18.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

Învățarea unui copil să numere: 7 modalități eficiente

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Mulți copii ajung în clasa întâi știind deja cum să numere. Părinții sunt îngrijorați de faptul că copilul lor nu va fi pe banca celor care rămân în urmă și, prin urmare, încep să predea socoteala în avans. La ce vârstă este mai bine să faceți acest lucru și ce metode să folosiți? Învățați copiii să numere!

Când să începi să înveți?

Chiar și experții nu pot numi cel mai bun moment pentru a învăța să conteze. La urma urmei, pentru fiecare copil aceasta este o anumită vârstă când exact el este pregătit.

Dar copiii încep să arate interes pentru matematică mai devreme decât cred mulți adulți. Deja la 18 luni înțeleg semnificația cuvintelor “unu” și “mulți”, sunt interesați de numărul de obiecte.

Dar totuși, jocurile matematice care au ca scop învățarea număratului sunt cel mai bine practicate la vârsta de 3-5 ani.

Cum să înveți un copil să conteze?

1. Utilizați numerele în vorbire

Învățarea unui copil să numere: 7 modalități eficiente
Învățarea unui copil să numere: 7 modalități eficiente

La vârsta de 3-5 ani, vocabularul se formează în mod activ la copii. Să existe valori numerice în ea. Cu cât mai des numerele sunt prezente în conversație, cu atât mai bine.

Puteți spune acest lucru: “Pentru a lua o chiflă, trebuie să plătim 12 ruble”, “Așteptăm tramvaiul numărul 15, iar acesta este numărul 6, nu ni se potrivește”, “Ai trei ani și mergi la grădiniță , iar fratele tău mai mare are șapte ani, merge în clasa întâi”

CITEȘTE ȘI:
Gazele în sarcină: când încep și ce trebuie să faceți

2. Numărați tot ce vedeți

Pașii pe care trebuie să îi faci pentru a ajunge la apartament. Etajele pe măsură ce urci cu liftul. Mașinile pe care le întâlnești pe drum …

Astfel, copilul va înțelege că numerele contează, aceasta este o parte importantă a vieții noastre și le folosim tot timpul.

3. Includeți clipuri video de tip tutorial

Cântecele de numărare cu o secvență video s-au dovedit a fi bune. Ele nu numai că vă permit să vă amintiți ordinea numerelor într-un mod jucăuș, dar pot chiar să vă învețe abilitățile de adunare și scădere.

4. Numărați pe degete

Poate fi dificil pentru un copil să își amintească toate numerele corect deodată, așa că este mai bine să învețe mai întâi să numere până la cinci și abia apoi până la zece.

Când contul este stăpânit, puteți rezolva cele mai simple probleme matematice – jocuri cu degetele.

Cât va fi dacă trei degete și unul se întâlnesc și cât va fi dacă două degete dispar pe palma unei mâini? Și dacă există un singur deget pe palmele ambelor mâini?

5. “Deschideți” un magazin

Acesta este unul dintre jocurile preferate pentru copii. Cumpărând și vânzând bunuri într-un magazin improvizat, copilul va învăța să numere și să manipuleze corect banii.

CITEȘTE ȘI:
Pot lua aspirină în timpul sarcinii?

De asemenea, vă puteți învăța copilul tactica schimbului. De exemplu, dați-i 10 ruble și cereți-i să schimbe monede mai mici. Astfel, este asimilată compoziția numărului.

6. Folosiți cărți Doman

Fizioterapeutul american Glenn Doman recomandă folosirea unor cartonașe cu puncte roșii pentru a învăța să numere. Culoarea lor strălucitoare atrage atenția copilului și îl ajută să se concentreze asupra sarcinii.

Există, de asemenea, carduri Doman pentru a învăța să citească. Pentru aceasta, se folosesc eșantioane cu cuvinte tipărite mari.

7. Încercați metoda Zaitsev

Profesorul inovator rus Nikolai Zaitsev invită copilul să arate toate numerele de la 0 la 99 deodată, folosind panglici speciale. Tehnica se numește “Contul de o sută”. Aceasta a câștigat popularitate în întreaga lume, deoarece îl ajută pe copil să înțeleagă compoziția numărului – câte zeci și unități în fiecare exemplu specific.

Pentru a învăța un copil să numere și apoi să crească viteza de numărare, trebuie să faceți exerciții fizice în mod regulat. În timp, sarcinile ar trebui să devină mai dificile, astfel încât abilitățile matematice să se dezvolte.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete