8.8 C
București
joi, martie 30, 2023

Oamenii de știință au creat embrioni „artificiali” fără ovule sau spermă

Trebuie să citești asta...

Universitatea din Cambridge a creat embrioni „artificiali” din celule stem de șoarece care au o inimă care bate, precum și bazele creierului și toate celelalte organe.

Aceasta este o etapă majoră și cel mai avansat stadiu de dezvoltare atins până în prezent într-un model derivat din celule stem. Modelele sunt menite să ajute oamenii de știință să înțeleagă mai bine mecanismele de dezvoltare embrionară. Pentru a înțelege mai bine aceste etape timpurii, echipa a creat modele de embrioni de șoarece folosind doar celule stem, fără ovule sau spermă.

Ei au combinat celule stem cultivate reprezentând fiecare dintre cele trei tipuri de țesuturi în proporțiile și mediul potrivit pentru a le promova creșterea și interacțiunea între ele.

Celulele s-au autoasamblat în cele din urmă în embrioni cu o inimă care bate, baze cerebrale și sac vitelin!

Cercetătorii au observat că celulele extraembrionare transmit semnale către celulele embrionare atât prin semnale chimice, cât și prin atingere pentru a ghida dezvoltarea embrionară.

Deși studiul a fost realizat pe modele de șoareci, se speră că rezultatele vor ajuta la o mai bună înțelegere a motivelor pentru care unii embrioni umani eșuează, în timp ce alții continuă să se dezvolte în sarcini sănătoase.

În plus, experții sugerează că acestea ar putea fi folosite pentru a gestiona recuperarea și dezvoltarea de organe umane artificiale pentru transplant.

CITEȘTE ȘI:
Un singur vaccin pentru toate tipurile de gripă: testele pentru un vaccin universal

Oamenii de știință au raportat anterior cultivarea cu succes a unui embrion de miel într-un uter artificial.

Legătura cu sursa originală:

Universitatea Cambridge.

Citește și aceste articole:

Articolele de pe acest site au doar scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica vreo rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de thefirstdoc.com sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete