0.7 C
București
joi, ianuarie 26, 2023

Oamenii de știință au testat produse cosmetice cu prebiotice pe piele umană artificială

Trebuie să citești asta...

Oamenii de știință germani de la Universitatea Rhine-Waal au creat un model de piele umană și au testat pe acesta produse cosmetice cu prebiotice.

Modelul imită caracteristici importante ale pielii umane, inclusiv aderența bacteriană și absorbția unei formule cosmetice. Acesta îi ajută pe oamenii de știință să studieze modul în care produsele cosmetice care conțin prebiotice active afectează colonizatorii bacterieni naturali ai pielii. Modelul a fost utilizat pentru a investiga rolul prebioticelor în creșterea bacteriilor în condiții reale.

O gamă largă de microorganisme, inclusiv ciuperci, bacterii și viruși, rezidă pe pielea umană. În general, abundența și compoziția microorganismelor variază în funcție de condițiile specifice ale diferitelor zone ale pielii. Unele dintre genurile de bacterii care se găsesc predominant pe piele includ Cutibacterium, Staphylococcus și Corynebacterium.

Șapte bacterii gram-pozitive omniprezente în piele au fost selectate pentru a analiza modul în care acestea au fost afectate de ingredientele active prebiotice testate. Ingredientele active utilizate în acest studiu au inclus glicerol de origine vegetală, diglicerol, glicerilcaprilat și un ingredient multifuncțional.

După 30 de minute de tratament cu ser prebiotic fără adaos de ingrediente active, s-a constatat un efect semnificativ asupra colonizării bacteriene: creșterea lui S. epidermidis, S. hominis și M. flavus a fost ușor stimulată, în timp ce cea a lui S. aureus (Staphylococcus aureus) a fost inhibată.

CITEȘTE ȘI:
Experiențele misterioase reduc frica de moarte

Prebioticele joacă un rol important în reechilibrarea microbiotei pielii prin creșterea microbilor benefici și inhibarea creșterii agenților patogeni. Prebioticele suspecte pot fi derivate din diverse zaharuri, extracte naturale și produse de fermentare bacteriană.

Oamenii de știință sugerează ca toți producătorii de produse cosmetice să utilizeze modelul lor de piele pentru a confirma în continuare dacă formula lor cosmetică favorizează creșterea agenților patogeni, cum ar fi Staphylococcus aureus.

Sursă:

Universitatea de Științe Aplicate Rin-Waal

Citește și aceste articole:

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete