13.1 C
București
joi, martie 30, 2023

Mucormicoza: O nouă cercetare oferă speranță pentru tratamentul infecțiilor mortale

Trebuie să citești asta...

Mucormicoza este o infecție mortală care afectează persoanele cu sistemul imunitar slăbit.

Mucormicoza, vaccin, tratament

Mucormicoza este o infecție mortală care afectează persoanele cu sistemul imunitar slăbit. Unele tipuri de ciuperci, numite Mucorales, invadează celulele pacienților. O proteină de pe suprafața celulelor Mucorales face posibilă această invazie.

Descoperirea, făcută de o echipă de cercetare de la Institutul Biomedical din Los Angeles, ar putea duce la un vaccin și tratamente pentru infecția cu mucormicoză. Va ajuta la prevenirea invadării acestor celule în corpul uman și la tratarea cu succes a mucormicozei folosind anticorpi care blochează această proteină.

Potrivit lui Ashraf S. Ibrahim (autorul lucrării de cercetare) „nu există încă un vaccin sau un tratament eficient care să oprească letalitatea ridicată a infecției cu mucormicoză. Pacienții cu sistemul imunitar slăbit trebuie protejați urgent. Experiența noastră pune bazele dezvoltării de anticorpi pentru prevenirea și tratamentul mucormicozei la pacienții cu risc ridicat. Aceste date ar putea duce, de asemenea, la teste de diagnosticare pentru această boală”.

Pacienții cu un sistem imunitar slăbit care sunt subnutriți sau au acidoză (hiperglicemie sau cetoacidoză diabetică) prezintă un risc crescut de infecție. Ashrafa S. Ibrahim și colab. au găsit tratamente care blochează invadarea celulelor și protejează împotriva infecției cu mucormicoză.

CITEȘTE ȘI:
Slăbiciune și oboseală cronică: care sunt cauzele

 

Citește și aceste articole:

 • Chiftele de piept de pui: 15 dintre cele mai gustoase rețete
  Daca vrei sa servesti chiftele de piept de pui delicioase, nu căuta mai departe! Acest articol prezintă 15 dintre cele mai gustoase rețete pentru chiftele de piept de pui, gata să fie servite în orice moment. Descopera cum sa pregatesti cele mai delicioase chiftele de pui si serveste-le familiei tale!
 • Pateu de ficat de pui de casă. 15 rețete grozave
  Descoperă 15 rețete grozave pentru pateu de ficat de pui de casă. Învață cum să prepari un pateu de ficat de pui gustos și sănătos, folosind ingrediente simple și naturale. Încearcă aceste rețete ușor de preparat și bucură-te de savoarea delicioasă a pateului de ficat de pui.
 • Cum să faci chipsuri acasă: 9 rețete ușoare
  Este greu să găsești oameni care să nu fie încântați de chipsuri, deoarece acestea sunt una dintre cele mai populare gustări din lume. În același […]
 • Cum să murezi varza corect: 6 pași
  Învăță cum să murezi varza corect: 6 pași, ce ingrediente să folosești și cum să obții cea mai bună varză murată. Descoperă acum cele 6 pași esențiali pentru murarea corectă a varzei și bucură-te de mâncarea ta preferată!
 • Salam de biscuiți cu ciocolată. 20 de rețete din copilăria mea
  Salamul de biscuiți cu ciocolată este un desert delicios și simplu de preparat, care ne aduce aminte de copilăria noastră. Pe site-ul meu vei găsi […]
Mucormicoza: o nouă cercetare oferă speranță pentru tratamentul infecțiilor mortale

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Ultimele rețete