3.8 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

Pierderea în greutate îți reglează menstruația?

Mențineți o dietă care să vă susțină nivelul de activitate fizică.

Trebuie să citești asta...

Relația dintre greutate și menstruație merge în două direcții. Sindromul ovarelor polichistice – PCOS – este o afecțiune care poate provoca cicluri neregulate. Cercetătorii consideră că creșterea în greutate se numără printre posibilii precursori ai problemei medicale, potrivit site-ului WomensHealth.gov.

Pe de altă parte, pierderea în greutate poate duce, de asemenea, la perioade inconstante. Doar medicul dumneavoastră poate determina dacă pierderea în greutate v-ar putea regulariza perioadele.

Perioade regulate

O definiție generală a unui ciclu menstrual regulat este cu greu posibilă din cauza variațiilor mari dintre femei. Spațiul normal dintre menstruații la o adolescentă este de 21 până la 45 de zile. Ciclul unei adulte este regulat dacă are loc la fiecare 21 până la 35 de zile.

Luați notă de zilele care fac în mod normal legătura între două dintre sesiunile de sângerare pentru a vă familiariza cu ceea ce este normal pentru dumneavoastră. Aceasta devine definiția ta personală a unei menstruații regulate.

Greutate normală

O greutate normală este chiar mai variabilă decât o perioadă menstruală normală. Vârsta, înălțimea și sexul dumneavoastră sunt de obicei factori determinanți pentru greutatea dumneavoastră ideală.

Înălțimea și greutatea dvs. actuală îi ajută pe profesioniștii din domeniul sănătății să vă calculeze grăsimea corporală pentru a afla dacă vă aflați într-un interval normal. A avea exces de greutate are ca rezultat o greutate corporală în exces.

CITEȘTE ȘI:
Ce este deficitul caloric și cum te ajută să slăbești

Această afecțiune are diferite cauze, inclusiv mușchii mari, retenția de lichide și mâncatul în exces. Obezitatea este o boală atribuită excesului de grăsime corporală. În funcție de cauză, kilogramele în plus pot afecta menstruația.

PCOS și menstruația

Chisturile ovariene, supraproducția de hormoni masculini și perioadele neregulate sunt simptome ale sindromului ovarelor polichistice. Ceea ce declanșează această afecțiune este mai puțin clar. Site-ul federal de informații WomensHealth.gov spune că teoriile de cauzalitate variază de la moștenirea genetică și ovarele disfuncționale până la prea multă insulină în sânge.

Ultima dintre acestea are ca rezultat excesul de hormoni masculini în corpul feminin, care, la rândul său, poate provoca creșterea în greutate. Astfel, poate exista o corelație indirectă între greutatea prea mare și ciclurile menstruale incoerente.

Deși știința nu a stabilit o legătură fermă între cele două afecțiuni, WomensHealth.gov enumeră pierderea a 10% din greutate ca fiind o acțiune care poate restabili perioadele regulate atunci când ai SOPC.

F.A.T. și menstruația

Triada atletului feminin (F.A.T.) afectează sportivele care absorb mai puține calorii decât necesită nivelul lor de activitate fizică. Combinația dintre antrenamentele intense și alimentația inadecvată provoacă o scădere a producției de estrogen.

Nivelurile scăzute ale hormonului, la rândul lor, pot duce la osteoporoză și probleme menstruale. Astfel, dacă triada femeii-atlet se află în spatele unor menstruații neregulate sau inexistente, o dietă de slăbire este tratamentul greșit. În acest caz, medicul vă prescrie schimbări alimentare care să vă crească aportul caloric din alimente sănătoase.

CITEȘTE ȘI:
Ții dietă și totuși nu slăbești? Acesta ar putea fi motivul

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Citește și aceste articole:

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:
- Advertisement -

Ultimele rețete