3.6 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Muzica poate ajuta persoanele cu Alzheimer

Trebuie să citești asta...

Boala Alzheimer este o boală progresivă care duce la irosirea și moartea celulelor creierului. Boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză a demenței, care este un termen folosit pentru a descrie un grup de simptome care afectează memoria, gândirea și capacitatea socială suficient de grav pentru a interfera cu activitățile zilnice.

Pierderea memoriei este un simptom cheie al bolii Alzheimer. Un semn precoce al bolii este dificultatea de a-și aminti evenimentele sau conversațiile recente. Pe măsură ce boala progresează, afectarea memoriei persistă și se agravează, afectând capacitatea de a funcționa la locul de muncă sau acasă.

Muzica si Alzheimer

Muzica poate ajuta persoanele cu alzheimer

Amintirile muzicale sunt adesea păstrate în boala Alzheimer, deoarece zonele cheie ale creierului asociate cu memoria muzicală sunt relativ neafectate. Cercetările arată că ascultarea sau cântatul de cântece poate aduce beneficii emoționale și comportamentale persoanelor cu boala Alzheimer și alte tipuri de demență.

Muzica poate, de asemenea, fie benefică prin reducerea anxietății și stresului, înălțător de dispoziție și oferind o oportunitate de a intra în legătură cu cei dragi care suferă de Alzheimer, în special cei care au dificultăți de comunicare.

Dacă doriți să folosiți muzica pentru a ajuta o persoană dragă cu Alzheimer, folosiți acestea sfaturi clinice:

Muzica poate ajuta persoanele cu alzheimer

Gândește-te la preferințele persoanei dragi

Ce fel de muzică îi place persoanei iubite? Ce muzică evocă amintiri ale momentelor fericite din viața lui? Implicați familia și prietenii rugându-le să sugereze melodii sau să alcătuiască liste de redare.

CITEȘTE ȘI:
Ulei de argan pentru ten și păr Top 12 beneficii

Creează o stare de spirit

Pentru a-ți liniști persoana iubită în timpul meselor sau al igienei de dimineață, pornește muzica sau cântă o melodie liniștitoare. Când vrei să-ți înveselești persoana iubită, folosește o muzică mai optimistă sau mai rapidă.

Evitați supra stimularea

Eliminați zgomotele concurente atunci când redați muzică. Oprește televizorul. Închideţi ușa. Setați volumul în funcție de capacitatea persoanei iubite de a auzi. Alegeți muzică care nu este întreruptă de reclame care pot provoca confuzie.

Încurajează Mișcarea

Ajută-ți persoana iubită să aplaude sau să-și bată picioarele în ritm. Dacă este posibil, luați în considerare dansul cu persoana iubită.

Cântă singur

Cântând muzică alături de o persoană dragă, vă poate ridica moralul și vă poate îmbunătăți relația. Unele cercetări timpurii arată, de asemenea, că memoria muzicală funcționează diferit față de alte tipuri de memorie, iar cântatul poate ajuta la stimularea amintirilor unice.

Fii atent la reacția persoanei dragi.

Dacă persoanei iubite pare să-i placă anumite melodii, redați-le mai des. Dacă persoana iubită reacționează negativ la o anumită melodie sau tip de muzică, alege altceva.

Citește și aceste articole:

Muzica poate ajuta persoanele cu alzheimer

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

- Advertisement -

Ultimele rețete