AcasăNutrițieNutrienți

Nutrienți

Vitamine cu zinc: Indicații, dozaj, efecte secundare și precauții

Zincul este unul dintre cele mai importante minerale pentru corpul uman - prezența sa este esențială pentru toate celulele și țesuturile, organele și sistemele. Vitaminele cu zinc sunt necesare în special pentru copii, ale căror corpuri sunt în continuă dezvoltare și creștere. Cercetătorii au stabilit că o persoană medie are nevoie de aproximativ 10-25 mg de acest oligoelement pe zi, care este chiar mai mare în timpul sarcinii și...

Vitamine pentru femei după 40 de ani. De ce trebuie sa le iei?

Femeile de peste 40 de ani ar trebui să ia vitamine pentru a ajuta la îndepărtarea efectelor îmbătrânirii. Aflați tot ce trebuie să știți despre suplimentele de vitamine pentru femei, inclusiv beneficiile și ce trebuie să căutați la un supliment.

Litiu: Beneficii sănătate și efecte adverse

Litiul este un medicament pe care medicii îl prescriu persoanelor cu tulburare bipolară. Acesta poate ajuta la prevenirea și tratarea episoadelor maniacale și depresive. Litiul acționează prin stabilizarea stării de spirit a unei persoane. Date cheie Ce este litiul? Litiul este un element chimic care se găsește în natură și care este uneori utilizat în medicamente pentru tratarea anumitor boli mintale, cum ar fi tulburarea bipolară. Litiul poate trata mania acută, sau...

Iaurtul de nucă de cocos: beneficii, proprietăți, efecte secundare

Toată lumea iubește iaurtul, indiferent de vârstă, cultură, origine etc. În zilele noastre, există mai multe varietăți de iaurt, iar una dintre aceste varietăți celebre este iaurtul de cocos. Da, ați auzit bine. Iaurtul de nucă de cocos este noul favorit al tuturor iubitorilor de iaurt și de nuci. Iaurtul de nucă de cocos este noua gustare sănătoasă, deoarece are beneficiile nucii de cocos și ale iaurtului împreună într-un...

Potasiu, beneficii sănătate recomandări + surse

Potasiul este un mineral important pentru multe procese chimice din organism, inclusiv funcția musculară și nervoasă, echilibrul fluidelor și menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase. Ajută la reglarea inimii, mușchilor și nervilor, etc..

Iodul – importanța pentru organism, beneficii sănătate

Iodul este un mineral esențial de care organismul are nevoie, iar importanța lui nu poate fi exagerată. Iodul afectează funcția tiroidiană, dar joacă și un rol în reglarea metabolismului și a funcției creierului. Aflați mai multe despre beneficiile sale pentru sănătate - și despre cum să completați cu sare iodată.

Cobaltul (Co) – importanță pentru organism și sănătate

Cobaltul este un oligoelement esențial și o componentă a vitaminei B12Cobaltul este un metal esențial pentru organism și necesar pentru producerea vitaminei B12. Cobaltul ajută, de asemenea, la funcția nervoasă, la funcția musculară și menține în echilibru alte metale precum cuprul. Aflați mai multe despre ce face cobaltul și despre cele mai bune surse de cobalt. . Cobaltul este un oligoelement esențial și o componentă a vitaminei B12. Este necesar...

Inozitolul: Top 5 beneficii pentru sănătate

Inozitol este o vitamină solubilă în apă care aparține grupului de vitamine B. Vitaminele B sunt cunoscute în mod tradițional pentru rolul lor în transformarea alimentelor în energie și construirea ADN-ului. Inozitolul este strâns legat de colină, o altă vitamina solubilă care este esențială pentru funcționarea nervilor. Acest articol explorează primele 5 beneficii pentru sănătate ale inozitolului și cum ar putea fi potrivit pentru tine.

Betacarotenul: Beneficii dozaj și efecte secundare

Betacarotenul este un pigment (carotenoid) derivat din plante. Este o sursă de vitamina A și un important antioxidant. Se găsește în multe produse vegetale, cum ar fi legumele cu frunze verzi și cele de culoare galbenă, precum și fructele de culoare portocalie. Betacarotenul contribuie cu aproximativ 30 - 35% din aportul alimentar de vitamina A în țările occidentale. Continuați să citiți pentru a afla ce înseamnă să aveți niveluri ridicate sau scăzute de beta-caroten și cum să le creșteți sau să le reduceți.

Alimente bogate în potasiu, beneficii, simptome deficit

Un nutrient esențial, potasiul este un mineral de care corpul tău are nevoie pentru a îndeplini o multitudine de funcții importante. Echilibrarea electroliților și fluidelor din corpul dumneavoastră și asigurarea faptului că inima dumneavoastră continuă să pompeze sânge depinde de consumul unor cantități adecvate de potasiu.

Vitamina B12 – Beneficii, sursa alimente și deficiențe

Injecțiile și pastilele cu vitamina B12 sunt populare printre oamenii care speră într-o soluție rapidă pentru slăbit. Unii chiar cred că creșterea nivelului de vitamina B12 va ajuta la reducerea oboselii, la creșterea energiei și la accelerarea metabolismului. Cu toate acestea, studiile privind beneficiile acestei vitamine asupra pierderii în greutate au dat rezultate contradictorii. In acest articol detaliem ce este vitamina B12, ce rol are in organism, care sunt proprietățile acesteia si in ce alimente o găsim.

Vitamina B3 niacina: 10 beneficii, utilizări și surse alimentare

Vitamina B3, sau niacina, este o vitamină solubilă în apă. Este o vitamină esențială din complexul B implicată în mai multe procese metabolice critice din organism. De exemplu, ajută la digerarea alimentelor pe care le consumăm pentru energie. Vitamina B3, reglează tensiunea arterială și colesterolul, ajută la menținerea sănătății pielii și creierului și multe altele. Citiți mai jos pentru a afla mai multe despre B2, principalele sale beneficii pentru sănătate și dozele recomandate.

Vitamina C: 14 beneficii, dozaj și funcții în organism

Vitamina C, o vitamină esențială solubilă în apă cu proprietăți antioxidante puternice. Vitamina C, sau acidul ascorbic, este absolut esențială pentru sănătatea creierului, circulația sângelui și imunitate. Ar trebui să luați un supliment? În acest articol, vă vom prezenta exact ce spune știința că vitamina C ar putea face pentru sănătatea dumneavoastră. Citiți mai departe pentru a afla.

5 Efecte secundare majore ale lipsei de fibre, conform științei

Efecte secundare majore ale lipsei de fibreDe ce fibrele din alimente joaca un rol important in sanatatea noastra care sunt efectele nocive ale lipsei acestora.

Cele mai bune 15 alimente bogate în vitamina E

15 alimente bogate in vitamina E. Aflati ce alimente sunt bogate in vitamina E si de cata vitamina E aveti nevoie in fiecare zi pentru o dieta sanatoasa.

Top 14 alimente bogate în fier, doza zilnică și beneficii cheie

Alimente bogate in fier beneficii. Descoperă lista cu alimentele bogate in fier care ajuta atat copii cat si adultii. Află beneficiile si aportul necesar.

Ce sunt macronutrienții și micronutrienții si ce rol au?

Macronutrientii si micronutrientii sunt doua componente alimentare importante pentru o dieta sanatoasa. Afla ce sunt, ce fac si cum sa le obtii din alimente.

Ce este colagenul? Cele mai importante 6 beneficii

Ce este colagenul? Este o proteină care formează cadrul de susținere al pielii, oaselor, tendoanelor, etc. Cele mai importante beneficii ale colagenului.
- Advertisement -Prichindel. Ro
- Advertisement -Vegis. Ro
- Advertisement -

Rețete de încercat

- Advertisement -Daciaplant. Ro