Obezitatea afectează viata sexuală? Impactul greutății corporale in pat

Nu stii daca obezitatea afectează viata sexuală? Pentru cei mai mulți oameni, ceea ce simți în legătură cu corpul tău este o parte importantă a ceea ce simți în legătură cu sexul.

Dacă te simți încrezător, ești pregătit să faci sex. Dacă te simți nesigur, vrei doar să ascunzi fiecare parte din tine. Dar, indiferent dacă crezi că ești prea grasă, prea slabă sau doar potrivită, există rețineri pe care toată lumea le are și care contribuie la ceea ce se întâmplă în dormitor.

Greutatea în plus (sau faptul că nu cântărești suficient) poate crea, de asemenea, o serie de probleme, cum ar fi dezechilibrul hormonal și chiar disfuncția erectilă. Acum, nu suntem pe cale să spunem că a fi supraponderal înseamnă că viața ta sexuală are de suferit – dar citește mai departe pentru a vedea cum numărul de pe cântar îți influențează viața sexuală în moduri în care nici măcar nu ți-ai dat seama că ar putea.

Obezitatea afecteaza viata sexuala
Obezitatea afectează viata sexuala

Greutatea și performanța sexuală

Există diverse moduri în care creșterea în greutate vă poate afecta viața sexuală. Cu toate acestea, bărbații și femeile experimentează modificări diferite. Bărbații supraponderali se pot chinui să facă sex mai mult decât bărbații mai slabi.

Disfuncția sexuală este o consecință secundară a obezității, potrivit cadrelor medicale de la Obesity Action Coalition. Bărbații pot suferi de disfuncție erectilă atunci când au o greutate prea mare.

Ca urmare, acești bărbați pot suferi de anxietate și de performanțe sexuale slabe. Bărbații obezi pot suferi, de asemenea, de sindromul penisului îngropat, o afecțiune în care penisul este îngropat sub falduri de piele.

CITEȘTE ȘI:
Carbohidrații te fac să te îngrași?

La femei, mai multe studii de cercetare au arătat că un indice de masă corporală (IMC) mai mare poate fi asociat cu probleme sexuale. Unii cercetători cred că acestea pot fi legate de o circulație deficitară în zona genitală. Dificultățile sexuale pot duce la scăderea satisfacției sexuale și la o imagine corporală deficitară.

Desigur, doar pentru că unele studii au arătat o relație între disfuncțiile sexuale și obezitate, nu înseamnă că greutatea ta cauzează probleme în dormitor. Unele studii au arătat că obezitatea nu este un factor de risc pentru disfuncțiile sexuale.

Dar dacă sunteți supraponderal și aveți probleme sexuale, incercați să discutați cu medicul dumneavoastră de familie despre greutate și sex pentru a vedea dacă există o legătură.

Sexul cauzează creșterea în greutate?

Dacă nu ai probleme cu viața sexuală, s-ar putea să te întrebi dacă sexul cauzează creșterea în greutate. Deși poate părea ciudat să presupui că activitatea fizică ar putea induce creșterea în greutate, această noțiune a câștigat teren după ce rapoartele au circulat pe internet.

Un studiu publicat în India a sugerat că o creștere a unui hormon numit prolactină ar putea cauza creșterea în greutate. Prolactina este un hormon pe care corpul dumneavoastră îl produce, iar nivelurile de prolactină cresc la scurt timp după actul sexual.

Cu toate acestea, această concepție greșită nu a fost niciodată confirmată, iar unele studii consideră că o creștere tranzitorie a acestui hormon nu poate provoca creșterea în greutate.

CITEȘTE ȘI:
12 beneficii uimitoare ale uleiului de ricin

Sexul te ajută să slăbești?

Deci, dacă sexul nu induce creșterea în greutate, are potențialul de a provoca pierderea în greutate? A face dragoste, la urma urmei, poate fi un exercițiu fizic foarte obositor. Și, din moment ce sexul este o activitate minunată, de ce nu ai vrea să slăbești făcând sex?

Numărul de calorii arse în timpul sexului depinde de durata și de intensitatea activității. Potrivit celor mai multe estimări, actul sexual arde între 85 și 100 de calorii, ceea ce este mai puțin decât alte activități fizice.

Deși o activitate sexuală sănătoasă este benefică, s-ar putea să nu ajute la pierderea în greutate atât de mult pe cât v-ați dori. Este puțin probabil ca o partidă de sex săptămânală sau chiar zilnică să facă mare lucru pentru talia dumneavoastră.

Cuplu de tineri in pat
Cuplu de tineri in pat

Ar trebui să slăbești pentru un sex mai bun?

Pierderea în greutate vă poate oferi mai multă energie, o mobilitate mai bună și o mai bună stimă de sine. Aceste elemente vor avea cu siguranță un impact favorabil asupra vieții dumneavoastră amoroase.

În plus, dacă greutatea dumneavoastră contribuie la depresie, încrederea pe care o dobândiți prin reducerea greutății vă poate ajuta să vă îmbunătățiți stima de sine și să vă ridicați imaginea corporală.

Dar pentru că dovezile privind sexul și obezitatea sunt contradictorii, nu există nicio dovadă clară că schimbarea greutății vă va schimba viața sexuală. Dacă alegeți să slăbiți pentru a avea un sex mai bun, faceți acest lucru cu așteptări realiste.

CITEȘTE ȘI:
8 Obiceiuri sănătoase care stimulează fertilitatea

Atingerea și menținerea unei greutăți sănătoase este probabil să vă îmbunătățească starea de bine și vă poate stimula și rutina din dormitor.

10 moduri în care greutatea poate afecta viața sexuală

Cuplu dormind în fața televizorului
Cuplu dormind în fața televizorului

1. Îți poate distruge dispoziția

Să fim bine înțeleși: dacă ești supraponderal, acest lucru nu trebuie să-ți afecteze performanțele în dormitor. Dacă vă simțiți încrezătoare, sexy și dezirabilă, atunci este garantat că veți transpune acest lucru și între așternuturi. Dar, pentru unii, supraponderabilitatea se corelează cu niveluri mai scăzute de energie și motivație. „Poate exista o conștientizare de sine sau convingeri limitative cu privire la capacitatea sau dorința atunci când ești supraponderal.

Femeie stresată și supărată
Femeie stresată și supărată

2. Te poate face să te concentrezi pe aspectele negative

Atunci când te afli la o greutate la care nu te simți confortabil, aceasta poate pune stăpânire pe mintea ta și te poate împiedica să te concentrezi pe părțile corpului tău în care ai încredere.

Nimeni nu urăște totul la corpul său, așa că puneți accentul pe părțile care vă plac. Poartă o ținută în care te simți bine, ascultă-ți melodia preferată, mișcă-ți corpul, asigură-te că miroși bine – toate aceste componente te pot face să te simți mai sexy.

Psst! Ferește-te de aceste alimente care agravează anxietatea.

Bărbat trist în pat cu apetit sexual scăzut
Bărbat trist în pat cu apetit sexual scăzut

3. Te poate face mai greu să „îl ridici”

Disfuncția erectilă este una dintre cele mai frecvente afecțiuni cronice cu care se confruntă bărbații, iar excesul de greutate crește dramatic șansele de a avea un penis necooperant și leneș.

CITEȘTE ȘI:
Top 7 motive pentru care trebuie să mănânci zilnic ciocolată

Vă vine să credeți sau nu, bărbații care au doar 30 de kilograme în plus au șanse să se confrunte cu disfuncții erectile de două ori și jumătate mai mult! De asemenea, obezitatea scade testosteronul la bărbați, care este crucial pentru funcția sexuală.

Așa că, acestea fiind spuse, menținerea unei greutăți sănătoase este aproape obligatorie pentru ca un bărbat să rămână în erecție.

4. Poate crea probleme de intimitate

Dacă partenerul dvs. este supraponderal, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să îl îndemnați să fie activ, să mănânce sănătos și să vă exprimați sprijinul într-un mod pozitiv.

A-i face pe oameni să se simtă râu în legătură cu ei înșiși poate duce la faptul că aceștia mănâncă mai mult sau aleg mesele bogate în grăsimi ca un fel de confort.

Incurajarea să deveniți sănătoși împreună poate de fapt să încurajeze o legătură care va fi probabil benefică pentru relația voastră atât în dormitor, cât și în afara lui.

Cuplu ținându-se de mână în parc
Cuplu ținându-se de mână în parc

5. Te poate face să-ți folosești mintea

Dacă concentrarea asupra corpului vă provoacă tensiune, încercați să vorbiți obraznic și să vă stimulați mintea. „Deoarece creierul este cel mai mare organ sexual al corpului nostru, dacă îl faci să se simtă sexy, poți condimenta sexul.

CITEȘTE ȘI:
6 Uleiuri esențiale pentru disfuncția erectilă

Indiferent de mărimea corpului nostru, cu toții avem minți incredibil de sexy. Concentrează-te pe ceea ce te excită mai degrabă decât pe ceea ce nu te excită.

6. Îți poate limita pozițiile

Nu se poate evita acest lucru. Dacă ești obez, fizicul tău poate fi afectat în mod direct într-o varietate de moduri.

„Sexualitatea este o căutare fizică, așa că, cu cât o persoană este mai flexibilă și mai în formă fizic, cu atât este mai probabil să fie capabilă să urmărească plăcerile acesteia”, spune Antonia Hall, autoarea cărții The Ultimate Guide to a Multi-Orgasmic Life. „Acest lucru nu împiedică pe cineva să aibă o viață sexuală satisfăcătoare. Cu toate acestea, dacă unul sau ambii parteneri sunt obezi, multe poziții sexuale pot deveni o provocare.”

7. Îți poate face hormonii să nu mai fie în regulă

Pentru bărbați și femei, un nivel mai ridicat de grăsime corporală înseamnă că veți avea un nivel mai ridicat al unei substanțe chimice numite „Sex Hormone Binding Globulin” sau SHBG.

Această substanță se leagă literalmente de hormonul sexual testosteron. Iar atunci când există prea mult testosteron legat de SHBG, nu este suficient disponibil pentru a stimula dorința.

Cuplu cu probleme in pat
Cuplu cu probleme in pat

8. Poate îndepărta marele „O”

Excesul de greutate, atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor, va determina o scădere a fluxului sanguin în organele genitale, deoarece greutatea în plus face ca vasele de sânge să se îngusteze – iar un flux sanguin adecvat este crucial pentru a ajunge la orgasm.

CITEȘTE ȘI:
L-Arginina: Beneficii, efecte secundare, dozare și dietă

Dar a fi prea slab poate avea, de asemenea, efecte negative asupra capacității de a ajunge la orgasm. Prea puțină grăsime corporală poate afecta nivelul de testosteron și libidoul.

Acești hormoni sexuali trebuie să fie în echilibru pentru a avea orice fel de dorință sexuală și sunt necesari pentru a ajunge la orgasm.

9. Poate să te facă sa te simți mai Putin sexy

Trebuie să te simți sexy în interior, indiferent de greutatea ta. Indiferent dacă greutatea ta este o problemă sau nu, de aici pornește atracția sexuală.

Există o tehnică pentru a se simți mai sexy atunci când nu ești acolo unde ți-ai dori să fii pe cântar? Da. Învață ce îi face plăcere partenerului tău și concentrează-te pe asta. Sexul este o stare de spirit, nu o mărime in pantaloni, pentru a fi un „amant” încrezător.

Cuplu in pat facand dragoste
Cuplu in pat făcând dragoste

10. Cateva kilograme in plus sau minus pot avea un impact uriaș

Nu trebuie să vă simțiți descurajat sau copleșit dacă aveți de pierdut o cantitate semnificativă de greutate. Doar slăbirea a 5 kilograme îți poate îmbunătăți viața sexuală, deoarece va elibera testosteronul de care ai nevoie pentru a atinge punctul culminant și a te excita.

Dar chiar dacă nu slăbești, doar făcând schimbări în dieta ta și adăugând mai multe fructe și legume poți crea experiențe sexuale mai satisfăcătoare pentru tine.

„Am observat că, foarte des, atunci când pacienții încep să aibă mai multă grijă de ei înșiși, ei raportează, de asemenea, o creștere substanțială a interesului lor pentru sex”, spune Dr. Martin Binks, Ph.D., psiholog clinician și director de sănătate comportamentală la Centrul de dietă și fitness al Universității Duke din Durham, N.C.

CITEȘTE ȘI:
Neuropatia diabetică, dureri de stomac motive, prevenire
Nu uita! Un stil de viață sănătos ajută cu adevărat, pentru a crea experiențe sexuale mai satisfăcătoare pentru tine.

Surse:

  1. Kadioglu P, Yetkin DO, Sanli O, Yalin AS, Onem K, Kadioglu A. S-ar putea ca obezitatea să nu fie un factor de risc pentru disfuncțiile sexuale feminine. BJU Int. 2010;106(9):1357-61. doi:10.1111/j.1464-410x.2010.09348.x
  2. Brunner Huber LR, Stanley WA, Broadhurst L, Dmochowski J, Vick TM, Scholes D. Nu există nicio asociere între dimensiunea corporală și frecvența actului sexual în rândul utilizatorilor de contraceptive orale. Ann Epidemiol. 2014;24(9):655-9. doi:10.1016/j.annepidem.2014.06.004

Lectură suplimentară

Arată mai multe +
Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

A fost util articolul Obezitatea afectează viata sexuală? Impactul greutății corporale in pat.? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

Organics Food
Logo
Resetare parolă
Coș de cumpărături