Hemoragia menstruală (sângerarea de sarcină): cauze și simptome

Hemoragia menstruală (sângerarea de sarcină): cauze și simptome

Hemoragia menstruală (sângerarea de sarcină) este sângerarea care apare la 10-14 zile după fertilizare, când ovulul fertilizat se atașează la țesutul intern al uterului. Mișcarea ovulului poate provoca sângerări ușoare și pete și este complet normală și nu necesită nicio intervenție medicală.

În general, o treime dintre femeile însărcinate vor avea o sângerare de întrerupere. Aceasta apare la un moment similar cu menstruația femeii, dar este mult mai ușoară decât sângerarea menstruală normală.

Simptomele hemoragiei menstruale

Sângerare de avort spontan: cauze și simptome

Sângerarea menstruală este unul dintre primele semne de sarcină. Deoarece apare aproape de momentul următoarei sângerări, multe femei sunt confuze cu privire la faptul dacă este o menstruație sau un semn de sarcină. Mai jos sunt prezentate alte semne și simptome ale sângerării:

 • O durere ușoară (mai ușoară decât durerea menstruală normală)
 • Modificări ale dispoziției
 • Dureri de cap
 • Greață
 • Tensiune la nivelul sânilor
 • Dureri în zona lombară

Aceste simptome pot fi, de asemenea, semne de menstruație sau ovulație și, prin urmare, prezența petelor roz-maronii cu această sângerare nu garantează că sunteți însărcinată.

Cum arată o hemoragie menstruală?

Sângerarea de avort spontan: cauze și simptome

Hemoragia menstruală este ușor diferită de menstruația normală. De asemenea, este important de reținut că nu toate femeile au același model de sângerare în timpul menstruației. Unele pot avea o sângerare menstruală mai intensă, în timp ce altele pot avea mai multă neregularitate.

Mai jos sunt prezentate principalele diferențe dintre sângerarea menstruală și sângerarea menstruală:

 • Culoare: Cele mai multe femei cunosc culoarea menstruației lor, indiferent dacă este abundentă sau ușoară (de obicei, de la roșu aprins la roșu închis). Sângerarea menstruală, pe de altă parte, este de obicei roz deschis sau maro închis.
 • Cheaguri: Unele femei au o mulțime de cheaguri în sângerarea menstruală, altele nu atât de multe. Nu ar trebui să existe cheaguri în menstruație.
 • Cantitate: Cele mai multe femei pot umple tampoane în timpul menstruației, dar sângerarea este diferită. Termenul de “sângerare” poate fi uneori înșelător, deoarece de obicei este vorba mai degrabă de pete decât de un flux. O sângerare punctiformă normală este o mică scurgere roz sau maro, care este doar ușor îmbibată.

Cât durează menstruația?

Sângerare de avort spontan: cauze și simptome

Sângerarea ar trebui să dureze între câteva ore și trei zile. Dacă sângerarea este de culoare roșu aprins sau roșu închis, durează mai mult de trei zile sau este o scurgere completă care umple un tampon, este puțin probabil să fie o sângerare normală.

Femeile care se confruntă cu prima lor sarcină au de obicei un pic mai multe pete și sângerări decât femeile cu sarcini anterioare.

Cu toate acestea, dacă ciclul menstrual este mai scurt decât în mod normal, adică durează mai puțin de 3 zile, dacă nu ați umplut tampoanele și absorbantele, dacă este mai roz sau mai maro decât în mod normal, dacă contracțiile au fost mai puține decât în mod normal, este mai probabil să aveți o sângerare de ruptură.

De ce apar sângerările menstruale?

La 10-14 zile după fertilizare, embrionul se atașează de peretele uterin. Această acțiune poate fisura unele vase de sânge din peretele uterin și poate provoca sângerări.

Menstruația are loc la 11-14 zile după ovulație și, prin urmare, este posibil să se confunde cele două. Unele femei cred că menstruația lor este cu câteva zile mai devreme. De obicei, menstruația apare în săptămâna în care se așteaptă menstruația.

De obicei, femeile știu cum arată fluxul menstrual normal și, atâta timp cât nu există medicamente sau modificări ale nivelului de stres, fluxul, culoarea și consistența rămân aceleași. Acesta este motivul pentru care acest spotting roz mai deschis la culoare se simte un pic ciudat.

Îngrijorări legate de hemoragia menstruală

Sângerare menstruală: cauze și simptome

Sângerarea de sarcină nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare și nu prezintă niciun risc pentru copilul în curs de dezvoltare. Dacă aveți sângerări sau pete mai mult de câteva zile după ce menstruația a întârziat, probabil că nu este o sângerare de sarcină.

Această sângerare ușoară nu este considerată normală, dar pot exista mai multe motive pentru apariția ei:

 • Iritarea colului uterin, în special din motive precum examinarea
 • Cauze precum ridicarea greutății și sportul
 • Infecție vaginală

Cel puțin 50% dintre femeile care prezintă pete și sângerări, altele decât menstruația, au o sarcină normală și sănătoasă.

Sângerările excesive pot fi un semn de ceva mai grav, mai ales mai târziu în timpul sarcinii. Sarcina molară sau avortul spontan sunt, de obicei, cele două cauze principale de îngrijorare. Prin urmare, este bine să vă informați medicul despre sângerările dumneavoastră. Nu uitați să menționați orice alte simptome cu care vă confruntați.

Informați-vă medicul despre sângerările din primul trimestru. De asemenea, informați-vă imediat medicul dacă observați spotting în al doilea și al treilea trimestru. Dacă aveți sângerări abundente în orice moment în timpul sarcinii, contactați imediat camera de urgență și medicul dumneavoastră.

Femeile însărcinate cu simptome precum greață, vărsături, amețeli, Sindromul colonului iritabil (SII) este o tulburare digestivă frecventă. Simptomele sale asociate includ constipație, diaree, dureri abdominale, în special pe o parte, pot avea o sarcină ectopică și trebuie să informeze imediat medicul. Contracțiile sunt normale în timpul sarcinii, dar dacă durerea crește, discutați cu medicul dumneavoastră.

Măsuri suplimentare care trebuie luate

Sângerările menstruale sunt un semn al unei potențiale sarcini. Dacă ați așteptat până la menstruație și testul de sarcină este negativ, există o mare probabilitate să nu fiți însărcinată. Este normal să aveți sângerări punctiforme atunci când încercați să rămâneți însărcinată, dar nu multe femei se confruntă cu sângerări punctiforme.

Articolele de pe acest site sunt doar cu scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica orice rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Citește și aceste articole:

Urmărește-ne și pe:
5 moduri de a sprijini moral fetița la prima menstruație
Semnele de naștere prematură
Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii