2.7 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Ouăle albe și maro: care este diferența?

Când vine vorba de ouă, există ouă albe și ouă maro. Diferența dintre ouăle albe și ouăle brune constă în culoarea cojii lor. Culoarea cojii de ou este determinată de rasa găinii care depune oul. Ouăle albe sunt în general depuse de găinile leghorn, în timp ce ouăle maro sunt în general depuse de găinile Rhode Island Reds.

Trebuie să citești asta...

În natură, colorația ouălor depinde de mediul în care trăiesc păsările. Principala sarcină a cojii multicolore este să se integreze cât mai bine în peisajul înconjurător și să ofere puiului o șansă de supraviețuire. Păsările de curte nu au o astfel de nevoie. Ele nu au nevoie să se ascundă, iar condițiile de viață sigure au dat roade.

Culoarea ouălor la găini este albă sau maro. Deseori se pune întrebarea dacă există și alte diferențe în afară de culoarea cojii.

De ce este diferită culoarea ouălor?

Păsările ouătoare domestice sunt ținute aproximativ în aceleași condiții, mâncând aceeași hrană, dar proprietarii primesc ouă de nuanțe diferite. Motivul principal este colorarea păsării în sine. Plumajul pestriț și întunecat este un semn că ouăle vor fi maro, bej. Rasele cu pene albe au, de asemenea, aceeași culoare a cochiliei. Pur și simplu le lipsește pigmentul natural.

Ouăle maro și albe: care este diferența?

Protoporfirina este responsabilă pentru culoarea maro. Adăugarea sa la structura stratului superior are loc în ultimul stadiu de dezvoltare a oului. Inițial, acesta este alb, iar colorarea este programată la nivel genetic.

Interesant: saturația pigmentului brun se schimbă în funcție de anotimp.

Care ouă au un gust mai bun?

Compoziția produsului este exact aceeași. În funcție de rasă, variază nuanța cojii, mărimea ouălor și frecvența cu care ouăle sunt depuse de către ouătoare. Rasele cu ouă pure depun ouă aproape în fiecare zi, iar cele cu ouă de carne la jumătate.

CITEȘTE ȘI:
De ce trebuie ca fetele să-și antreneze mușchii pieptului și cum să o facă în mod corespunzător?

Gustul și beneficiile pentru sănătate ale aceleiași diete vor coincide complet. În acest aspect, este influențat de echilibrul alimentației găinii ouătoare, primind toate vitaminele și suplimentele necesare. Nu există nicio diferență în compoziție, deoarece conținutul nutritiv al oului se formează cu mult înainte de adăugarea de pigment.

Ce fel de ouă să cumpărați

acest lucru este o chestiune de priorități ale gospodinei. Principalul lucru este ca acestea să aibă toate certificatele veterinare necesare, să fie depozitate în condiții corecte pentru o perioadă strict limitată.

Nu uitați că și acest produs are un termen de valabilitate și acesta este același pentru ouăle cu orice nuanță de coajă. Cele crude se păstrează în frigider până la 30 de zile.

Atunci când selectați ouăle, culoarea lor are o importanță secundară. În primul rând, acordați atenție integrității cojii exterioare, consistenței calității și prețului. Este mai sigur să cumpărați produsul de la producători mari care își prețuiesc reputația.

Atunci când cumpărați de la o fermă privată, este de dorit să întrebați despre un certificat veterinar. Apropo, ouăle albe au un mare avantaj pe piață înainte de Paște. Ele pot fi vopsite în culoarea dorită, iar pigmentul natural nu denaturează nuanța. Iar în viața de zi cu zi, nu contează ce fel de coajă are oul. Principalul lucru este ca acesta să fie proaspăt.

CITEȘTE ȘI:
Chifteluțe de conopidă: rețeta pas cu pas

Citește și aceste articole:

 • 10 Greșeli alimentare care te fac să pierzi energie
  Descoperă cele 10 greșeli alimentare care te fac să pierzi energie și învață cum să le eviți. Începe acum să te simți mai energic și să-ți îmbunătățești starea de sănătate!
 • Mituri și adevăruri despre utilizarea mierii
  Dacă ești curios să afli adevărul despre utilizarea mierii pentru consum, acest articol este pentru tine! Află ce mituri sunt în jurul mierii și care […]
 • Cum să murezi varza corect: 6 pași
  Învăță cum să murezi varza corect: 6 pași, ce ingrediente să folosești și cum să obții cea mai bună varză murată. Descoperă acum cele 6 pași esențiali pentru murarea corectă a varzei și bucură-te de mâncarea ta preferată!
 • Ginkgo Biloba, beneficii si contraindicații
  Ginkgo Biloba este o plantă medicinală folosită ca remediu în medicina tradițională chineză de mii de ani. Extractul de Ginkgo Biloba oferă beneficii variate, cum ar fi îmbunătățirea circulației sângelui, reducerea inflamației, tratarea tulburărilor de memorie și creșterea energiei. De asemenea, poate ajuta la prevenirea unor boli de inimă și accident vascular cerebral. Cu toate acestea, Ginkgo Biloba poate avea contraindicații, cum ar fi problemele de sânge, alergiile la plante și riscul de sângerări, așa că trebuie să vă adresați medicului înainte de a lua acest remediu.
 • 7 Plante adaptogene pentru combaterea stresului
  Acest articol vă oferă informații despre 7 plante adaptogene utile pentru a reduce stresul și anxietatea. Aceste plante adaptogene sunt considerate un naturale și sigure mod de a vă ajuta să vă relaxați și să vă îmbunătățiți starea de spirit. Acest articol vă prezintă beneficiile fiecăreia dintre aceste plante adaptogene și modul în care le puteți folosi pentru a vă relaxa și a vă îmbunătăți starea de spirit. Citiți pentru a afla mai multe despre aceste 7 plante adaptogene pentru combaterea stresului și anxietății și descoperiți cum le puteți folosi pentru a vă îmbunătăți starea de spirit.

Articolele de pe acest site sunt doar cu scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica orice rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete