12.7 C
București
marți, martie 21, 2023

Oamenii de știință: părinții dependenți de social media sunt mai predispuși să țipe și să-și certe copiii

Trebuie să citești asta...

Oamenii de știință: Părinții dependenți de social media sunt mai predispuși să țipe și să-și certe copiii

Un studiu al Universității din Waterloo din Canada a constatat că mamele și tații care petrec prea mult timp cu smartphone-urile lor riscă să devină părinți răi.

Cercetătorii au descoperit că cei care se confruntă cu stresul familiei au apelat adesea la social media pentru relaxare și distragere, dar asta, la rândul său, nu a făcut decât să-i facă mai morocănoși și mai țipători.

Ei au intervievat 549 adulți care aveau cel puțin doi copii cu vârste cuprinse între 5 și 19 despre utilizarea mass-media digitală, sănătatea mintală și practicile parentale.

Studiul a constatat că, cu cât părinții au folosit mai des social media pentru a evita să petreacă timp cu familia lor, cu atât mai rău a devenit parentingul lor. Comportamentele parentale negative, cum ar fi “cicăleala sau strigătul”, au fost, de asemenea, mai susceptibile de a crește atunci când “tehnologia a întrerupt interacțiunea familială”.

A apărut un cerc vicios în care părinții cu niveluri mai ridicate de stres au fost mai predispuși să apeleze la dispozitivele lor pentru a se relaxa.

Cu toate acestea, nu toți părinții au folosit social media în mod negativ, iar cercetătorii au descoperit că aceștia ar putea reduce anxietatea și depresia prin menținerea prieteniilor. Acest lucru a dus, de asemenea, la “tehnici de parenting pozitive, cum ar fi ascultarea ideilor copiilor lor și discutarea lucrurilor bune pe care le fac copiii lor.

CITEȘTE ȘI:
Experiențele misterioase reduc frica de moarte
Sursă:

Universitatea din Waterloo.

Citește și aceste articole:

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete