12.6 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022

6 Moduri în care bananele topesc grăsimea din burtă, potrivit dieteticienilor

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Citiți mai departe pentru a afla cum pot ajuta bananele să topească grăsimea de pe burtă de care vreți să scăpați.

Când vine momentul să vă puneți în formă și să ardeți grăsimea de pe burtă, alegerea alimentelor potrivite pentru a le încorpora în regimul de slăbire se dovedește a fi crucială.

Chiar dacă un produs pare sănătos la prima vedere, acesta ar putea deține unele secrete nutriționale care împiedică pierderea în greutate din jurul taliei.

Atunci când trebuie să concepeți un nou meniu săptămânal pentru a arde grăsimile, bananele sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru a topi rapid grăsimea de pe burtă.

Potrivit Clinicii Mayo, avem o tonă de motive pentru a iubi bananele, mai ales atunci când trebuie să ținem dietă. Fructul are un impact IG mai mic decât multe alte fructe, oferă o cantitate solidă de fibre pentru a ne menține senzația de sațietate și servește cocktailul perfect de vitamine și minerale, practic fără grăsimi.

Acest fruct strălucește cu adevărat atunci când trebuie să dai jos niște kilograme de burtă, iar faptul că știm exact cum îți afectează organismul ne ajută să ne formăm strategia de atac perfectă pentru a topi grăsimea de pe burtă.

Pentru a afla cum ne ajută bananele să scăpăm de kilogramele nedorite de pe abdomen, am vorbit cu o serie de dieteticieni și experți medicali pentru a afla exact ce se întâmplă atunci când încorporăm bananele în planul alimentar zilnic.

CITEȘTE ȘI:
Obiceiul alimentar nr. 1 pentru slăbit rapid

Bananele ne cresc flora intestinală

Bananas on a tray 6 Moduri în care bananele topesc grăsimea din burtă, potrivit dieteticienilor. Shutterstock

Atunci când trebuie să începeți să vă urmăriți greutatea și să ardeți niște grăsime de pe burtă, echilibrarea florei interne poate începe întreaga călătorie de pierdere în greutate în mod corect. Bananele fac exact acest lucru, ajutând la introducerea bacteriilor bune în stomacul nostru și pregătindu-ne corpul pentru a pierde ceva greutate.

“Bananele sunt bogate în fibre prebiotice și s-a demonstrat că măresc numărul [de] bifidobacterii din intestin”, spune Kate Netz, RDN, LD. “Cercetările arată că nivelurile sănătoase de bifidobacterii pot ajuta la pierderea în greutate și pot îmbunătăți sănătatea metabolică.”

Bananele pot reduce pofta de mâncare.

Banana slices 6 Moduri în care bananele topesc grăsimea din burtă, potrivit dieteticienilor. Shutterstock

“Atunci când lucrezi sau trăiești într-un mediu stresant, ceea ce este acum cazul majorității oamenilor, nivelul de cortizol este ridicat, ceea ce te face să poftești la alimente cu conținut ridicat de zahăr”, spune Dr. Sandra El Hajj.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care oamenii încep să ia în greutate și să mănânce necontrolat dulciuri și bomboane.

Bananele ajută la prevenirea acestor pofte, oferind mai întâi organismului niveluri ridicate de magneziu, care pot ajuta la controlul nivelului de stres, precum și la senzația de sațietate.

CITEȘTE ȘI:
Ouăle de găină, tot ce trebuie sa știi beneficii calorii

Pentru a afla mai multe despre cum să evitați poftele atunci când țineți o dietă, consultați ce spun poftele dumneavoastră despre dumneavoastră – și cum să le înfrânați.

Creșteți aportul de fibre

Banana chia pudding 6 Moduri în care bananele topesc grăsimea din burtă, potrivit dieteticienilor. Shutterstock

Toată lumea a auzit că niște fibre în plus în viața noastră ne pot ajuta să scăpăm de kilograme, iar datorită numărului deosebit de mare de fibre din banană, ne putem simți sătui și putem evita mâncatul în exces.

Bananele sunt o sursă excelentă de fibre, iar fiecare banană conține o cantitate mare în comparație cu numărul de calorii. Fibrele durează mult timp pentru ca organismul să le digere, ceea ce vă poate ajuta să vă simțiți sătul pentru mai mult timp.

Prin includerea multor fibre în dieta dumneavoastră, aceasta vă va opri senzația de foame și va reduce cantitatea pe care o mâncați.

Îmbunătățesc sensibilitatea la insulină.

Banana 6 Moduri în care bananele topesc grăsimea din burtă, potrivit dieteticienilor. Shutterstock

Poate că ați auzit că conținutul de zahăr al unei banane poate face rău, mai ales atunci când trebuie să eliminați excesul de carbohidrați din dieta dumneavoastră.

În timp ce bananele conțin ceva zahăr, ele ajută, de asemenea, la îmbunătățirea sensibilității la insulină în cazul persoanelor care țin dietă și care nu au diabet, ceea ce le face să fie un mare factor de descurajare a bolii, ajutându-ne în același timp să obținem echilibrul nutrițional de care avem nevoie pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă.

CITEȘTE ȘI:
Cină pentru slăbit: 12 rețete cu conținut scăzut de carbohidrați

“Bananele îmbunătățesc sensibilitatea la insulină, ceea ce ajută organismul să proceseze glucoza mai eficient, reducând astfel greutatea”, spune Trista Best, RD pentru Balance One Supplements.

Ne ușurează regimul de exerciții fizice

Banana granola peanut butter 6 Moduri în care bananele topesc grăsimea din burtă, potrivit dieteticienilor. Shutterstock

Nimic nu poate îndepărta grăsimea de pe burtă mai bine decât un set adecvat de exerciții fizice, dar dacă nu îi oferim corpului nostru ceea ce are nevoie, eforturile noastre ar putea fi în zadar. Mulțumită bananelor, primim nutriția adecvată pentru a ne menține regimurile de antrenament în mișcare și echilibrate, asigurând niște rezultate reale.

“Antrenamentele tale pot fi mai eficiente si cu mai puține crampe musculare, de asemenea”, spune Best. “Crampele musculare pot fi asociate cu un dezechilibru electrolitic, în special din cauza potasiului, iar bananele sunt pline de acest nutrient.”

Ajută la reducerea absorbției de zahăr

Bananas 6 Moduri în care bananele topesc grăsimea din burtă, potrivit dieteticienilor. Shutterstock

În timp ce bananele galbene oferă anumite beneficii, bananele necoapte ar trebui să stea cu adevărat în lumina reflectoarelor atunci când lucrați la aplatizarea burții.

“Bananele necoapte sunt bogate în amidon rezistent și cu un conținut scăzut de zahăr”, a declarat Dr. Madathupalayam Madhankumar. “Acest amidon este rezistent la [digestie] și acționează ca o fibră. De asemenea, va reduce absorbția de zahăr. Astfel, ajută la pierderea în greutate”.

CITEȘTE ȘI:
Plan de masă pentru slăbit de 7 zile

Cu cât banana este mai verde, cu atât mai mare este conținutul de amidon rezistent (acesta se transformă în zaharuri simple pe măsură ce se coace).

Amidonurile rezistente ajută la controlul metabolismului carbohidraților îmbunătățind controlul glicemiei și contribuie la sănătatea digestivă, deoarece hrănesc bacteriile intestinale din intestinul nostru.

De asemenea, trebuie să știți că bananele verzi pot fi destul de amare și sunt cu siguranță mai puțin dulci. Atât bananele verzi, cât și cele coapte conțin aceeași cantitate de vitamine și minerale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete