Minerale

Litiu: Beneficii sănătate și efecte adverse

Litiul este un medicament pe care medicii îl prescriu persoanelor cu tulburare bipolară. Acesta poate ajuta la prevenirea și tratarea episoadelor maniacale și depresive. Litiul acționează prin stabilizarea stării de spirit a unei persoane. Date cheie Ce este litiul? Litiul este un element chimic care se găsește în natură și care este uneori utilizat în medicamente pentru tratarea anumitor boli mintale, cum ar fi tulburarea bipolară. Litiul poate trata mania acută, sau...

Potasiu, beneficii sănătate recomandări + surse

Potasiul este un mineral important pentru multe procese chimice din organism, inclusiv funcția musculară și nervoasă, echilibrul fluidelor și menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase. Ajută la reglarea inimii, mușchilor și nervilor, etc..

Iodul – importanța pentru organism, beneficii sănătate

Iodul este un mineral esențial de care organismul are nevoie, iar importanța lui nu poate fi exagerată. Iodul afectează funcția tiroidiană, dar joacă și un rol în reglarea metabolismului și a funcției creierului. Aflați mai multe despre beneficiile sale pentru sănătate - și despre cum să completați cu sare iodată.

Cobaltul (Co) – importanță pentru organism și sănătate

Cobaltul este un oligoelement esențial și o componentă a vitaminei B12Cobaltul este un metal esențial pentru organism și necesar pentru producerea vitaminei B12. Cobaltul ajută, de asemenea, la funcția nervoasă, la funcția musculară și menține în echilibru alte metale precum cuprul. Aflați mai multe despre ce face cobaltul și despre cele mai bune surse de cobalt. . Cobaltul este un oligoelement esențial și o componentă a vitaminei B12. Este necesar...

5 Efecte secundare majore ale lipsei de fibre, conform științei

Efecte secundare majore ale lipsei de fibreDe ce fibrele din alimente joaca un rol important in sanatatea noastra care sunt efectele nocive ale lipsei acestora.

Top 14 alimente bogate în fier, doza zilnică și beneficii cheie

Alimente bogate in fier beneficii. Descoperă lista cu alimentele bogate in fier care ajuta atat copii cat si adultii. Află beneficiile si aportul necesar.

Top 20 alimente bogate în zinc pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta

Alimente bogate in zinc ce trebuie sa le consumi pentru sanatate. Iata o lista cu 20 de alimente bogate in zinc pe care ar trebui sa le incluzi in dieta ta.

Carbonatul de calciu 6 utilizări și beneficii

Carbonatul de calciu doza zilnică, prospect utilizare. Descoperă beneficiile utilizarii carbonatului de calciu ce este ⭐ și cum te ajută. Rol pentru sănătate.
- Advertisement -Prichindel. Ro
- Advertisement -Vegis. Ro
- Advertisement -

Rețete de încercat

- Advertisement -Daciaplant. Ro