Noodles de orez versus paste de grâu care sunt mai bune?

Noodles de orez versus paste de grâu Care sunt mai bune?

Tipul de carbohidrați consumați este mai esențial decât cantitatea consumată. Tăițeii pe care suntem obișnuiți să îi mâncăm sunt făcuți din făină rafinată.

Noodles de orez versus paste de grâu care sunt mai bune?
Noodles de orez versus paste de grâu Care sunt mai bune?

Datele nutriționale pentru tăiței de orez

Nutrienții din tăițeii de orez pot varia ușor, dar, în general, fiecare porție are cantități moderate de proteine și carbohidrați, fiind în același timp săracă în grăsimi și fibre. Este destul de bogat în seleniu mineral, oferind 14% din valoarea zilnică (DV).

O cană (176 grame) de noodles de orez fierți conține :

 • Calorii: 190
 • Proteine: 3,2 grame
 • Grăsimi: 0,4 grame
 • Carbohidrați: 42,2 grame
 • Fibre: 1,8 grame
 • Sodiu: 33,4 mg
 • Tiamina: 3% din DV
 • Seleniu: 14% din DV
 • Niacina: 1% din DV
 • Cupru: 7% din DV
 • Fier: 1% din DV
 • Zinc: 4% din DV
 • Fosfor: 3% din DV
 • Mangan: 9% din DV

Din punct de vedere nutrițional, veți avea nevoie de aproximativ 57 de grame (2 uncii) de noodles de orez uscat pentru a egala 1 cană (176 de grame) de noodles fierți.

În special, tăițeii de orez au cu 14-20% mai puține calorii per porție decât pastele rafinate sau, respectiv, integrale.

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni cu mai puține calorii, puteți încerca noodles shirataki sau noodles vegetali din dovlecei sau dovlecei galbeni.

Noodles de orez versus paste de grâu care sunt mai bune?
Noodles de orez versus paste de grâu Care sunt mai bune?

Întrebări frecvente

Noodles de orez au mai puțini carbohidrați decât pastele de grau?

Proteinele, carbohidrații și fibrele sunt toate nutrienți importanți. Nivelurile de carbohidrați și de fibre ale celor doi noodles sunt practic identice.

Conținutul de carbohidrați al pastelor obișnuite este de 21,6 grame, cu 1,3 grame de fibre. Tăiețeii de orez conțin 21,91 grame de carbohidrați și 0,9 grame de fibre pe porție.

Care are mai mulți carbohidrați noodles de orez sau paste de grau?

Când vine vorba de conținutul de carbohidrați, noodles de orez au un avantaj foarte mic față de tăițeii cu ou sau alte paste de grâu, dar diferența este minoră în comparație.

La o cană de tăiței cu ou, există 60 de grame de carbohidrați, în timp ce tăițeii de orez au 44 de grame

Care este mai sănătos paste de grau sau de orez?

Noodles de orez au un conținut mai mic de proteine, fibre, sare, seleniu și niacină decât cei pe bază de grâu, potrivit USDA. Ambele au o cantitate comparabilă de carbohidrați. Tăiețeii de orez, în special, au mai puține calorii și conțin mult mai puține grăsimi decât cei din grâu.

Tăițeii de orez sunt săraci în carbohidrați?

Tăiețeii de orez sunt plini de carbohidrați și săraci în grăsimi, care sunt opusul macronutrienților necesari într-o dietă ketogenică.

Se recomandă să consumați 70 la sută grăsimi, 25 la sută proteine și 5-10 la sută carbohidrați atunci când urmați o dietă ketogenică. Acest lucru înseamnă că majoritatea alimentelor tale ar trebui să fie sărace în carbohidrați, fiind în același timp bogate în grăsimi.

Ce noodles au cei mai puțini carbohidrați?

Tăițeii Shirataki, cunoscuți în mod obișnuit sub numele de noodles konjac sau tăiței miraculoși, sunt tăiței albi, lungi, făcuți din rădăcină de konjac.

Datorită faptului că sunt extrem de satisfăcători, dar conțin puține calorii, sunt o alternativă populară la spaghete cu conținut scăzut de carbohidrați.Sunt creați din glucomanan, un fel de fibre derivate din planta konjac, care este o sursă de fibre.

Ce este mai bun pentru tine paste sau taietei cu ou?

O sută de grame de paste normale au aproximativ 370 de calorii, dar aceeași cantitate de paste cu ou conține aproximativ 385 de calorii.

Pastele obișnuite au 13 grame de proteine la o porție de 100 de grame, în timp ce tăițeii cu ou oferă semnificativ mai multe proteine, cu puțin peste 14 grame de proteine la o porție de 100 de grame.

Care este mai bun pentru diabetici orez sau noodles?

În bătălia dintre paste și orez alb, pastele câștigă. Când vine vorba de diabet, pastele au un vârf de glicemie substanțial mai mic decât orezul alb.

Potrivit rezultatelor unui studiu, vârful de creștere a glicemiei după ce se mănâncă paste este mult mai mic decât vârful de creștere după consumul de orez alb la persoanele cu diabet de tip 1.

Noodles de orez sunt carbohidrați complecși?

Semolina, care este derivată din grâul dur, este folosită pentru a face spaghete tradiționale. Tăiețeii de orez, ca și pastele tradiționale, sunt o sursă bogată de carbohidrați complecși, cu 41,8 g de carbohidrați pe porție, similar cu pastele tradiționale.

Dacă urmați o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați sau țineți evidența consumului de carbohidrați, fiți foarte atenți la mărimea porțiilor atunci când mâncați noodles de orez.

Tăițeii de orez sunt carbohidrați rafinați?

Dacă tăițeii nu sunt făcuți din cereale integrale, atunci sunt făcuți din cereale rafinate. Orezul alb este o cereală rafinată. Ca urmare, putem deduce că atât orezul, cât și tăițeii sunt făcuți din cereale rafinate.

Ce noodles poți mânca pentru dieta keto?

 1. Noodles Shirataki (cunoscut si sub numele de Taitei Miracle)
 2. Noodles de dovlecel
 3. Spaghetti Squash
 4. Noodles de palmier
 5. Fidea Juroat Slim (făină Konjac + făină de ovăz)

Concluzie

Tăițeii de orez sunt tăiței fără gluten, cu conținut scăzut de sodiu, ușor de preparat și foarte populari în numeroase feluri de mâncare din întreaga lume, inclusiv în diverse amestecuri și supe.

În special, sunt potriviți pentru persoanele cu boală celiacă sau cu sensibilitate la gluten non-celiacă.

Tăițeii de orez sunt săraci în grăsimi și moderați în calorii, ceea ce îi face o opțiune sănătoasă. Încercați să le asociați cu legume bogate în fibre și sosuri gustoase – deși este posibil să doriți să limitați utilizarea adaosurilor cu conținut ridicat de sodiu, cum ar fi sosul de soia.

Bibanul: Beneficii sănătate, recomandări, nutriție & calorii
Cum să înlocuiești carnea în dieta ta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii