Mini pizza cu mozzarella și roșii

Mini pizza cu mozzarella și roșii

Mini pizza cu mozzarella și roșii urmează rețeta clasică: singura diferență este formatul mai mic, care este prevăzut în cazul nostru. Bineînțeles, îl puteți tăia și pe cel mare în bucăți, astfel încât fiecare să poată mânca cât dorește.

Formatul miniatural este bun în felul său: satisface complet instinctele posesive, deoarece în acest caz, pizza îți va aparține doar ție. Apropo, roșiile cherry și bilele mici de mozzarella, care pot fi așezate pe aluatul de pâine plată ca întreg sau tăiate doar în jumătăți, sunt perfecte pentru această variantă.

Mini pizza cu mozzarella și roșii
Mini pizza cu mozzarella și roșii

Timp de pregătire: 1 h 40 min Timp de gătire: 40 min Porții: 8 Dificultatea pregătirii: ușor Vegetarian: lacto Metodă de gătit: Coacere

403.6

De ce avem nevoie pentru mini pizza

 • 20 g drojdie
 • 25 g zahăr
 • 400 g făină
 • 10 g sare
 • 300 g de smântână acidă groasă
 • 250 ml apă caldă

Pentru umplutură:

 • 10 roșii
 • 4 bile mari de mozzarella (tăiate)
 • 100 g măsline
 • 100-150 g pesto
 • 1 buchet de busuioc

Cum se face mini pizza cu rosii si mozzarella

Pasul 1

Rețetă foto: mini pizza cu mozzarella și roșii, pasul 1

Pentru aluatul de pizza, se amestecă făina, drojdia, zahărul, sarea și aproximativ 250 ml de apă caldă și se frământă până se obține un aluat. Se acoperă și se pune într-un loc cald, fără curent de aer, timp de 1 oră. Se frământă, se frământă din nou și se lasă să crească din nou pentru încă 30-40 de minute.

Pasul 2

Rețetă foto: mini pizza cu mozzarella și roșii, pasul 2

Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Se presară aluatul cu făină și se împarte în 16 bucăți. Se rulează fiecare parte într-o minge. Se întind biluțele cu ajutorul unui rulou până la o grosime de 3-5 mm și se așază în tavă.

Pasul 3

Rețetă foto: mini pizza cu mozzarella și roșii, etapa 3

Se frământă ușor aluatul cu mâinile, făcând marginile puțin mai groase decât mijlocul. Se unge baza pizza cu puțină smântână și se condimentează cu sare și piper.

Pasul 4

Rețetă foto: mini pizza cu mozzarella și roșii, etapa 4

Pentru garnituri, se taie roșiile felii și se întind pe toată suprafața pizzei. Împrăștiați deasupra feliile de mozzarella și măslinele tocate. Adăugați câteva linguri de pesto și stropiți cu ulei de măsline. Coaceți pizzele în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 8-12 minute, până când devin aurii. Se decorează cu busuioc.

Apropo…

În loc de smântână, fiecare blat de pizza cu mozzarella și roșii poate fi uns cu sosul de roșii preferat sau pur și simplu se pot întinde câteva linguri de piure de roșii.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Pizza de legume cu mozzarella
Pilaf dulce cu caise uscate, stafide, scorțișoară și zahăr pudră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii