3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Mâncarea tradițională germană

Trebuie să citești asta...

Mâncarea tradițională germană este consistentă grea, având ca punct central cartofii, carnea, pâinea și berea. În timp ce fiecare regiune a țării își pune propria variantă a mâncărurilor clasice, accentul pus pe cartofi, servirea cărnii cu fructe în loc de legume și consumul de bere produsă local sunt caracteristici ale acestei diete.

Istorie

Mâncarea a jucat întotdeauna un rol cultural definitoriu în Germania. Din cauza topografiei sale dificile, Germania nu este un centru agricol important, așa că trebuie să importe majoritatea ingredientelor. Cu toate acestea, regele Frederic cel Mare (1712-1786) a dăruit cartofi de sămânță cetățenilor și i-a învățat tehnici de cultivare, introducând un aliment de bază în dieta tradițională germană.

După cel de-al Doilea Război Mondial, Germania a fost împărțită în Germania de Est și Germania de Vest, jumătatea estică dezvoltând un stil de gătit cu influențe rusești, iar jumătatea vestică păstrând tehnicile clasice.

Astăzi, germanii se bucură de mâncăruri din întreaga lume; îmbinarea mâncărurilor tradiționale cu preparate și ingrediente internaționale menține această bucătărie vibrantă și experimentală.

Mâncărurile tradiționale germane bine pregătite rămân populare, iar în orașele mici acestea pot fi tot ceea ce este disponibil.

Mâncăruri principale

Mâncarea tradițională germană
Mâncarea tradițională germană

Sauerbraten este o tocană de carne tipică germană făcută din friptură de porc, vită sau vițel murat în lapte bătut și apoi prăjit în sos. În zona râului Rin, sauerbraten este, de asemenea, aromată cu stafide, condimente savuroase și oțet. Sauerbraten se servește de obicei cu varză roșie.

CITEȘTE ȘI:
Bucătărie românească: mancare, traditii, secrete culinare

Wiener schnitzel este un fel de mâncare obișnuit la prânz sau la cină. Un file este bătut până la o grosime de 1/8 de inch, acoperit cu făină, înmuiat în ou bătut și pesmet și prăjit la tigaie. Fileul este de obicei de vițel, dar poate fi și de porc sau de pui.

Peștele murat este, de asemenea, tipic, inclusiv mâncăruri precum karpfen bleu, cu crap cu oțet, servit cu cartofi, și brathering mit bratkartoffeln, hering prăjit murat și servit cu cartofi și ceapă.

Feluri de mâncare și mâncăruri ocazionale

Mâncarea tradițională germană
Mâncarea tradițională germană

Knödel, sau găluștele, sunt servite cu multe feluri de mâncare principale. Găluștele sunt făcute din cartofi sau pâine, apoi fierte sau prăjite. În sud, sunt mai frecvente spätzle, găluște mici și dințoase, de mărimea câtorva boabe de orez.

Cărucioarele cu cârnați vând mâncare stradală în majoritatea orașelor germane. În Berlin, cartofii sunt adesea serviți cu un cârnat, cum ar fi bratwurst, precum și cu slănină.

Cele mai comune pâini germane sunt făcute din secară și pumpernickel; multe dintre ele sunt din aluat acrișor. Covrigii moi sunt o mâncare stradală omniprezentă.

Bere

Mâncarea tradițională germană
Mâncarea tradițională germană

În Berlin, Berliner weisse este berea preferată a localnicilor. Această bere acră este servită în pahare largi, adesea cu un shot de sirop verde făcut din iarba aromată de pădure Woodruff, sau un sirop de zmeură roșie, pentru a o îndulci.

CITEȘTE ȘI:
Bucătăria estoniană: feluri de mâncare, tradiție, secrete culinare

Köln este patria berei ușoare și fructate de tip pale ale numită Kölsch. În Leipzig, celebra Gose de culoare portocalie este preparată cu sare și coriandru. Bamberg servește pilseners, precum și Rauchbier, o bere din malț afumat.

Aceste beri clasice, impregnate în cultura locală și fabricate în același mod de sute de ani, reprezintă un aspect îndrăgit al dietei tradiționale germane și sunt bune acompaniatoare pentru mesele copioase.

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Citește și aceste articole:

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITEȘTE ȘI:
Bucătărie franceză: feluri de mâncare, stiluri de gătit, istorie și rafinament
Urmărește-ne și pe:
- Advertisement -

Ultimele rețete