12.6 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022

Piure de mere și pere pentru iarnă

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Este, desigur, evident pentru toată lumea că organismul trebuie să fie sprijinit iarna prin includerea în alimentație a unor cantități suficiente de vitamine. Iar vitaminele sintetice nu sunt un substitut adecvat pentru cele naturale. Mai ales dacă familia are copii, pentru care nu sunt potrivite nici tabletele de vitamine (orice ar spune promotorii), nici amestecul de ceapă și usturoi. Soluția este simplă: preparați piure de mere și pere pentru iarnă – o sursă de potasiu, magneziu, fier, vitaminele B, C și A.

Piure simplu din mere și pere dulci.

Cel mai simplu mod de a face piure este din mere și pere dulci recoltate toamna. Un astfel de piure de mere și pere pentru iarnă fără zahăr este mult mai sănătos pentru cei mici.

Ingrediente:

  • Pere galbene, moi, nu “pietroase” – 2 kg;
  • Merele “Gala”, “Golden”, “McIntosh” sau altele dulci – 2 kg;
  • Apă îmbuteliată – 2 pahare.

Preparare

Se spală cu grijă fructele, se taie pielea și se îndepărtează semințele. Se taie în bucăți mici, se pune într-o cratiță emailată, se adaugă apă și se pune pe foc.

După ce apa dă în clocot, reducem focul, pentru ca amestecul nostru să nu se ardă, amestecăm constant cu o spatulă sau o lingură de lemn. Dacă aveți un multicooker, folosiți acest dispozitiv minunat.

CITEȘTE ȘI:
7 Rețete gustoase și simple pentru copii

Amestecul nu se va arde în el, nu trebuie să il amestecați. Puneți programul “Boil” timp de 20 de minute și faceți alte lucruri, cum ar fi sterilizarea borcanelor.

Când fructele sunt suficient de moi, transformați-le în piure de mere și pere cu ajutorul unui unui blender cu imersie. Se încălzește piureul până când face bule și se închide imediat.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete