6 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
- Advertisement -

CATEGORIE

Vitamine

Niacina sau vitamina B3: Beneficii sanatate. Top 12 alimente bogate in aceasta vitamină

Niacina este cunoscută și sub numele de vitamina B3 și se găsește în alimente precum ouăle, carnea de pasăre, peștele, cerealele integrale, legumele și legumele. Aflați beneficiile pentru sănătate ale acestui nutrient și obțineți câteva idei de rețete.

Cum să-ți faci provizii de vitamine pentru anul acesta, sfatul experților

Cum să vă faceți provizii de vitamine în acest an. Avem sfaturi și recomandări de specialitate pentru a vă aproviziona cu toate vitaminele, mineralele și suplimentele potrivite.

Vitamine cu zinc: Indicații, dozaj, efecte secundare și precauții

Zincul este unul dintre cele mai importante minerale pentru corpul uman - prezența sa este esențială pentru toate celulele și țesuturile, organele și sistemele....

Vitamine pentru femei după 40 de ani. De ce trebuie sa le iei?

Femeile de peste 40 de ani ar trebui să ia vitamine pentru a ajuta la îndepărtarea efectelor îmbătrânirii. Aflați tot ce trebuie să știți despre suplimentele de vitamine pentru femei, inclusiv beneficiile și ce trebuie să căutați la un supliment.

Inozitolul: Top 5 beneficii pentru sănătate

Inozitol este o vitamină solubilă în apă care aparține grupului de vitamine B. Vitaminele B sunt cunoscute în mod tradițional pentru rolul lor în transformarea alimentelor în energie și construirea ADN-ului. Inozitolul este strâns legat de colină, o altă vitamina solubilă care este esențială pentru funcționarea nervilor. Acest articol explorează primele 5 beneficii pentru sănătate ale inozitolului și cum ar putea fi potrivit pentru tine.

Vitamina B12 – Beneficii, sursa alimente și deficiențe

Injecțiile și pastilele cu vitamina B12 sunt populare printre oamenii care speră într-o soluție rapidă pentru slăbit. Unii chiar cred că creșterea nivelului de vitamina B12 va ajuta la reducerea oboselii, la creșterea energiei și la accelerarea metabolismului. Cu toate acestea, studiile privind beneficiile acestei vitamine asupra pierderii în greutate au dat rezultate contradictorii. In acest articol detaliem ce este vitamina B12, ce rol are in organism, care sunt proprietățile acesteia si in ce alimente o găsim.

Vitamina B3 niacina: 10 beneficii, utilizări și surse alimentare

Vitamina B3, sau niacina, este o vitamină solubilă în apă. Este o vitamină esențială din complexul B implicată în mai multe procese metabolice critice din organism. De exemplu, ajută la digerarea alimentelor pe care le consumăm pentru energie. Vitamina B3, reglează tensiunea arterială și colesterolul, ajută la menținerea sănătății pielii și creierului și multe altele. Citiți mai jos pentru a afla mai multe despre B2, principalele sale beneficii pentru sănătate și dozele recomandate.

Vitamina C: 14 beneficii, dozaj și funcții în organism

Vitamina C, o vitamină esențială solubilă în apă cu proprietăți antioxidante puternice. Vitamina C, sau acidul ascorbic, este absolut esențială pentru sănătatea creierului, circulația sângelui și imunitate. Ar trebui să luați un supliment? În acest articol, vă vom prezenta exact ce spune știința că vitamina C ar putea face pentru sănătatea dumneavoastră. Citiți mai departe pentru a afla.

Cele mai bune 15 alimente bogate în vitamina E

15 alimente bogate in vitamina E. Aflati ce alimente sunt bogate in vitamina E si de cata vitamina E aveti nevoie in fiecare zi pentru o dieta sanatoasa.

10 surse de vitamina C care nu sunt citrice

10 surse de vitamina C care nu sunt citrice. Descopera o multime de alimente cu vitamina C pe care nutritionistii le recomanda ca alternativa la citrice.

Ultimele noutăți

- Advertisement -