Vitamine

Vitamine cu zinc: Indicații, dozaj, efecte secundare și precauții

Zincul este unul dintre cele mai importante minerale pentru corpul uman - prezența sa este esențială pentru toate celulele și țesuturile, organele și sistemele. Vitaminele cu zinc sunt necesare în special pentru copii, ale căror corpuri sunt în continuă dezvoltare și creștere. Cercetătorii au stabilit că o persoană medie are nevoie de aproximativ 10-25 mg de acest oligoelement pe zi, care este chiar mai mare în timpul sarcinii și...

Vitamine pentru femei după 40 de ani. De ce trebuie sa le iei?

Femeile de peste 40 de ani ar trebui să ia vitamine pentru a ajuta la îndepărtarea efectelor îmbătrânirii. Aflați tot ce trebuie să știți despre suplimentele de vitamine pentru femei, inclusiv beneficiile și ce trebuie să căutați la un supliment.

Inozitolul: Top 5 beneficii pentru sănătate

Inozitol este o vitamină solubilă în apă care aparține grupului de vitamine B. Vitaminele B sunt cunoscute în mod tradițional pentru rolul lor în transformarea alimentelor în energie și construirea ADN-ului. Inozitolul este strâns legat de colină, o altă vitamina solubilă care este esențială pentru funcționarea nervilor. Acest articol explorează primele 5 beneficii pentru sănătate ale inozitolului și cum ar putea fi potrivit pentru tine.

Vitamina B12 – Beneficii, sursa alimente și deficiențe

Injecțiile și pastilele cu vitamina B12 sunt populare printre oamenii care speră într-o soluție rapidă pentru slăbit. Unii chiar cred că creșterea nivelului de vitamina B12 va ajuta la reducerea oboselii, la creșterea energiei și la accelerarea metabolismului. Cu toate acestea, studiile privind beneficiile acestei vitamine asupra pierderii în greutate au dat rezultate contradictorii. In acest articol detaliem ce este vitamina B12, ce rol are in organism, care sunt proprietățile acesteia si in ce alimente o găsim.

Vitamina B3 niacina: 10 beneficii, utilizări și surse alimentare

Vitamina B3, sau niacina, este o vitamină solubilă în apă. Este o vitamină esențială din complexul B implicată în mai multe procese metabolice critice din organism. De exemplu, ajută la digerarea alimentelor pe care le consumăm pentru energie. Vitamina B3, reglează tensiunea arterială și colesterolul, ajută la menținerea sănătății pielii și creierului și multe altele. Citiți mai jos pentru a afla mai multe despre B2, principalele sale beneficii pentru sănătate și dozele recomandate.

Vitamina C: 14 beneficii, dozaj și funcții în organism

Vitamina C, o vitamină esențială solubilă în apă cu proprietăți antioxidante puternice. Vitamina C, sau acidul ascorbic, este absolut esențială pentru sănătatea creierului, circulația sângelui și imunitate. Ar trebui să luați un supliment? În acest articol, vă vom prezenta exact ce spune știința că vitamina C ar putea face pentru sănătatea dumneavoastră. Citiți mai departe pentru a afla.

Cele mai bune 15 alimente bogate în vitamina E

15 alimente bogate in vitamina E. Aflati ce alimente sunt bogate in vitamina E si de cata vitamina E aveti nevoie in fiecare zi pentru o dieta sanatoasa.

10 surse de vitamina C care nu sunt citrice

10 surse de vitamina C care nu sunt citrice. Descopera o multime de alimente cu vitamina C pe care nutritionistii le recomanda ca alternativa la citrice.

Ce este Vitamina K beneficii pentru sănătate

Vitamina K beneficii sănătate proprietăți. Afla ce este vitamina K doza zilnica ce alimente o contin in mod natural. Vezi cum ajuta la sănătatea tenului.

Vitamina F, ce este și beneficiile sale pentru sănătate

Vitamina F beneficii sănătate proprietăți.? Ce este vitamina F și care sunt sursele naturale de vitamine. Vindecă și menține sănătatea părului și a pielii.

Ce este Vitamina E Beneficii pentru sănătate

Vitamina E beneficii sănătate proprietăți. Afla ce este vitamina F uleioasa care sunt sursele ei naturale. Vezi cum menține sănătatea părului și a pielii.

Ce este Vitamina D Beneficii și Proprietăți

Ce este Vitamina D Beneficii si Proprietati. Descoperă rolul vitaminei D pentru sanatate. Află doza zilnica sfaturi si contraindicatii de la experti.

Vitamina B1 – tiamina

Vitamina B1 (tiamina) este numită vitamina anti-nevrită, ceea ce caracterizează principalul său efect asupra organismului. Formula chimică a substanței este C12H18ON4S. Tiamina nu se poate acumula în organism, așa că este necesar ca aceasta să intre zilnic în organism. Vitamina B1 este termostabilă - poate rezista la o încălzire de până la 140 de grade într-un mediu acid, dar într-un mediu alcalin și neutru, rezistența la temperaturi ridicate scade. Istoria descoperirii Vitamina...

Complex vitamina B Beneficii și rol in organism

Complex vitamina B Beneficii. Descoperă cele 8 vitamine ale complexului B, cu ce te ajuta si ce rol au in organism. ➽ Află cele mai bogate surse naturale.

Vitamina A beneficii pentru sănătate și proprietăți

Vitamina A beneficii pentru sănătate și proprietăți. Ce este aceasta, rolul si beneficiile sale in organism. ➤ Vezi cum se manifesta lipsa de vitamina A.
- Advertisement -Prichindel. Ro
- Advertisement -Vegis. Ro
- Advertisement -

Rețete de încercat

- Advertisement -Daciaplant. Ro