pentru servire

Pasul 1: pregătirea ingredientelor

Pregătiți și cântăriți toate ingredientele pentru găluștele de cireș cu chefir la abur. În această rețetă au fost folosite cireșe congelate. Dezghețați cireșele în frigider și scurgeți sucul de la dezghețare. Se pot folosi și cireșe proaspete. Pentru a face acest lucru, clătiți-le bine, îndepărtați-le sâmburii și urmați rețeta.

CITEȘTE ȘI:
Fulgi de ovăz cu mere și scorțișoară: rețeta pas cu pas

Pasul 2: pregătirea aluatului

Pregătiți aluatul pentru găluștele de chefir la abur. Se toarnă făina într-un castron. Dacă este necesar, se cerne făina în prealabil. Acest lucru va preveni formarea de cocoloașe sau alte impurități în aluat. Se adaugă sarea, bicarbonatul de sodiu și trei linguri de zahăr. Se amestecă bine.

Nu evitați să adăugați bicarbonat de sodiu în aluat. Nu poate fi gustat după ce se gătesc găluștele. În același timp, bicarbonatul de sodiu face aluatul luxuriant și moale.

Pasul 3

Faceți o mică adâncitură în făină. Se adauga un ou de găină în ea.

Găluște cu cireșe și kefir la abur: rețetă cu imagini

Pasul 4.

Se toarnă chefirul în bolul cu făină. Cel mai bine este să fie la temperatura camerei. Conținutul de grăsime al chefirului nu este important. Am folosit keefir 2,5% grasime.

Găluște cu cireșe și kefir la abur: rețetă cu imagini

Pasul 5

Se frământă aluatul până se obține un aluat moale. Aluatul trebuie să se desprindă complet de pe mâini și de pe suprafața de lucru.

Găluște cu cireșe și kefir la abur: rețetă cu imagini

Pasul 6

Puneți aluatul obținut într-o pungă de plastic sau într-o folie alimentară. Se lasă aluatul timp de 15 minute, pentru ca acesta să se mai odihnească puțin.

Găluște cu cireșe și kefir la abur: rețetă cu imagini

Pasul 7

Presărați suprafața de lucru cu puțină făină. Se așază aluatul odihnit pe ea și se întinde într-o foaie. Stratul trebuie să aibă o grosime de 3 până la 4 mm.

CITEȘTE ȘI:
Fulgi de ovăz cu zmeură și nucă de cocos
Găluște cu cireșe și kefir la abur: rețetă cu imagini

Pasul 8

Tăiați cercuri din aluat. Puteți face acest lucru cu un punch special sau cu o ceașcă normală.

Găluște cu cireșe și kefir la abur: rețetă cu imagini

Pasul 9

Faceți găluștele cu cireșe. Pentru a face acest lucru, puneți o cireașă mică pe fiecare cerc. Se presară cu 0,5 linguriță de zahăr și se sigilează găluștele în orice mod doriți. Cantitatea de cireșe din umplutură va depinde de mărime. În medie, ar trebui să fie 1 linguriță pentru fiecare gălușcă. Se fac toate găluștele în acest fel.

Puteți modifica proporțiile de zahăr în funcție de aciditatea cireșelor. Este posibil să aveți nevoie de mai mult sau mai puțin. Se adaugă după propriul gust.

Dacă doriți să păstrați găluștele, în această etapă, puneți găluștele pe o planșetă presărată cu făină și puneți-le în congelator. După ce găluștele de cireșe au înghețat, puneți-le în pungi de congelare și păstrați-le în congelator.

Rețineți, de asemenea, că timpul de gătire pentru găluștele de cireșe congelate va crește cu 5-10 minute, în funcție de mărimea găluștelor dumneavoastră.

Găluște cu cireșe și kefir la abur: rețetă cu imagini

Pasul 10

Turnați apa în cratiță și puneți inserția pentru abur în ea. Se pun găluștele de cireșe pregătite în mașina de gătit cu aburi. Se acoperă cu un capac și se pune pe foc. Se fierb găluștele la aburi timp de 15 minute după ce apa dă în clocot.

CITEȘTE ȘI:
Pui umplut la cuptor: 3 rețete absolut delicioase

Dacă folosiți un aparat de gătit cu aburi din plastic, este recomandabil să ungeți inserțiile pentru aburi cu puțin ulei vegetal. Acest lucru este pentru a preveni ca găluștele să se lipească de fund.

Găluște cu cireșe și kefir la abur: rețetă cu imagini

Pasul 11

Îndepărtați capacul de la tigaie și scoateți cu grijă inserția de abur cu găluște.

Găluște cu cireșe și kefir la abur: rețetă cu imagini

Pasul 12

Se așază găluștele de cireșe fierte într-un vas de servit. Adăugați o bucată de unt deasupra. Untul se va topi rapid pe găluștele fierbinți. Cu toate acestea, depinde de tine să adaugi sau nu unt la servire. Se servesc găluștele calde. Serviți-le cu smântână, frișcă sau sosuri dulci cremoase.

Găluștele de cireșe la abur cu chefir sunt gata. Poftă bună!

Găluște cu cireșe și kefir la abur: rețetă cu imagini

Recipe by Organics FoodCourse: Rețete de mâncare, Desert
Servings

4

porții
Timp de pregătire

1

hour 
Timp de gătire

45

minutes
Calorii

204

kcal
Timp total

1

hour 

45

minutes

Ingrediente

 • Făină – 450 g

 • Kefir – 200 g

 • Ou de găină – 1 ou.

 • Zahăr – 120 g

 • Sare – 0,4 linguriță.

 • Soda – 0,4 linguriță.

 • Cireșe – 400 g

 • Unt – 20 g pentru servire

Mod de preparare

 • Pregătiți și cântăriți toate ingredientele pentru găluștele de cireș cu chefir la abur. Dezghețați cireșele în frigider și scurgeți sucul de la dezghețare. Se pot folosi și cireșe proaspete. Pentru a face acest lucru, clătiți-le bine, îndepărtați-le sâmburii și urmați rețeta.
 • Pregătiți aluatul pentru găluștele de chefir la abur. Se toarnă făina într-un castron. Dacă este necesar, se cerne făina în prealabil. Se adaugă sarea, bicarbonatul de sodiu și trei linguri de zahăr. Se amestecă bine.
 • Faceți o mică adâncitură în făină. Se adauga un ou de găină în ea.
 • Se toarnă chefirul în bolul cu făină. Cel mai bine este să fie la temperatura camerei. Conținutul de grăsime al chefirului nu este important.
 • Se frământă aluatul până se obține un aluat moale. Aluatul trebuie să se desprindă complet de pe mâini și de pe suprafața de lucru.
 • Puneți aluatul obținut într-o pungă de plastic sau într-o folie alimentară. Se lasă aluatul timp de 15 minute, pentru ca acesta să se mai odihnească puțin.
 • Presărați suprafața de lucru cu puțină făină. Se așază aluatul odihnit pe ea și se întinde într-o foaie. Stratul trebuie să aibă o grosime de 3 până la 4 mm.
 • ăiați cercuri din aluat. Puteți face acest lucru cu un punch special sau cu o ceașcă normală.
 • Faceți găluștele cu cireșe. Pentru a face acest lucru, puneți o cireașă mică pe fiecare cerc. Se presară cu 0,5 linguriță de zahăr și se sigilează găluștele în orice mod doriți. Cantitatea de cireșe din umplutură va depinde de mărime. În medie, ar trebui să fie 1 linguriță pentru fiecare gălușcă. Se fac toate găluștele în acest fel.
 • Turnați apa în cratiță și puneți inserția pentru abur în ea. Se pun găluștele de cireșe pregătite în mașina de gătit cu aburi. Se acoperă cu un capac și se pune pe foc. Se fierb găluștele la aburi timp de 15 minute după ce apa dă în clocot.
 • Îndepărtați capacul de la tigaie și scoateți cu grijă inserția de abur cu găluște.
 • Se așază găluștele de cireșe fierte într-un vas de servit. Adăugați o bucată de unt deasupra. Untul se va topi rapid pe găluștele fierbinți. Cu toate acestea, depinde de tine să adaugi sau nu unt la servire. Se servesc găluștele calde. Serviți-le cu smântână, frișcă sau sosuri dulci cremoase.

Nota

 • Dezghețați cireșele în frigider și scurgeți sucul de la dezghețare. Se pot folosi și cireșe proaspete. Pentru ax face acest lucru, clătiți-le bine, îndepărtați-le sâmburii și urmați rețeta.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITEȘTE ȘI:
Paste cu carne tocată la cuptor: rețete originale de mâncare gustoasă și consistentă
Urmărește-ne și pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete