1.9 C
București
luni, decembrie 5, 2022

Oamenii de știință: oamenii își amintesc limbile străine chiar și după 50 de ani

Trebuie să citești asta...

Cercetătorii de la Universitatea din York au demonstrat că persoanele care au dat un test de limbă străină la 50 de ani după examene au performanțe la fel de bune ca și studenții recenți.

“Spunem adesea: dacă nu folosești o limbă, o vei pierde, dar acest lucru nu pare să fie adevărat”, a declarat profesorul Monica Schmid, autorul studiului.

Oamenii de știință au intenționat să înțeleagă cât timp durează cunoștințele noastre de limbi străine. Echipa a recrutat aproape 500 de participanți care au luat franceza pentru nivelurile A între anii 1970 și 2020 și au testat vocabularul și gramatica franceză.

Participanții au fost, de asemenea, întrebați dacă și-au folosit cunoștințele de franceză în anii care au urmat examenelor. Rezultatele au arătat că nivelul de cunoaștere a limbii nu s-a schimbat de-a lungul timpului.

Participanții care au dat examenul în anii 1970 și care nu au mai folosit franceza de atunci au prezentat aceleași rezultate ca și cei care au dat examenul în 2020.

Studiul a arătat, de asemenea, că participanții puteau să-și amintească rapid cuvintele franceze corecte în caz de urgență – cum ar fi o urgență medicală sau probleme la aeroport. Acest lucru sugerează că creierul are nevoie doar de o cantitate mică de motivație pentru a-și aminti o limbă învățată.

CITEȘTE ȘI:
Dependența de știri este legată de o sănătate mentală și fizică precară

Din nefericire, cercetătorii raportează că oamenii nu pot vorbi dintr-o dată fluent o limbă străină după ani de nefolosire. Cu toate acestea, ei sugerează că elementele de bază ale limbii sunt păstrate în creier și nu este nevoie de mult antrenament pentru a stăpâni din nou o limbă străină.

Legătura cu sursa originală:

Universitatea York Cambridge

Citește și aceste articole:

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete