Linte roșie Solaris 500 gr

28.34 lei

SKU: 5941828002133
SKU: 5941828002133

28.34 lei

Stoc epuizat

Lintea roșie oferă organismului un plus de antioxidanți, micșorează valorile colesterolului, este sățioasă și hrănitoare. Se folosește în mâncăruri cu multe condimente sub formă de tocănițe cu legume și linte, pateuri sau simplu, fiartă condimentată cu ceapă crudă, în special verde.
Ce este lintea roșie și de ce ar fi bine să o incluzi în alimentația ta: consumată încă din neolitic și reprezentând una dintre primele plante cultivate în istoria omenirii, cu un trecut de mai bine de 8000 de ani, lintea s-a regăsit în decursul timpului, în alimentația mai multor civilizații, precum cea egipteană și cea greacă. În timp ce egiptenii apreciau lintea ca pe o delicatesă, vechii greci o desconsiderau, numind-o adesea „carnea săracilor”, întrucât era o alternativă mai ieftină pentru cei care nu-și permiteau să cumpere pește sau alt tip de carne.

Lintea (Lens culinaris) este o plantă anuală, ce face parte din categoria leguminoaselor, aparținând familiei Fabaceae. Numele său provine din cuvântul latin „lens” care înseamnă „lentilă”, etimologia sa provenind prin asocierea cu forma bombată și circulară a semințelor de linte. Semințele de linte cresc în păstăile plantei, similar cu celelalte leguminoase, însă într-un număr mai mic, în general de două semințe la o păstaie. Sunt cultivate mai mult de 50 de varietăți de linte în lume, iar culoarea semințelor de linte variază. Însă, cele mai frecvent întâlnite tipuri de linte sunt următoarele: lintea roșie, lintea verde, lintea maro, lintea neagră.
Principalii producători de linte la nivel mondial sunt India, Canada și Australia, însă ea se cultivă în mai mult de 47 de țări și se consumă în cantități considerabile în Asia și în regiunea Mării Mediterane.

Lintea roșie are nu doar timpul de fierbere cel mai redus dintre toate cele patru tipuri de linte, dar are și o mulțime de beneficii asupra organismului. Lintea este bogată în proteine, polifenoli, este o sursă importantă de fibre, de vitamine și minerale (precum potasiu și fier). Este indicată mai ales femeilor însărcinate (datorită conținutului bogat în acid folic), persoanelor intolerante la gluten, vegetarienilor și veganilor, dar și persoanelor care practică sport. Este recomandată tuturor acelora care își doresc să aibă o alimentație sănătoasă, cu un aport proteic mai mare.
Valorile nutriționale ale lintei roșii: 100 g de linte roșie uscată conțin aproximativ 25% proteine, 60% glucide și 10% fibre. Lintea roșie este bogată în proteine și fibre, atât solubile, cât și insolubile. Totodată, conține puține lipide (aproximativ 2%), fiind indicată nu doar celor care vor să suplimenteze aportul de proteine și fibre în dietă, ci și celor care vor să scadă nivelul de colesterol.
Câte calorii are lintea roșie: în ceea ce privește raportul cantitativ linte roșie – calorii, 100 g linte roșie uscată conțin 345 kilocalorii. În consecință, lintea este potrivită dietelor ce vizează un aport caloric redus.
Principalele vitamine și minerale din lintea roșie: este bogată în vitamine ce aparțin complexului B, în special în vitamina B3, B5 și B9 (acid folic), dar și în vitaminele B1, B2, B6, vitamina A, C și K.
În ceea ce privește oligoelementele, lintea are în compoziția ei potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu, zinc, sodiu. Totodată, este o sursă bogată de antioxidanți.
Indicele glicemic al lintei roșii are valoarea de 21, respectiv un indice glicemic mic. Acesta, împreună cu fibrele solubile din compoziția lintei, contribuie la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge. Din acest motiv, lintea roșie este recomandată persoanelor ce au afecțiuni precum diabetul.

Specificații: Linte roșie Solaris 500 gr

Tip produs

Ingredient principal

Dimensiuni
Greutate 0.5 kg

Recenzii

0.0 din 5
0
0
0
0
0
Scrie o recenzie

Încă nu există recenzii.

Fii primul care scrie o recenzie despre “Linte roșie Solaris 500 gr”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Linte roșie Solaris 500 gr
Linte roșie Solaris 500 gr

28.34 lei

Organics Food
Logo
Resetare parolă
Coș de cumpărături