Mazăre conservată: beneficii și contraindicații

Mazăre conservată: beneficii și contraindicații

Metoda conservată este recunoscută ca fiind una dintre cele mai convenabile și mai fiabile pentru conservarea alimentelor. Este foarte convenabil să se depoziteze în acest mod legumele în gradul de coacere lăptoasă.

Conservele de mazăre verde sunt întotdeauna solicitate, se adaugă la supe, salate și alte feluri de mâncare, folosite în bucătăria europeană și în alte bucătării ale lumii.

Un pic de istorie

The benefits and harms of canned green peas

Cultivarea mazărei la scară industrială a început în jurul secolului al XV-lea, iar utilizarea conservelor în secolul al XIX-lea. Acest lucru a deschis o gamă largă de posibilități de utilizare a acesteia în bucătărie pe tot parcursul anului, nu doar în perioada recoltei. Primele încercări de conservare a produsului au fost făcute în Olanda.

În condiții moderne, ca recipiente se folosesc borcane de tablă și de sticlă, iar ambele opțiuni au avantaje și dezavantaje. Desigur, în borcanele de sticlă există mai multe oportunități de a vedea calitatea produselor, dar mazărea este expusă la lumina soarelui și se poate strica înainte de data de expirare.

Este ușor de depozitat într-o cutie de conserve, dar nu puteți evalua calitatea până când nu o deschideți. Există o singură soluție – găsiți un producător de bună credință prin experiență și cumpărați numai produsele sale.

Compoziție

Întreaga gamă de leguminoase este foarte sănătoasă pentru organism și bogată în compoziție. La maturitate lăptoasă și deplină, mazărea nu variază foarte mult în ceea ce privește cantitatea de substanțe utile și conține:

 • vitaminele A, C, E, K, PP, grupa B;
 • amidon;
 • fibre alimentare;
 • calciu;
 • fosfor;
 • Zinc;
 • Seleniu;
 • Potasiu;
 • fier;
 • caroten;
 • Cupru;
 • Mangan;
 • luteină;
 • coumestrol.

Valoarea calorică a produsului nu depășește 55 kcal. la 100 de grame, este considerata dietetica, dar destul de greu de digerat.

Proprietăți utile ale mazărei conservate

Mazărea conservată nu este doar gustoasă, ci și foarte utilă, iar utilizarea lor are un efect pozitiv asupra aproape tuturor sistemelor interne.

 • Pune în funcțiune sistemul gastrointestinal;
 • Susține sistemul cardiovascular;
 • Elimina constipația;
 • Elimina toxinele și sărurile de metale grele;
 • Reduce probabilitatea apariției cancerului;
 • Scăpați de edeme;
 • Reduce nivelul zahărului și al colesterolului;
 • Întărește sistemul nervos.

Cantitatea mare de fibre și proteine din această cultură ajută la normalizarea proceselor metabolice, îmbunătățește peristaltismul intestinal și stimulează descompunerea grăsimilor. Vitamina A în combinație cu luteina protejează împotriva degenerării retinei, menține acuitatea vizuală, reduce riscul de cataractă.

Conservele de mazăre verde sunt considerate un produs dietetic. Rapid sățioase, ele elimină senzația de foame pentru o perioadă lungă de timp. Sunt utile și pentru persoanele după 40 de ani, deoarece în această perioadă începe o spălare activă a calciului din organism, iar mazarea ajută la menținerea acestui element necesar în corp.

Interesant: conservele de mazăre verde păstrează proprietăți antioxidante puternice și ameliorează stresul emoțional și efectele stresului.

Datorită compoziției sale speciale, produsul este considerat anti-îmbătrânire și încetinește procesul de îmbătrânire. Are proprietatea interesantă de a elimina toxinele din ficat, ușurând o parte din povara acestuia. De asemenea, îmbunătățește starea pielii, îi menține elasticitatea, o protejează de efectele nocive ale factorilor de mediu.

Nocivitatea probabilă

The harm of canned green peas

Principalul pericol care îi așteaptă pe fanii conservelor de mazăre verde – calitatea slabă a ambalajului sau termenul de valabilitate expirat. La cea mai mică îndoială în ceea ce privește calitatea produsului, acesta este eliminat fără milă, în caz contrar puteți face o intoxicație alimentară severă. Dar aceasta este o regulă generală care se aplică oricărui tip de conservă.

Având în vedere starea de sănătate, nu merită să introducem legumele în alimentație pentru flatulență, exacerbări ale bolilor gastrointestinale, alergii, intoleranță individuală. În cazul gutei, purinele conținute în mazăre sunt periculoase.

Prea multă, încetinește producția de enzime responsabile de descompunerea grăsimilor și, de asemenea, provoacă greutate în stomac. Nu este recomandat să mâncați mazăre sub nicio formă dacă aveți probleme renale.

În rest, produsul este foarte sănătos, extrem de rar provoacă alergii și este perfect digerabil de către organism.

Cumpărarea sau pregătitul în casă

Varianta cumpărată are un avantaj incontestabil – puteți pur și simplu să deschideți borcanul și să începeți să gustați. Dar nu există nici o asigurare a calității, deoarece numai mazărea care este pusă la conservă în perioada de recoltare poate fi considerată proaspătă. În restul timpului sunt înmuiate uscate sau se folosește produsul congelat pentru conserve, ceea ce de multe ori îi reduce proprietățile utile.

Pot fi adăugați conservanți și stabilizatori, iar dacă este scris despre aceasta pe ambalaj, atunci cu litere foarte mici și într-un loc incomod pentru citire.

În bucătăria de casă, valoarea calorică a mazărei este chiar mai mică, doar 40 kcal, se cunoaște compoziția exactă și se respectă cerințele de calitate a materiilor prime.

Pregatirea de mazăre verde conservată este foarte simplă. Pentru 1 kg. de materie primă spălatăse ia 1 lingură de sare, totul se pune într-o oală, se toarnă apă și se fierbe la foc mediu timp de 7 minute de la fierbere.

Apoi, mazărea se pune rapid în borcane mici și uscate sterilizate și se toarnă saramură fierbinte. Pentru a o pregăti, veți avea nevoie de 1 lingură de sare și zahăr pe 1 litru de apă. Borcanele trebuie să fie bine închise, să stea timp de 24 de ore sub izolație. Stocul depozitat într-un loc întunecat și răcoros.

Mazărea la conservă se adaugă la salate de rețete clasice, se prepară supe cu ea, se folosește ca adaos la garnituri și pur și simplu se mănâncă cu o lingură, bucurându-te de gustul bun.

Articolele de pe acest site au doar un scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica orice rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:
Fructe împotriva demenței, depresiei și artritei
Fasole neagră: Beneficii sănătate și rețete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii